Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wykonanie łazienki -kompleksowo?

Sylwia.SZ

Recommended Posts

łazienkę robilismykilka lat temu, anastępną zakilka lat.. więc info mogą być przeterminowane.. ale..

pytanie zbyt ogólne. z tego co pamiętam to przy ustalaniu ceny robocizny z glazurnikiem ma znaczenie rodzaj glazury- czyli wielkośc.. za standartowe płytki średnia cena, za mozaikę drożej. kafelki liczył z metra kw., ale juz paski ozdobne- fajki i inne wzorki- liczył z metra bierzącego.. dodatkowo płąci się np za zabudowę jakiś półeczek.. więc cena przykładowo 1ściany może się różnić- czy leci kafelkami po całości, ćzy możerobisz zabudowę nad geberitem, albo prysznic a w nim 3 półki zagłębione w ścianie i obłożone glazurą.. czy prosta ściana i podłoga, a może z glazury zabudowa wanny i prysznica- łącznie z brodzikiem z glazury.. powymyślać można duuużo więc nie da się podać "ceny za 10 metrową łazienkę" :-?

na forum poznasz widełki - a najepiej zaprosić fachowca, pokazać co ma byc gdzie zrobione- i nie zapomnij ustalić od razu żeby w cenie było cięcie otworów pod armaturę, ewentualne szlifowanie płytek.. żeby się nie okazało że metr kwadratowy tani, ale dodatkoow na konieć zawoła jeszcze za otwory, szlify, i np.montaż listwy progowej itp.. albo poniżej pasa- dodatkowo za fugi, poza ceną metra kw. :-? (znajomi tak mieli-szok)

najlepiej niech da cennik na piśmie , z wyszczególnionymi pracami- ilośc i cena.

z teg co pamiętam topytanie tylko o cene metra może zmylić, bo będzie "okazja", a później powymyśla dodatki za 2gie tyle..

Jakie ceny za robocizne łazienki?

nowej czy starej?

wielkość płytek?

jaki wzór na podłodze?

jaki wzór na ścianie?

mozajka?

dekory?

listwy wykończeniowe, czy szlifowanie krawędzi?

montaż biały, czy nie?

hudraulika?

te informacje potrzebuję kiedy wyceniam robociznę - zbyt ogólnikowo. Jeżeli będzie marmur-to cena będzie inna itd..... ja mówię zawsze, że w 10000 tyśiącach się zmiescimy ---- ele euro :D

• 2 weeks później...

No dobrze to i ja się podepnę z pytaniem, bo mąż już znalazł swojego płytkarza (kolega), ale jak usłyszałam ile musi wsiąść to mnie z nóg ścięło :o

Łazienka ma po podłodze 4 m2. Ścian łącznie z otworem okiennym i drzwiami jest 19m2. Płytki 60x30 dekor tej samej wielkości, do zabudowy geberit , prysznic (80x80) bez brodzika więc na podłodze w tym miejscu ma być mozaika położona ze spadkiem.

Jaka mniej więcej cena? Już wiem że 10.000 to kosmos.

No dobrze to i ja się podepnę z pytaniem, bo mąż już znalazł swojego płytkarza (kolega), ale jak usłyszałam ile musi wsiąść to mnie z nóg ścięło :o

Łazienka ma po podłodze 4 m2. Ścian łącznie z otworem okiennym i drzwiami jest 19m2. Płytki 60x30 dekor tej samej wielkości, do zabudowy geberit , prysznic (80x80) bez brodzika więc na podłodze w tym miejscu ma być mozaika położona ze spadkiem.

ja za podobny gabaryt łazienki płace gościowi 1020zł w cenie tej jest podłączenie kabiny, wc, zlewu (bez gurbej hydrauliki) , kafle + wyrównanie ścian bo stare kafle zostały skute oraz kratki wentylacyjne + zabudowa odpływów. Kafle moge wybrać jakie chce.

dla porownania moze podam jakie mam ceny na majorce a wiec

lazienka kompletny remont, a wiec troche kucia przerobienie ins. wodnei i ele. nowe plytki bialy montaz, baterie (ale takie za ok 1000 €) halogeny bidety muszle klo. ( bez montazu stolarki), zabudowy z G-K, malowanie i na koniec sprzatanie na tip top. fazienki o pow. 12 i 8 m2. robilismy przez 2 miesiace cena 9800 € + do tego materialy za ok. 30000€

i nastepne dwie lazienki j.w. ale z montazem mebli lazienkowych i ogrzewaniem podlogowym pow ok. 8 i 10 m2 7500 € + materialy ok 27000€

ja za podobny gabaryt łazienki płace gościowi 1020zł w cenie tej jest podłączenie kabiny, wc, zlewu (bez gurbej hydrauliki) , kafle + wyrównanie ścian bo stare kafle zostały skute oraz kratki wentylacyjne + zabudowa odpływów. Kafle moge wybrać jakie chce.

ja takie cos nazywam WYZYSK, 1000 zl ? za lazienke ja p....ole ole !!!!!!!

ja takie cos nazywam WYZYSK, 1000 zl ? za lazienke ja p....ole ole !!!!!!!

Słuchaj jaki wyzysk????Ja zaprosiłem gościa (znam jego robote), on sie określił ile chce i kwit taka widocznie jego cena.

Robocizna bez materiału.

Miałem kiedyś klienta prawnika najpierw mi rzucił umowę do podpisania myślał że jestem nie piśmienny według niej musiał bym mu zapłacić za przywilej pracy dla niego .

Ciężko jest nieraz dotrzymywać wszystkich terminów bo klienci potrafią bardzo rozszerzyć zakres robót

A co do metrów to nie ma znaczenia 20 m2 powierzchni glazurniczej

Terakota czy glazura to bez znaczenia

Można się umawiać że robi się konkretnie np 50zł za m2 glazury +wyrównywanie ścian + gruntowanie + fugowanie +skuwanie, ale szczegółowy zakres robót według kosztorysu wychodzi nieraz znacznie drożej .

dlatego lepiej nieraz umówić się z góry żeby nie było przykrych niespodzianek

w razie czego mogę podać parę cen ogólnie przyjętych w mojej branży .

Robocizna bez materiału.

Miałem kiedyś klienta prawnika najpierw mi rzucił umowę do podpisania myślał że jestem nie piśmienny według niej musiał bym mu zapłacić za przywilej pracy dla niego .

Ciężko jest nieraz dotrzymywać wszystkich terminów bo klienci potrafią bardzo rozszerzyć zakres robót

A co do metrów to nie ma znaczenia 20 m2 powierzchni glazurniczej

Terakota czy glazura to bez znaczenia

Można się umawiać że robi się konkretnie np 50zł za m2 glazury +wyrównywanie ścian + gruntowanie + fugowanie +skuwanie, ale szczegółowy zakres robót według kosztorysu wychodzi nieraz znacznie drożej .

dlatego lepiej nieraz umówić się z góry żeby nie było przykrych niespodzianek

w razie czego mogę podać parę cen ogólnie przyjętych w mojej branży .

wrzuć te ceny chętnie porównam