poselrulez 16.10.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam mam pytanie zamiescilem 2 rysunki i nie jestem pewien jak wyglada u mnie polaczenie stropu z krokwiami.Czy belki stropowe sa przymosowane do murłaty czy leża na murłacie a na nim krokwie . Wiec dalem rusunki tak i tak,jak kts sie zna to prosze o odpowiedz czy moge podniesc strop o grubosc belki przykrecajac ja poprostu 20 cm wyzej i jak sa robione takie stropy wg 1 rysunku czy 2?? poddasze nieuzytkowe bo nieskiehttp://img18.imageshack.us/img18/5025/11280103.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 16.10.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Wariant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 16.10.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 czyli bez problemu moge wywalic stare belki i dac nowe tzn w kolejnosci najpierw dam nowe a nastepnie wytne stare jeszcze pytanie jak najlepiej łączyc belki z krokwiami płaskownikiem metalowym czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 17.10.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 U mnie belki, a dokładnie jętki, są położone na murłacie. Innego rozwiązania nie widzę: montowanie do czoła i montowanie do krokwi są skazane na porażkę. No, może jeszcze montowanie do czoła murłaty - zawsze jest jeszcze parę centymetów muru, gdzie się wesprze ta belka jest do przeżycia. Ale montowanie do krokwi? Strop sam waży sporo i dźwiga na sobie dużo - jakiego przekroju musiałaby być ta krokiew, aby wytrzymała swó ciężar, ciężar pokrycia dachowego, ciężar stropu i ciężar uzytków na tym stropie?Czy w tym domu nie ma ścianki kolankowej (z rysunków wynika, że nie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 17.10.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 U mnie belki, a dokładnie jętki, są położone na murłacie. Innego rozwiązania nie widzę: montowanie do czoła i montowanie do krokwi są skazane na porażkę. No, może jeszcze montowanie do czoła murłaty - zawsze jest jeszcze parę centymetów muru, gdzie się wesprze ta belka jest do przeżycia. Ale montowanie do krokwi? Strop sam waży sporo i dźwiga na sobie dużo - jakiego przekroju musiałaby być ta krokiew, aby wytrzymała swó ciężar, ciężar pokrycia dachowego, ciężar stropu i ciężar uzytków na tym stropie? Czy w tym domu nie ma ścianki kolankowej (z rysunków wynika, że nie)? Nalezy podpatrzeć konstrukcję wiązara dachowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 17.10.2009 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 sciany kolanowej nie ma , strop ma byc lekki ma za zadanie tylko spinac dach zeby sie nie rozjechał poddasze nieuzytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts