T i A 16.10.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Coraz blizej u mnie do wybory technologii budowania i systemu ogrzewania.Od kilku tygodni czytam watki,szukam,grzebie.Nigdzie nie znalazlem prostych odpowiedzi(bo budowlancem nie jestem i sie nie znam) na temat:-jaki rodzaj technologii budowania łaczy sie z systemem ogrzewaniatzn np;-jezeli sciany z BK+izolacja(jaka) to ogrzewanie tu rodzaje+np rodzaje ktore kompletnie sie nie nadaja.Czy to tylko wedle uznania inwestora i kieszeni?Czy da sie to tak sklasyfikowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 16.10.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=117 poświęcisz tydzień i będziesz jak zawodowiec a tak poważnie im więcej czytasz tym więcej wątpliwości hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 16.10.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 do tipi, iglo i innych "szałasów" polecam ognisko - sprawdzone przez praprzodków i do dzisiaj działa... do betonu komórkowego też na upartego Samych takich "problemów" życzę! Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 16.10.2009 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=117 poświęcisz tydzień i będziesz jak zawodowiec a tak poważnie im więcej czytasz tym więcej wątpliwości hehe. Tak wlasnie jest i dlatego chcialem,aby ktos to sklasyfikował jakos jak sie da. Bedzie latwiej dla innych pokolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 domagasz się czegoś, czego nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 17.10.2009 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 domagasz się czegoś, czego nie ma... Tzn wszystko ze wszystkim mozna łaczyc i tak bedzie super? Tak na "chybił trafił" wszyscy budowlancy buduja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 17.10.2009 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 domagasz się czegoś, czego nie ma... Kurdze szkoda To ja mam taki pomysł aby; Z zewnatrz 30cm styropianu dac,sciany z czegos akumulacyjnego i wmotowac jakies tam grzały elektryczne i bedzie ok? Cos na wzor pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.10.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 no widzisz, konkretny pomysł, konkretne rozwiązaniainaczej to akademickie gdybanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 17.10.2009 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 To ja mam taki pomysł aby; Z zewnatrz 30cm styropianu dac,sciany z czegos akumulacyjnego i wmotowac jakies tam grzały elektryczne i bedzie ok? Cos na wzor pieca spóźniłeś się, ludzie już dawno na to wpadli, i nawet testują to w praktyce, na tym forum także, i jak na razie chwalą to rozwiązanie http://forum.muratordom.pl/moj-dom-pasywny-w-praktyce-juz-go-uzytkuje,t171818.htm A tak powaznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 01.07.2010 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Wracamy do tematu technologia budowania już znana.Ściany 2w (suporex+15-18cm styropianu,podłoga 20cm(po10cm na przekładkę) i dach 2xsuper mata 15-20cm).Domek z poddaszem użytkowym o pow.150m2.Do gazu dostępu długo jeszcze nie będzie.Nie przeszkadza mi też w granicach rozsądku obsługa pieca.Na parterze będzie podłogówka,góra grzejniki,ale to do przedyskutowania.Dobrze byłoby aby można było podzielić dom na strefy.Włączyć kominek do współpracy oraz solary w niedalekiej przyszłości.Jak szukać takiego systemu i czym się kierować.Od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 14.10.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Ja mam takie pytanie. Będę miał podłogówkę w całym domu, dom z mieszkalnym poddaszem. Ale na górze mam tylko 10 cm na styropian, podłogówke, wylewkę i panele podłogowe. Czy to nie za mało? Panele 2 cm, wylewka powinna mieć 7cm, więc nie zostaje prawie nic na styropian. Jak to rozwiązać,żeby było dobrze? Jakie jest minium styropianu na górze nad ogrzewanym pomieszczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.10.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Ja mam takie pytanie. Będę miał podłogówkę w całym domu, dom z mieszkalnym poddaszem. Ale na górze mam tylko 10 cm na styropian, podłogówke, wylewkę i panele podłogowe. Czy to nie za mało? Panele 2 cm, wylewka powinna mieć 7cm, więc nie zostaje prawie nic na styropian. Jak to rozwiązać,żeby było dobrze? Jakie jest minium styropianu na górze nad ogrzewanym pomieszczeniem? A dlaczego nie możesz powiększych wysokości stropu, aby wszystko się spokojnie zmieściło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 18.10.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Racja, tak trzeba zrobić ,trzeba przede wszytskim to przemyśleć przy wylewaniu schodów. Czyli ile 5 cm styropianiu wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts