Darek Rz 16.10.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam Pech to pech ,ale z pogodą nie wygrasz .... Zaczeli mi w tamtym tygodniu klaść kostke . Zrobili koryto i na dno wsypali 10 cm piachu i zagęścili . Potem na to podbudowa 15 cm piachu z cementem zagęścili i ............zalamanie pogody ....spadł śnieg . Prace przerwano .Teraz śnieg topnieje ,wszystko mokre . Na moje pytanie czy ta podbudowa będzie ok odpowiadają ze nic się nie stało i jak pogoda się wyklaruje beda klaśc dalej -czyli na to podsypka 3-5 cm piasku na to kostka i zageszczanie .. Zrobili tego nie za wiele bo kilkanascie metrow kwadratowych ,ale .... Czy maja racje twierdząc ze wszystko będzie ok ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 16.10.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 piach z cementem zwiąże , po ułożeniu kostki popęka podczas wibrowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 16.10.2009 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam Na moje wątpliwosci (powiedzialem to samo co ty ) oni odpowiedzieli ze taka mieszanina nigdy nie wiąże na "kamien" tylko jest elastyczna i pracuje (np. zimą w mrozy ........ Co wy na to ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 19.10.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 cement to cement zwiąże z piachem i na pewno nie będzie elastyczny , u mnie układali i tak się zdarzyło że przez jeden dzień padał deszcz , niby nakryli folią ale wilgoć i tak zrobiła swoje , mam teraz "lekko" nierówny podjazd ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts