Sylwia.SZ 17.10.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Jakie ceny za robocizne łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.10.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Mój kolega płytkarz mówi że nie robił taniej niż 1,5tyś i nie drożej niż 8tyś więc wybierz coś pośredniego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 18.10.2009 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 łazienka 10 m2 jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 18.10.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Zero szczegółów, więc widełki spore... 4-7k w zależności od tego, jakie cuda będą w łazience...Najlepiej wezwać kilka ekip na wycenę- nie ma lepszego sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 20.10.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 łazienkę robilismykilka lat temu, anastępną zakilka lat.. więc info mogą być przeterminowane.. ale.. pytanie zbyt ogólne. z tego co pamiętam to przy ustalaniu ceny robocizny z glazurnikiem ma znaczenie rodzaj glazury- czyli wielkośc.. za standartowe płytki średnia cena, za mozaikę drożej. kafelki liczył z metra kw., ale juz paski ozdobne- fajki i inne wzorki- liczył z metra bierzącego.. dodatkowo płąci się np za zabudowę jakiś półeczek.. więc cena przykładowo 1ściany może się różnić- czy leci kafelkami po całości, ćzy możerobisz zabudowę nad geberitem, albo prysznic a w nim 3 półki zagłębione w ścianie i obłożone glazurą.. czy prosta ściana i podłoga, a może z glazury zabudowa wanny i prysznica- łącznie z brodzikiem z glazury.. powymyślać można duuużo więc nie da się podać "ceny za 10 metrową łazienkę" na forum poznasz widełki - a najepiej zaprosić fachowca, pokazać co ma byc gdzie zrobione- i nie zapomnij ustalić od razu żeby w cenie było cięcie otworów pod armaturę, ewentualne szlifowanie płytek.. żeby się nie okazało że metr kwadratowy tani, ale dodatkoow na konieć zawoła jeszcze za otwory, szlify, i np.montaż listwy progowej itp.. albo poniżej pasa- dodatkowo za fugi, poza ceną metra kw. (znajomi tak mieli-szok) najlepiej niech da cennik na piśmie , z wyszczególnionymi pracami- ilośc i cena. z teg co pamiętam topytanie tylko o cene metra może zmylić, bo będzie "okazja", a później powymyśla dodatki za 2gie tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.10.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Jak za średni 5 letni samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arte100 21.10.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Każdą łazienkę trzeba policzyć indywidualnie za całość.Wykończenie jest z reguły tańsze od remontu (nie trzeba skuwać starych płytek i wymieniać instalacji).W Krakowie od 3500 w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej_izabelin 22.10.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Czesc ja miałem robione 2 łazienki 8,5 m2 i 4,5 m2, za obydwie w sumie załaciłem ok. 6 ooo PLN. robota dobrze zrobiona, cięcie płytek pod kątem 45 st, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMIS 25.10.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Jakie ceny za robocizne łazienki? nowej czy starej? wielkość płytek? jaki wzór na podłodze? jaki wzór na ścianie? mozajka? dekory? listwy wykończeniowe, czy szlifowanie krawędzi? montaż biały, czy nie? hudraulika? te informacje potrzebuję kiedy wyceniam robociznę - zbyt ogólnikowo. Jeżeli będzie marmur-to cena będzie inna itd..... ja mówię zawsze, że w 10000 tyśiącach się zmiescimy ---- ele euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 03.11.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 No dobrze to i ja się podepnę z pytaniem, bo mąż już znalazł swojego płytkarza (kolega), ale jak usłyszałam ile musi wsiąść to mnie z nóg ścięło Łazienka ma po podłodze 4 m2. Ścian łącznie z otworem okiennym i drzwiami jest 19m2. Płytki 60x30 dekor tej samej wielkości, do zabudowy geberit , prysznic (80x80) bez brodzika więc na podłodze w tym miejscu ma być mozaika położona ze spadkiem. Jaka mniej więcej cena? Już wiem że 10.000 to kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 04.11.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 No dobrze to i ja się podepnę z pytaniem, bo mąż już znalazł swojego płytkarza (kolega), ale jak usłyszałam ile musi wsiąść to mnie z nóg ścięło Łazienka ma po podłodze 4 m2. Ścian łącznie z otworem okiennym i drzwiami jest 19m2. Płytki 60x30 dekor tej samej wielkości, do zabudowy geberit , prysznic (80x80) bez brodzika więc na podłodze w tym miejscu ma być mozaika położona ze spadkiem. Jaka mniej więcej cena? Już wiem że 10.000 to kosmos. ja za podobny gabaryt łazienki płace gościowi 1020zł w cenie tej jest podłączenie kabiny, wc, zlewu (bez gurbej hydrauliki) , kafle + wyrównanie ścian bo stare kafle zostały skute oraz kratki wentylacyjne + zabudowa odpływów. Kafle moge wybrać jakie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 04.11.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 dla porownania moze podam jakie mam ceny na majorce a wiec lazienka kompletny remont, a wiec troche kucia przerobienie ins. wodnei i ele. nowe plytki bialy montaz, baterie (ale takie za ok 1000 €) halogeny bidety muszle klo. ( bez montazu stolarki), zabudowy z G-K, malowanie i na koniec sprzatanie na tip top. fazienki o pow. 12 i 8 m2. robilismy przez 2 miesiace cena 9800 € + do tego materialy za ok. 30000€ i nastepne dwie lazienki j.w. ale z montazem mebli lazienkowych i ogrzewaniem podlogowym pow ok. 8 i 10 m2 7500 € + materialy ok 27000€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 04.11.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 No dobrze to i ja się podepnę z pytaniem, bo mąż już znalazł swojego płytkarza (kolega), ale jak usłyszałam ile musi wsiąść to mnie z nóg ścięło Łazienka ma po podłodze 4 m2. Ścian łącznie z otworem okiennym i drzwiami jest 19m2. Płytki 60x30 dekor tej samej wielkości, do zabudowy geberit , prysznic (80x80) bez brodzika więc na podłodze w tym miejscu ma być mozaika położona ze spadkiem. Jaka mniej więcej cena? Już wiem że 10.000 to kosmos. ja za podobny gabaryt łazienki płace gościowi 1020zł w cenie tej jest podłączenie kabiny, wc, zlewu (bez gurbej hydrauliki) , kafle + wyrównanie ścian bo stare kafle zostały skute oraz kratki wentylacyjne + zabudowa odpływów. Kafle moge wybrać jakie chce. ja takie cos nazywam WYZYSK, 1000 zl ? za lazienke ja p....ole ole !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 05.11.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 No dobrze to i ja się podepnę z pytaniem, bo mąż już znalazł swojego płytkarza (kolega), ale jak usłyszałam ile musi wsiąść to mnie z nóg ścięło Łazienka ma po podłodze 4 m2. Ścian łącznie z otworem okiennym i drzwiami jest 19m2. Płytki 60x30 dekor tej samej wielkości, do zabudowy geberit , prysznic (80x80) bez brodzika więc na podłodze w tym miejscu ma być mozaika położona ze spadkiem. Jaka mniej więcej cena? Już wiem że 10.000 to kosmos. ja za podobny gabaryt łazienki płace gościowi 1020zł w cenie tej jest podłączenie kabiny, wc, zlewu (bez gurbej hydrauliki) , kafle + wyrównanie ścian bo stare kafle zostały skute oraz kratki wentylacyjne + zabudowa odpływów. Kafle moge wybrać jakie chce. ja takie cos nazywam WYZYSK, 1000 zl ? za lazienke ja p....ole ole !!!!!!! Słuchaj jaki wyzysk????Ja zaprosiłem gościa (znam jego robote), on sie określił ile chce i kwit taka widocznie jego cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 05.11.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Słuchaj jaki wyzysk????Ja zaprosiłem gościa (znam jego robote), on sie określił ile chce i kwit taka widocznie jego cena jesli tak bylo to ok. sam sobie zgotowal taki los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 07.11.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Słuchaj jaki wyzysk????Ja zaprosiłem gościa (znam jego robote), on sie określił ile chce i kwit taka widocznie jego cena jesli tak bylo to ok. sam sobie zgotowal taki los chyba nie myślałeś,że go do tego zmusiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 07.11.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 łazienka do 20m2 z hydrauliką biorę 3tys zł łącznie z białym montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 07.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 łazienka do 20m2 z hydrauliką biorę 3tys zł łącznie z białym montażem do 20 m2 czego? bo chyba nie po podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 08.11.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Robocizna bez materiału.Miałem kiedyś klienta prawnika najpierw mi rzucił umowę do podpisania myślał że jestem nie piśmienny według niej musiał bym mu zapłacić za przywilej pracy dla niego . Ciężko jest nieraz dotrzymywać wszystkich terminów bo klienci potrafią bardzo rozszerzyć zakres robót A co do metrów to nie ma znaczenia 20 m2 powierzchni glazurniczej Terakota czy glazura to bez znaczeniaMożna się umawiać że robi się konkretnie np 50zł za m2 glazury +wyrównywanie ścian + gruntowanie + fugowanie +skuwanie, ale szczegółowy zakres robót według kosztorysu wychodzi nieraz znacznie drożej .dlatego lepiej nieraz umówić się z góry żeby nie było przykrych niespodzianek w razie czego mogę podać parę cen ogólnie przyjętych w mojej branży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 08.11.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Robocizna bez materiału. Miałem kiedyś klienta prawnika najpierw mi rzucił umowę do podpisania myślał że jestem nie piśmienny według niej musiał bym mu zapłacić za przywilej pracy dla niego . Ciężko jest nieraz dotrzymywać wszystkich terminów bo klienci potrafią bardzo rozszerzyć zakres robót A co do metrów to nie ma znaczenia 20 m2 powierzchni glazurniczej Terakota czy glazura to bez znaczenia Można się umawiać że robi się konkretnie np 50zł za m2 glazury +wyrównywanie ścian + gruntowanie + fugowanie +skuwanie, ale szczegółowy zakres robót według kosztorysu wychodzi nieraz znacznie drożej . dlatego lepiej nieraz umówić się z góry żeby nie było przykrych niespodzianek w razie czego mogę podać parę cen ogólnie przyjętych w mojej branży . wrzuć te ceny chętnie porównam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts