MrRadekZet 16.10.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 WitamMam pytanie, czy zgodnym jest ze wszelkimi normami i prawem dobrego budowania, aby wpiąć dwa kominki do jednego komina? Mam dom składający się z 4 kondygnacji. Na 0 jest garaż i inne pomieszczenia gospodarcze, na 1 salon w którym mam kominek. Chciałbym też na piętrze wyżej postawić jeszcze tzw. kozę, która dogrzeje mi piętr. Pytanie tylko, czy można wpiąć tą kozę do komina gdzie jest wpięty kominek z niższego piętra. PozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.10.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam.Niezgodne z prawem i zdrowym rozsądkiem.Takie rzeczy robiono dawniej przy piecach kaflowych i dużych kominach zbiorczych, ale i piece działały inaczej i kominy takie były innych wymiarów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.10.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam Mam pytanie, czy zgodnym jest ze wszelkimi normami i prawem dobrego budowania, aby wpiąć dwa kominki do jednego komina? Mam dom składający się z 4 kondygnacji. Na 0 jest garaż i inne pomieszczenia gospodarcze, na 1 salon w którym mam kominek. Chciałbym też na piętrze wyżej postawić jeszcze tzw. kozę, która dogrzeje mi piętr. Pytanie tylko, czy można wpiąć tą kozę do komina gdzie jest wpięty kominek z niższego piętra. Pozdrawiam Radek Nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 16.10.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 najlepiej zadzwoń do kominiarza, który będzie odbierał i dowiesz się wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 16.10.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ....Takie rzeczy robiono dawniej przy piecach kaflowych i dużych kominach zbiorczych, ale i piece działały inaczej i kominy takie były innych wymiarów.... A i to było dopuszczalne tylko co drugą kondygnację. Od dosyć dawna przestało być dopuszczalne i to nie bez przyczyny. MrRadekZet nie kombinuj czad zabija, tak całkiem na prawdę i na śmierć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubwaj 17.02.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam forumowiczów, posiadam piec kaflowy kuchenny podpięty do komina wentylacyjnego (stare budownictwo) , chciał bym w salonie wybudować kominek , do dogrzewania mieszkania, wiem, że podpięcie go do tego samego komina co piec kaflowy mija się z prawem budowlanym, lecz prawo budowlane a bezpieczeństwo nie zawsze idzie w parze, także czy będzie to bezpieczne? Dodam, że nie będę używać 2 pieców na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts