T i A 15.10.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Kupilem dzialke do ktorej dojezdzam droga prywatna (mam w niej udzial).Teraz pytanie czy wystepujac o pozwolenie na budowe musze miec jakies pozwolenie zjazdu na maja dzialke?Czy moze z drogi publicznej na droge prywatna?Dodam,ze droga prywatna jest naniesiona na mapki i ma nadana nazwe przez gmine ktora chciala przejac ta droge ,ale wlasciciel nie chcial oddac za darmo,a gmina biedna i niechce kasy placic.Nie wiem czy to wazne,ale nie znam sie wiec pisze wydajace sie mi potrzebne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.10.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 moim zdaniem nie potrzebujesz nic ale wystąp do zarzadcy drog publicznej z zapytaniem o mozliwość włączenia w drogę publiczną poprzez istniejacą droge prywatną, której jesteś współwłaścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 16.10.2009 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 moim zdaniem nie potrzebujesz nic ale wystąp do zarzadcy drog publicznej z zapytaniem o mozliwość włączenia w drogę publiczną poprzez istniejacą droge prywatną, której jesteś współwłaścicielem Czy to jest konieczne do pozwolenia na budowe bo bezsensu bedzie tracic czas jezeli do niema nic wspolnego z uzyskaniem pozwolenia na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 16.10.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Ja miałam podobną sytuację, tyle że u mnie dojazd do drogi publicznej wiązał się z pokonaniem najpierw drogi prywatnej. Starostwo zażądało od gminy uzgodnienia wjazdu przez drogę prywatną. Zwróciłam się do gminy ze stosownym wnioskiem i takie uzgodnienie dostałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.10.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 moim zdaniem nie potrzebujesz nic ale wystąp do zarzadcy drog publicznej z zapytaniem o mozliwość włączenia w drogę publiczną poprzez istniejacą droge prywatną, której jesteś współwłaścicielem Czy to jest konieczne do pozwolenia na budowe bo bezsensu bedzie tracic czas jezeli do niema nic wspolnego z uzyskaniem pozwolenia na budowe niestety ma coś wspólnego musiasz jakoś dojeżdżać a prawo budowlane mówi o koniecnzosci uzyskania niezbędnych uzgodnień decyzji itepe, w tym również drogowych, które powinny być przedłożone wraz z wnioskiem o pozwolenie na budowę domu. W tym wypadku to powinna być formalność. Twoja działka, na której budujesz dom, musi mieć połąćzenie z drogą publiczną (dostęp do niej) więc zarządca drogi publicznej musi w jakiś sposób oświadczyć ,ze taki dostęp ta działka ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.10.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 No chyba, że ta droga „prywatna” nie ma uzgodnionego "zjazdu", to ktoś, gdzieś, chce ten problem rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.10.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 No chyba, że ta droga „prywatna” nie ma uzgodnionego "zjazdu", to ktoś, gdzieś, chce ten problem rozwiązać. a to już historyja na zupełnie inne opowiadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 16.10.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Ja miałam podobną sytuację, tyle że u mnie dojazd do drogi publicznej wiązał się z pokonaniem najpierw drogi prywatnej. Starostwo zażądało od gminy uzgodnienia wjazdu przez drogę prywatną. Zwróciłam się do gminy ze stosownym wnioskiem i takie uzgodnienie dostałam. Wlasnie tak samo jest u mnie; -z dzialki wjezdzam na droge prywatna(moja) i dojezdzam do drogi publicznej Tylko nie wiem czy ma to znaczenie u mnie jest to terenie miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 16.10.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 musiasz jakoś dojeżdżać a prawo budowlane mówi o koniecnzosci uzyskania niezbędnych uzgodnień decyzji itepe, w tym również drogowych, które powinny być przedłożone wraz z wnioskiem o pozwolenie na budowę domu. W tym wypadku to powinna być formalność. Twoja działka, na której budujesz dom, musi mieć połąćzenie z drogą publiczną (dostęp do niej) więc zarządca drogi publicznej musi w jakiś sposób oświadczyć ,ze taki dostęp ta działka ma Jasniej sie chyba nie da,widzicie pozwolenie na budowe na zalatwiac projektant jak tylko skonczy projekt domu,ktory juz powinien byc skonczony.Niechce czekac az on mi powie to 2 minunty przed ze tego nie ma i tam tego. Nie znam sie wiec was zapytalem bo czytalem kilka watkow o tej sprawie i tak myslalem ze mnie to nie minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts