spamik 16.10.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam,Domek szeregowy (środkowy) usytuowany w kierunku PN-PD. Gdzie lepiej dać czujnik do sterowania pogodowego: od strony PD czy od PN? Poza tym w miejscy zacienionym (np. pod balkonem) czy w nasłonecznionym?z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 16.10.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 A co mówi instrukcja??? Oczywiście że od południa , najlepiej w miejscu nasłonecznionym . Wtedy będą duże oszczedności opału. Tak jest tylko w erze ps. Nie wszystko co tutaj pisza jest prawdą, tak na " zdrowy rozum" szare komórki trza uruchomic i miec ograniczone zaufanie do tresci postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spamik 16.10.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 A co mówi instrukcja??? Oczywiście że od południa , najlepiej w miejscu nasłonecznionym . Wtedy będą duże oszczedności opału. Co do instrukcji, to jeszcze nie wiem, bo jestem dopiero na etapie planowania zakupów, ale chciałem już sobie nanieść na projekt gdzie pociągnąć kable. Zacząłem też szukać po netcie i znalazłem, że ma być od północy (http://www.muratordom.pl/instalacje/kotly-i-automatyka/automatyka-pogodowa,6376_5076.htm - to jak w końcu: pd czy pn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 16.10.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 A co mówi instrukcja??? Oczywiście że od południa , najlepiej w miejscu nasłonecznionym . Wtedy będą duże oszczedności opału. Wyprostuj tego posta bo następni, którzy będą czytać te porady mogą nie zrozumieć sarkazmu i przyjmą twoją radę w dobrej wierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 16.10.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Północ , północny-zachód, na wysok. 2,3-2,50 m od poziomu gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spamik 16.10.2009 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 A co mówi instrukcja??? Oczywiście że od południa , najlepiej w miejscu nasłonecznionym . Wtedy będą duże oszczedności opału. Wyprostuj tego posta bo następni, którzy będą czytać te porady mogą nie zrozumieć sarkazmu i przyjmą twoją radę w dobrej wierze... No właśnie, do tej pory miałem do forum zaufanie (zwłaszcza do forumowiczów ze znacznym stażem)- ale widać, że trzeba mieć jednak zasadę ograniczonego zaufania. Przyznaję, że nie znam się na wszystkim i dlatego pytam. Gdybym wiedział jak ma być, to nie pytałbym. Dlatego nie zawsze jestem w stanie wykryć sarkazm. Ale dzięki w końcu pomoc (mam nadzieję, że tym razem jest już poprawna łącznie z wysokościami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 16.10.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Potwierdzam że od północy, różnica temperatur między południem w zimie a północą jest olbrzymia. U mnie np w zimie podczas mrozów przy słonecznej pogodzie, na ścianie południowej była temp +5, a na północnej z odczytu sterownika było -9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.10.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 A co mówi instrukcja??? Oczywiście że od południa , najlepiej w miejscu nasłonecznionym . Wtedy będą duże oszczedności opału. Wyprostuj tego posta bo następni, którzy będą czytać te porady mogą nie zrozumieć sarkazmu i przyjmą twoją radę w dobrej wierze... No właśnie, do tej pory miałem do forum zaufanie (zwłaszcza do forumowiczów ze znacznym stażem)- ale widać, że trzeba mieć jednak zasadę ograniczonego zaufania. Przyznaję, że nie znam się na wszystkim i dlatego pytam. Gdybym wiedział jak ma być, to nie pytałbym. Dlatego nie zawsze jestem w stanie wykryć sarkazm. Ale dzięki w końcu pomoc (mam nadzieję, że tym razem jest już poprawna łącznie z wysokościami) Doskonale to opisała mynia_pynia a sarkazmy tego jego mościa rzeczywiście trudne są do wykrycia.To bardzo wbrew pozorom kulturka facet.Zapewne zaraz cie grzecznie przeprosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spamik 16.10.2009 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 No ogólnie już wiele wypowiedzi wiele wnoszących do mojej wiedzy znalazłem u mariankossy (głównie o kotłach) na tym forum. Dlatego wierze, że jest pomocnym forumowiczem.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.10.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 No ogólnie już wiele wypowiedzi wiele wnoszących do mojej wiedzy znalazłem u mariankossy (głównie o kotłach) na tym forum. Dlatego wierze, że jest pomocnym forumowiczem. pzdr Choć tego nie wie i wkurza mnie nieraz niesamowicie ale także czasami korzystam z jego tych jasnych poglądowych relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 17.10.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Północ , północny-zachód, na wysok. 2,3-2,50 m od poziomu gruntu. Prawdę mówi, tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts