zbigou 16.10.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam Bede mial komin w takiej konfiguracji: |--cegla--||systemowy||--cegla--|komin juz czesciowo stoi W ceglanych jest kanal do kominka, kanaly wentylacyjne i wklad stalowy do gazu. Szerokosc calosciok 2m. Czesc systemowa PKW 52x40cm Pytanie jak to polaczyc nad dachem. Myslalem tak: na calosc styro 5cm (ew.styrodur, welna?), siatka, klej. Na to plytki klinkierowe np. klik. Bedzie ok? -- Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.10.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam Bede mial komin w takiej konfiguracji: |--cegla--||systemowy||--cegla--| komin juz czesciowo stoi W ceglanych jest kanal do kominka, kanaly wentylacyjne i wklad stalowy do gazu. Szerokosc calosci ok 2m. Czesc systemowa PKW 52x40cm Pytanie jak to polaczyc nad dachem. Myslalem tak: na calosc styro 5cm (ew. styrodur, welna?), siatka, klej. Na to plytki klinkierowe np. klik. Bedzie ok? -- Pozdrawiam i dziekuje za pomoc. Z. Na pewno nie styro. Reszta niby OK, ale wiele osób narzeka na odpadające płytki klinkierowe od komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 16.10.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 U Nas też podobnie robiliśmy: wkład ceramiczny owinięty wełna i obmurowany cegłą czerwoną. Ponad dach dałem cegłę klinkierową pełną murowaną na pełną fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigou 16.10.2009 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 U Nas też podobnie robiliśmy: wkład ceramiczny owinięty wełna i obmurowany cegłą czerwoną. Ponad dach dałem cegłę klinkierową pełną murowaną na pełną fugę. mam wklad ceramiczny fi200 + welna. Bedzie u mnie problem z oblozeniem tego pelnym klinkierem, bo znacznie wzroslaby szerokosc komina, teraz jest 40cm. zbigmor: zamiast styro dac welne? Dlaczego nie styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.10.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 U Nas też podobnie robiliśmy: wkład ceramiczny owinięty wełna i obmurowany cegłą czerwoną. Ponad dach dałem cegłę klinkierową pełną murowaną na pełną fugę. mam wklad ceramiczny fi200 + welna. Bedzie u mnie problem z oblozeniem tego pelnym klinkierem, bo znacznie wzroslaby szerokosc komina, teraz jest 40cm. zbigmor: zamiast styro dac welne? Dlaczego nie styro? Ze względów pożarowych. Styropian jest palny, a komin do kominka niekoniecznie zawsze szczelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts