Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wódka czy tabletki?Pomocy

buttopp

Recommended Posts

Jestem usługodawcą.Wykonuje pewne prace wykończeniowe u klienta,który nie ma zielonego pojęcia na temat remontów itp.

Stoi cały dzień nade mną,non stop ględzi i zmusza mnie do robienia rzeczy niezgodnych ze sztuką budowlaną.Mam tego już dosyć.

W poniedziałek idę na wykończeniówke,nie wiem czy wypić wódkę czy zażyc tabletki bo juz tego nie wytrzymam. :( :( :(

Gość Pepeg z Gumy
Jeśli nakłania cię do wykonania niezgodnego ze sztuką budowlaną - zaproponuj mu poczytanie forum muratora. Albo się doedukuje, albo się uzależni...

Jak poczyta forum , to zwariuje a wykonawca w tym czasie się powiesi.

Normalny człowiek nie jest wstanie wytrzymać tylu sprzecznych opinii na temat wbijania gwoździa.

Gość Pepeg z Gumy
Ja bym bardzo uważała,.

potem się dowiesz, że nie dostaniesz kasy, bo wszystko spieprzone. Bierz na piśmie wszystko - ciekawe kto pierwszy zacznie jechać na prochach :)

:p :p A niedawno gdzieś tu czytałem , że Inwestor zawsze ma racje.

Co za zmiana frontu 8) 8)

Ja bym bardzo uważała,.

potem się dowiesz, że nie dostaniesz kasy, bo wszystko spieprzone. Bierz na piśmie wszystko - ciekawe kto pierwszy zacznie jechać na prochach :)

Nie wiem gdzie czytałeś, ale to raczej nie mój punkt widzenia.

Zapraszam np. tu - dzisiejsza dyskusja na temat relacji wykonawca - inwestor :

http://forum.muratordom.pl/tak-powinny-wygladac-tynki-czy-oszustwo,t171957.htm

Prawdą jest, że za własne pieniądze inwestor może sobie zrobić dokładnie to co chce - i na co ma ochote - nawet jesli to idiotyczne. Pod warunkiem, że potem nie szuka jelenia, ktory za to zapłaci.

Więc jesli inwestor chce budować dom bez fundamentów i da to na piśmie - to nie widzę problemu.

Gość Pepeg z Gumy
Ja bym bardzo uważała,.

Zapraszam np. tu :

A czy ja powiedziałem,że Twój ? :D :D

Byłem "tu" i nic nie widze :D

Stoi cały dzień nade mną,non stop ględzi i zmusza mnie do robienia rzeczy niezgodnych ze sztuką budowlaną.Mam tego już dosyć.

hm .... chyba pieprznęłabym taką robotą ....

no bo albo jestem fachowcem i robię tak jak chcę i potrafię ... albo to inwestor jest fachowcem , wie lepiej i robi jak on chce i potrafi - ale beze mnie ....

Ja bym bardzo uważała,.

Zapraszam np. tu :

A czy ja powiedziałem,że Twój ? :D :D

Byłem "tu" i nic nie widze :D

Pepeg kuźwa, nie nadążam za Tobą. Cytując mój post piszesz " co za zmiana frontu" - rozumiem, że na temat mojej wypowiedzi a nie jakiejśc kosmicznej. Już wkleiłam linkę to już sie nie zgubisz. :)

Co dla niektorych uslugodawca to tylko partacz i kanciarz

zapominaja ze sa uczciwi ludzie na tym swiecie

Nie mam pojecia jak uniknac w przyszlości takich szumowin nie idzie inaczej jego okreslic.

Mysli ze za pieniadze zrobi czlowieka szmate

PRZEPRASZAM ZA NIEELEGANCKIE SŁOWNICTWO. :evil:

Co dla niektorych uslugodawca to tylko partacz i kanciarz

zapominaja ze sa uczciwi ludzie na tym swiecie

Nie mam pojecia jak uniknac w przyszlości takich szumowin nie idzie inaczej jego okreslic.

Mysli ze za pieniadze zrobi czlowieka szmate

PRZEPRASZAM ZA NIEELEGANCKIE SŁOWNICTWO. :evil:

nie ma co się podniecać .... nie ma co ujednolicać .....

jak są do d..... inwestorzy , tak też są do d..... wykonawcy :roll:

Gość Pepeg z Gumy

Pepeg kuźwa, nie nadążam za Tobą. Cytując mój post piszesz " co za zmiana frontu" - rozumiem, że na temat mojej wypowiedzi a nie jakiejśc kosmicznej. Już wkleiłam linkę to już sie nie zgubisz. :)

Eeee! Lubię jak się na mnie denerwujesz :D

Ja tak tylko sobie uogólniłem, a że na Ciebie padło...cóż - wybacz Królowo 8)

Tak mi się tylko te wylane łzy forumowiczów nad rasią przypomniały.

Jako emerytowany kafelkarz jestem z buttopp, czy ma rację czy nie.

Chyba nie popełniam jakiegoś strasznego fopa ?

Ty masz u mnie abonament :):) Więc baaaaaaardzo wiele Ci wybaczam :)

Nie popełniasz fopasa , bo ludzie są różni.

Po obu stronach (inwestor/wykonawca) zdarzają się gnoje. To już od dawna sprawdzone.

Czasem mocniejszy jest wykonawca (porzucając budowę i robiąc ogromne kłopoty inwestorowi) czasem inwestor - jak w wątku zacytowanym, który jest dla mnie bardzo dobrym tego przykładem (a czasem wcześniej - w dniu wypłaty nagle zaczyna się problem).

Zresztą wystarczy pogadać z jednymi i drugimi i możnaby książkę o tym napisać....

Dlatego jedyne rada dla autora - chroń tyłek, bo mi to źle pachnie.

W końcu to wykonawca ma wiedzieć jak coś zrobić i ma to być zgodne ze sztuką. Chyba, że wykonawca WYRAŹNIE chce czegoś innego, ale wtedy na piśmie i wszyscy happy.

Gość Pepeg z Gumy
Chyba, że wykonawca WYRAŹNIE chce czegoś innego, ale wtedy na piśmie i wszyscy happy.

To bardzo słuszne podejście.

Miałem kiedyś taki przypadek , gdy robiłem jeszcze jako ginekolog i przyszła do mnie z mężem pacjentka na badanie palpacyjne .

Ów mąż miał patrzeć mi na ręce i pouczać jak to powinienem zrobić zgodnie ze sztuką, o której tyle nasłuchał się od szwagra laryngologa i naczytał na forum.

Też wziąłem od gościa zaświadczenie na piśmie i wszyscy byliśmy happy :wink: