p1oterek 16.10.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam, Muszę kupić cegły na komin (część ponad połacią dachu) tyle, że nie bardzo wiem ile będzie jej potrzebne. Mam dwa kominy wysokość ok 1,5m, jeden ma kanał dymowy i dwa wentylacyjne a drugi kanał dymowy i trzy wentylacyjne. Do tego nie bardzo wiem jaka powinna to być cegła (wiem, że musi być pełna i brązowa ). Czy to musi być jakaś specjalna cegła na komin ponad połacią dachu czy zwykła tyle że pełna i w odpowiednim dla mnie kolorze i ile może kosztować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 16.10.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Na składzie budowlanym można się dowiedzieć ile kosztuje cegła,która będzie dobra czy ile szt.wejdzie na taki czy inny komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 16.10.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 421 cegieł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 16.10.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 No super, a jak to wyliczyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 16.10.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 No super, a jak to wyliczyłeś?? masz racje bo pomylił się o jedną cegłę, pewnie dlatego że liczył cegły żółte a nie brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 16.10.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Biorąc pod uwagę cenę cegły wolałbym wiedzieć ile należało by zamówić. Klasyczne pisanie postów dla samego pisania. Jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie lub wydaje się Tobie idiotyczne to po prostu nie odpisuj i przejdź do kolejnego tematu. Aż nazbyt często aby dojść do jakiejkolwiek informacji trzeba przebrnąć przez całą masę postów które poza złośliwością lub drwiną nic nie wnoszą.Bez pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.10.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 zajrzyj do przedmiaru albo kosztorysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.10.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Klasyczne pisanie postów dla samego pisania. Przecież to ty rozpoczołeś. Zadałeś pytanie tak ogólnie ze nikt ci nie odpowie.Ile cegły?trzeba usiąśc i policzyć, ale aby to policzyc trzeba dokldnie znać wyskośc komina i wielkości kanałów w cm. Moze komus sie bedzie chiało wtedy to policzyć W pionie wchodzi 13 warsw cegły na met, wymiar cegły poziomy to 25x12cm.Spoiny to 1-1,5cm.Ołówek w ręke i do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 16.10.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Biorąc pod uwagę cenę cegły wolałbym wiedzieć ile należało by zamówić. a papier milimetrowy ma? może niech spróbuje narysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 16.10.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 jajmar Twoja odpowiedź przynajmniej daje mi jakieś informację jak się do tego zabrać. Od dłuższego czasu czytam forum i trafiają się pytania co najmniej dziwne dla mnie ale nie odpowiadam typowo polską złośliwością bo co to da. Coś co dla mnie jest oczywiste dla innego forumowicza może stanowić jakiś problem. I tyle w temacie, a temat jak rzeka ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 16.10.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Boże wybacz..............kultury..........procedury................Już wiem wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.10.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 A jeszcze , typowy kanł dymowy to 27x14, typowe wentylacyjne to 14x14, ścianka miedzy nimi ma szerokośc cegły czyli 12cm. Kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 16.10.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 jeśli poleziesz sam murować ten komin, to powinieneś wiedzieć ile rzeba cegieł(nie pytaj skąd), jeśli ma to robić fachowiec to tym bardziej nie pytaj.każdy powinien robić to co umie najlepiej i wszyscy będą zadowoleni!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 16.10.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ja mam podobne pytanie - ile trzeba cegieł żeby wymurowac dom ? taki parterowy z uzytkowym poddaszem! Tylko nie piszcie złośliwie bo dla mnie to nie jest śmieszne ! pozdrowienia dla autora wątku! Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.10.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ja mam podobne pytanie - ile trzeba cegieł żeby wymurowac dom ? taki parterowy z uzytkowym poddaszem! Tylko nie piszcie złośliwie bo dla mnie to nie jest śmieszne ! pozdrowienia dla autora wątku! Browar przy ścianie gr.25cm ~104 /m2 powodzenie w szukaniu murarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 17.10.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Witam, Muszę kupić cegły na komin (część ponad połacią dachu) tyle, że nie bardzo wiem ile będzie jej potrzebne. Mam dwa kominy wysokość ok 1,5m, jeden ma kanał dymowy i dwa wentylacyjne a drugi kanał dymowy i trzy wentylacyjne. Do tego nie bardzo wiem jaka powinna to być cegła (wiem, że musi być pełna i brązowa ). Czy to musi być jakaś specjalna cegła na komin ponad połacią dachu czy zwykła tyle że pełna i w odpowiednim dla mnie kolorze i ile może kosztować?? Witam Do tego nie bardzo wiem jaka powinna to być cegła ? Pamietaj ze musi to byc cegła klinkierowa i oczywiscie najlepiej jezeli bedzie pełna Pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Pamietaj ze musi to byc cegła klinkierowa ... nie byłbym tego taki pewien temat KOMIN a klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 17.10.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 o ile jest to komin systemowy to musi pozostac taki, az po jego zakonczenie.jezeli nie tynkowany to, oblozony w wystajacej czesc najlepiej plytka imitujaca cegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 17.10.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Dzisiaj na szczęście sprawia się nieco wyjaśniła. Komin jest systemowy schiedel z wkładem ceramicznym, kanały wentylacje z pustaków systemowych więc kupuje zwykłą cegłę pełną w kolorze do obmurowania tychże kominów. Trochę niepotrzebnej paniki było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 17.10.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 To po co liczyłem cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts