j-j 06.05.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 (edytowane) ja kiedyś napisalem że j-j napisałem że pod względem izolacyjnym wykonał dom na 6 pod względem technicznym , wykonawczym to niektóre rzeczy zrobił totalnie amatorsko , dziadowsko i zostałem przez j-j chamsko zjechany nie poleciałem do moderatora ani do mamy ze skarga forum to nie towarzystwo wzajemnej adoracji tylko sluszna lub nie wymiana zdań. ja sie na nikogo tu na forum nie obrażam bo taka jest natura forum. Chamsko zjechany przeze mnie???. Chamski to byłem dla Liwko a nasza dyskusja była lekko uszczypliwa. Dobrze że wszystko cytowałem w odpowiedziach . Mam tylko prośbę abyś nie zaczynał nic na nowo bo widzę że zaczynasz, pisząc że podobno ja byłem chamski. Kto chce może poczytać ten temat i dowie się dlaczego była uszczypliwa i jak to się zaczęło. Po co ten twój komentarz skoro nasza dyskusja wciąż jest w tym temacie? Tak więc daruj sobie teraz wycieczki pod moim adresem. Ale nie ma co się przejmować. Najważniejsze, że możemy tu dalej syf robić . pzdr Edytowane 6 Maja 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ale nie ma co się przejmować. Najważniejsze, że możemy tu dalej syf robić . Sam go robisz, walcząc epitetami z krytyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.05.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Kolo liwko i malux20 to może tak.Skoro tak ubolewacie nad swoim losem tłumacząc ,że argumenty przytoczone przez was nie zostały zauważone, wytłuśćcie je by inni mogli to zauważyć.Obejdzie się bez pyskówki i topik pójdzie we właściwym kierunku.Czyli np. powiadam np.Dom pasywny j-j ma według mnie takie zalety.Jest dobrze wyizolowany itp ja zrobił bym np. tak...............np w moim domu jest to tak:Dom pasywny j-j ma według mnie takie wady.Jest źle wyizolowany itp ja zrobił bym np. tak......................np.w moim domu jest to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 07.05.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Kolo liwko i malux20 to może tak.Skoro tak ubolewacie nad swoim losem tłumacząc ,że argumenty przytoczone przez was nie zostały zauważone, wytłuśćcie je by inni mogli to zauważyć.Obejdzie się bez pyskówki i topik pójdzie we właściwym kierunku.Czyli np. powiadam np. Dom pasywny j-j ma według mnie takie zalety.Jest dobrze wyizolowany itp ja zrobił bym np. tak...............np w moim domu jest to tak: Dom pasywny j-j ma według mnie takie wady.Jest źle wyizolowany itp ja zrobił bym np. tak......................np.w moim domu jest to tak: Wiesz , jest tylko jeden problem. Co oni mogą napisać jeśli być może nawet nie widzieli na żywo takiego domu a co dopiero wyrażać opinię co jest źle a co dobrze. Sęk w tym, że dom wyszedł bardzo dobrze, dokładnie taki jaki miał wyjść (sic!) i ma takie parametry jakie miał mieć (sic!) a i komfort częściowo już w drugim sezonie był taki jak należy o czym pisałem już dawno (i też w muratorze bodajże) (sic!) gdy na świeżo opisywałem wrażenia. Teraz wrażeń juz nie ma bo się "warunki pracy" domu ustabilizowały stąd mniej pisaniny z mojej strony . pzdr Edytowane 7 Maja 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 07.05.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Myślałem że już przestaliście ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.05.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 j-j - jaka jest dzis pogoda w Twoich stronach ? u nas 9-10 stopni - czy w takich dniach po kilku dniach upału włącza Ci sie ogrzewanie ? chyba nie ?co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.05.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 wiesz jj to napisałeś teraz delikatniej poprzednio zjechałeś mnie tak prościej- miedzy innymi w temacie którym zajmuję się zawodowo od kilkunastu lat[uprzedzę nie wychylam się z tym na forum bo jestem tu dla przyjemności] pod względem izolacyjnym ja nic nie zarzucalembardziej chodzi o jakość pewnych elementów tego domu najwazniejsze ze kazdy z nas w swych domach się dobrze czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 07.05.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) j-j - jaka jest dzis pogoda w Twoich stronach ? u nas 9-10 stopni - czy w takich dniach po kilku dniach upału włącza Ci sie ogrzewanie ? chyba nie ?co ? przez ost. 3 dni - średnio niecałe 9oC. A czy mi sie dogrzewanie włącza? Nie, od połowy kwietnia działa klima, jeszcze nie cały dzień na max. obrotach ale na 50-70%. pzdr Edytowane 7 Maja 2012 przez j-j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 07.05.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 przez ost. 3 dni - średnio niecałe 9oC. A czy mi sie dogrzewanie włącza? Nie, od połowy kwietnia działa klima, jeszcze nie cały dzień na max. obrotach ale na 50-70%. pzdr A jaka klime masz i od kiedy ja uzywasz ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 07.05.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 A jaka klime masz i od kiedy ja uzywasz ?? Pozdrawiam GWC robi mi za klimę już 3 sezon i daje super rezultaty. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 07.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 E tam zes mnie zmylil Liczyles moze jaka ma efektywnosc?? Ile KWh daje oszczednosci ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 07.05.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 E tam zes mnie zmylil Liczyles moze jaka ma efektywnosc?? Ile KWh daje oszczednosci ?? Pozdrawiam Wiem . Nie liczyłem oszczędności bo klima daje tylko straty przy dostarczonym komforcie ale praca wentylatorów na max. biegu to ok 1,5-2,0 kWh dziennie a więc ok 1 zł dziennie latem. A komfort super. Moja żona narzeka nawet często że za zimno. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.05.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Myślałem że już przestaliście ehhh Przepraszam a ty to coś wnosisz do topiku??? ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 13.05.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 witama jak sie ma kwestia jakosci powietrza, czy jest jakas odczuwalna roznica pomiedzy powietrzem w twoim pasywnym domu a w normalnym domu. po drugie, czy wiadomo jak jest z powstawaniem plesni w wilgotnych pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
des6 21.05.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 WitamCzy stosujesz jakieś osłony zewnętrzne na okna? Oglądałeś refleksole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 22.05.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 witam a jak sie ma kwestia jakosci powietrza, czy jest jakas odczuwalna roznica pomiedzy powietrzem w twoim pasywnym domu a w normalnym domu. po drugie, czy wiadomo jak jest z powstawaniem plesni w wilgotnych pomieszczeniach Jest różnica- nie ma pobocznych zapachów. Poza tym czuć kiedy czerpnia bierze np. z zewnatrz bez GWC a kiedy z wykorzystaniem GWC (no ale to oczywiste ). Z pleśnią żadnych problemów. Witam Czy stosujesz jakieś osłony zewnętrzne na okna? Oglądałeś refleksole? Nie ale mam właśnie parę stron w ulubionych z osłoną wewnętrzną chroniącą przed słońcem. Miałem w tym roku sobie to dorobić ale zmieniłem plany tym bardziej że GWC nawet gdy słońce wali ile wlezie daje komfort wiec nie szaleję na razie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk_kosa 08.06.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Nie wiem czy o to Tobie codzi ale podkleiłem przepustnicę styro i zakupilem z uszczelkami już. a w sumie dlaczego dodatkowo zastosowałeś tutaj ten styropian, czy same uszczelki, które gwarantują szczelność i brak ruchu powietrza w "tym drugim" kanale nieużywanym nie są wystarczające? czy może chodziło Ci także o wytłumienie odgłosów z zewnątrz w związku z bliską odległością między przepustnicą a czerpiną ścienną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.06.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Z mojej strony EOT. Takiego syfu się nie spodziewałem. Nienawidzę i nie ździerżę wręcz wciskania bezpodstawnie mi bzdur i to przez amatora PCi. Chętnych zapraszam na priva. Niewierzącym pokażę rachunki ja dopiero teraz czytam ożywioną dyskusję między j a l pierwszy wniosek oboje są solą tego forum każdy ma z nich wiele racji j-j ja zakładam że słowo nienawidzę niezdzierżę amator pci to żartobliwie - bo generalnie tak to w przedszkolu albo w sejmie poseł niesiolowski do ludzi chorych z nienawiści. - ja pierniczę jak osoba dorosla może używać do innego człowieka słowo nienawidzę owszem to jest wątek j-j ale co to nie wolno wnosić krytycznych uwag tylko chwalić, liwko potrafi przestrzegać przed pompami choć jest ich wielkim fanem . powtórzę zostałem zjechany przez autora wątku jak wpisałem swoje uwagi -mial prawo. w jego wątku ostatnio się nie udzielałem a tu widzę stwierdzenie dotyczące mnie i liwa co oni mogą wiedzieć skoro nie widzieli domu pasywnego na oczy to co skoro nie widzieliśmy to nagle nie mamy prawa się wypowiadać? złośliwością byłoby napisać -skoro ktoś nie wybudował komfortowego , wygodnego domu bez ograniczeń to niech nie krytykuje takich domów jak liwko-wiem że to zlośliwe i z góry przepraszam. moje uwagi do domu j-j[chyba mam prawo? czy tylko łubudubu] nie każdemu wystarczą okna wielkości 1,2na1,2 w pokoju do komfortowego życia autor wątku twierdzi że wiązar dachowy zbijany młotkiem na budowie jest tak samo dobrze zrobiony jak na prasie [chodzi o dokładność i przede wszystkim porównanie siły młotka przy łączeniu do prasy hydraulicznej] j-j obrobił dupę anonimowym monterom okiem w muratorze że musiał po nich poprawiać montaż- a to co on odpierniczył z tymi oknami to porażka totalna montażem okien [tym bardzie pcv ] na zwykłych kątownikach i to jeszcze w kolorze to pozbawienie możliwości pracy tych ram-żaden producent profila nie uzna jakichkolwiek reklamacji wolę meć bylę jaki dom liwka z wanną niż bez-prysznic wystarczy ,ale wolę mieć komfort z wanną-dlaczego? proszę bardzo u mnie ojciec jest po wylewie w wannie jesteśmy go w stanie wykąpać pod prysznicem trochę gorzej. Edytowane 17 Czerwca 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.06.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 byle jaki??? Przegiąłeś malux:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 17.06.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 nie będzie zwracał mi uwagi jakiś amator a amatora pomp to nie zdzierżę zupełnienienawidzę takich wpisów , brzydzę się nimi- jak chcesz zgłoś to do wiadomych organów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts