j-j 09.07.2011 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.07.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 pamiętam z Twoich postów że przyglądałeś się wpływowi wilgoci na eps . łudzę się że xps utrzyma swoją izolacyjość . przy expsie to może straci od wilgoci izolacyjność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 09.07.2011 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.07.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 witam, j-j czy mógłbyś podać jakie masz zużycie prądu rocznie po całości taryfa dzienna i nocna.dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 14.07.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Hm... a coz chcialbys tam ogladac?Przeciez to "zwykly" dom, bez zadnych ekstrawagancji etc...Nikt Ci nie rozwali scian zebys mogl obejzec sobie a wykonczony dom niewiele rozni sie od domu czesci forumowiczow. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 14.07.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 14.07.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 14.07.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.07.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 gratuluję odwagi, niewiele osób decyduje się na budowę domu pasywnego (pomijając inne kwestie), chciałabym móc na własne oczy zobaczyć wykończony "pasywniak". W Smolcu stoi słynny projekt Lipińskich, ktoś z Was miał okazję go zobaczyć? Faktycznie, to jest trolowa gnida!!! Wchodzi na różne tematy i zawsze pisze o projektach Lipińskich. Może czas najwyższy zgłosić moderatorom i zablokować trola! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.07.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) j-j a ile dałeś na cokół ocie;lenia? i czy ocieplałeś od wewnątrz fund? Edytowane 18 Lipca 2011 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.07.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 A dzięki bardzo . pzdr PS do wszystkich pamiętających: przedwczoraj urodził mi się mały cudowny damski "grzejniczek" . Dawno tu nie zaglądałem - gratulacje!! jakbyś potrzebował jakiejś rady co do fotelika wózka etc , służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkeb 27.07.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 j-j wiem, że masz biokominek. Sam się nad tym zastanawiam (eliminacja wszystkich kominów, a "żywy" ogień to potrzeba żony ) czy coś takiego sobie sprawić. Jak oceniasz przydatność z perspektywy minionego czasu (jak to zabrzmiało ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.07.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 j-j wiem, że masz biokominek. Sam się nad tym zastanawiam (eliminacja wszystkich kominów, a "żywy" ogień to potrzeba żony ) czy coś takiego sobie sprawić. Jak oceniasz przydatność z perspektywy minionego czasu (jak to zabrzmiało ). Ja też chcę kupić takie coś. Podczepiam się pod pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 27.07.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 28.07.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam J.J Chciałbym się dowiedzieć co miałeś namyśli pisząc że zamiast szkła piankowego mogłeś zrobić płytę. Co to znaczy płytę?A tak wg to super pasywiec zamierzam podobnie zbudować no i "tradycyjni ludzie" kręca głową gdy im mówię jaką chcę izolacje etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 28.07.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 no co Wy? Nie zamierzacie rozbierać po 20 latach??? Przecież to normalne - zwykłe po 30 latach sie rozbiera a pasywne po 20. Ja to nawet kazałem zostawić sobie kontetner na gruz - po co śmieciara ma 2 razy jeździć. Jeszce 18 lat i będzie jak znalazł. Rozbierać dom to dopiero po spłaceniu kredytu bo inaczej bank nie pozwoli:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.07.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ja też podrąże to szkło. Ponieważ mam ocieplenie od wewnątrz wiec ścianek fundamentowych nie ma sensu ocieplać, ale ścianki fundamentowe działowe tak. I teraz pytanie na jakiej wysokości dać to szkło. Od razu przy chudziaku, na wysokości dolnej części izolacji ? Czy wyżej? Pytanie jest tez ile bo u mnie ścianki działowe nie trzymają na sobie dachu tylko drewniany strop. Ciężar nie jest jakiś imponujący. Autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 28.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ja się zastanawiam czy właśnie tego mostka na styku ściany fundamentowej nie potraktować warstwą 10mm może do 20mm warstwą maty od polskiego dystrybutora aerożeli. Widziałem na ich zdjęciach, że tą matę ładują do fundamentów. Mają nawet jakoś tak nazywający się produkt profimax fundament czy coś... Ktoś to stosuje skoro już są zdjęcia. Koszt pewnie o połowę tańszy od szkła zastosowanego przez j-j a podobny do Isomura. Ale może ta warstwa odcina mostek o więcej niż podawane isomura 70%? Mówię o "tradycyjnej" szerokości fundamentu 0,24m zakładając np długość ścian fundamentowych (zew. wew. ścian dla załóżmy 150m2 domu) w mb. dajmy na to 60mb to 0,24m x 60m = 14,4m2 x 200zł za 1m2 = 2880 za warstwę 5mm albo 10mm nie pamiętam ile która kosztuje. Hydrofobowy ale paroprzepuszczalny i ściśnięty jak papa też by spełnił pokładane nadzieje? Wtedy może można by sobie odpuścić pionową termoizolację fundamentów??? Pytanie dodatkowo jeszcze takie. Czy jak stosuje się isomura to można zrezygnować z pionowej termoizolacji fundamentów??? PozdrawiamRaźny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawiarz 30.07.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Co do areożeli to zastosowaliśmy to w firmie w ramach "żartu" bo przedstawiciel mówił nam że 30 mm CryoGelu da nam izolację podobną do próżni. Jak zobaczyliśmy efekty to szczena opadła, może i nie jest to próznia ale izoluje rurociągi kriogeniczne lepiej niz 30 cm wełny mineralnej i nie wchłania wilgoci. A jak się to spisze w fundamentach - jeśli koncepcja płyty zostanie mi skutecznie wybita przez konstruktora i opór wykonawców to chyba sproboję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 30.07.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 17 Czerwca 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts