czmirek 08.11.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Terakota czy glazura to bez znaczenia mam rozumiec ze terakota, glazura, gres w tej samej cenie za m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 09.11.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Tak to zależy od fachowca ja nie różnicuję ale jeżeli klient mieszka i jest to korytarz to terakota 60zł m2 bo trzeba go robić na 2 razy a czami i więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
squaw_lublin 12.11.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 W Lublinie trochę taniej, ale mam wrażenie że i tak po prostu dniówka musi wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdansawicki7 12.11.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 łazienka do 20m2 z hydrauliką biorę 3tys zł łącznie z białym montażem no no 20m2 tylko czy to powierzchnia łazienki czy wszystkich płytek w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igan 21.03.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Robocizna bez materiału. Miałem kiedyś klienta prawnika najpierw mi rzucił umowę do podpisania myślał że jestem nie piśmienny według niej musiał bym mu zapłacić za przywilej pracy dla niego . Ciężko jest nieraz dotrzymywać wszystkich terminów bo klienci potrafią bardzo rozszerzyć zakres robót A co do metrów to nie ma znaczenia 20 m2 powierzchni glazurniczej Terakota czy glazura to bez znaczenia Można się umawiać że robi się konkretnie np 50zł za m2 glazury +wyrównywanie ścian + gruntowanie + fugowanie +skuwanie, ale szczegółowy zakres robót według kosztorysu wychodzi nieraz znacznie drożej . dlatego lepiej nieraz umówić się z góry żeby nie było przykrych niespodzianek w razie czego mogę podać parę cen ogólnie przyjętych w mojej branży . to podaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 03.05.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Robocizna bez materiału. w razie czego mogę podać parę cen ogólnie przyjętych w mojej branży . Podnosze. Czy mozemy poprosic o te ceny? Interesuja mnie ceny na lazienke i salon (w tym ostatnim chyba powinno byc taniej?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 10.05.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 U mnie wyszło 350 zł m2 przy małej łazience i 450 zł m2 przy dużej łazience licząc po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Powerhouse 13.05.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dlaczego ktoś oczekuje precyzyjnej odpowiedzi nie podając konkretnych informacji... To tak jakby zapytać ile kosztuje nowy samochód /dla ułatwienia - osobowy/. Odpowiedź brzmi - od ok. 30 tys. zł do kilku mln ... jak nie więcej. A tyle razy już zadawano tu na forum podobne pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 16.05.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 (edytowane) Jak napisał Powerhouse nie ma możliwości by podać choćby przybliżoną wartość robocizny mając do dyspozycji tak nikłe informacje. Jeśli jakiś fachowiec opierając się na powyższych informacjach wyceni Ci pracę, to chyba nie fachowiec a desperat i nie wie co robi. Do wiążącej/precyzyjnej wyceny są potrzebne projekty z wymiarowaniem lub odwiedziny glazurnika na budowie. W innym wypadku to tak jak napisała NeferJak za średni 5 letni samochód. Dodam jeszcze jedną lekturę. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?t=141332 Edytowane 16 Maja 2010 przez wingerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfin-nn 12.06.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 łazienka do 20m2 z hydrauliką biorę 3tys zł łącznie z białym montażem a w jakiej okolicy pracujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 14.06.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam Mi średnio wychodzi 70 -130 zł za m2 wykańczanej powierzchni. Wszystko zależy od stanu ścian, pionu na tynkach, układanej hydroizolacji, szlifów w narożnikach, ilości mozaiki, biały montaż itd itp Cennik ma około 70 pozycji i z tego wychodzi suma końcowa. Jest to dobre rozwiązanie bo klient wie ile i za co będzie płacił. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Kasia K. 15.06.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ja w tym roku w maju płaciłem 50 zł/m2 za łazienki (ułożenie płytek + fugowanie). Glazura bez udziwnień (wielkość chyba 60 cm na 30) bez dekorów, mozaiki itp. Narożniki w oknie i obudowie WC wykonane z listw przypodłogowych aluminiowych. Z wykonawcy jestem zadowolony - w sumie ułozył u mnie 80 m2 gresu i glazury (40 m2 to podłogi a kolejne 40 m2 to łazienka i WC). Glazurników było dwóch i robili to u mnie przez 2 tyg (po 7,8 godzin dziennie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 16.06.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Ja w tym roku w maju płaciłem 50 zł/m2 za łazienki (ułożenie płytek + fugowanie). Glazura bez udziwnień (wielkość chyba 60 cm na 30) bez dekorów, mozaiki itp. Narożniki w oknie i obudowie WC wykonane z listw przypodłogowych aluminiowych. Z wykonawcy jestem zadowolony - w sumie ułozył u mnie 80 m2 gresu i glazury (40 m2 to podłogi a kolejne 40 m2 to łazienka i WC). Glazurników było dwóch i robili to u mnie przez 2 tyg (po 7,8 godzin dziennie). Z tego co widać na fotkach gres w korytarzu spoko, w garażu spartolona kratka odwadniająca. A możesz pokazać łazienkę? Fartuch w kuchni mógłby być deczko niżej tak aby zostawić całą płytkę pod oknem, chyba że ogranicza wysokość wiszącej szafki kuchennej Pzdr Edytowane 16 Czerwca 2010 przez piterek63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 16.06.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Jesli ktoś ma ochotę zapoznac się z cenami usług glazurniczych zapraszam na portal http://www.glazurnicy.pl. Tam mozna wejść w zakładkę gdzie są średnie ceny takich usług dla poszczególnych regionów Polski. Mozna się nawet wysilic i samemu wstępnie wyliczyć . Ale jak ktoś nie ma o tym pojęcia ile jest prac towarzyszących oprócz samego układania płytek to może się nieco zdziwić. Można tam tez znaleźć w zkładce znajdź fachowca godnego polecenia wykonawce z danego regionu. Zadzwonić i umówić się na wycenę. Wrucanie tu na forum zapytania ile za łazienkę nie podając żadnych szczegółow jest lekko mówiąc śmieszne. Bez oglądania dla pow 10m2 powiem , że 8000 zł to cenajak najbardziej realna u prawdziwego fachowca z branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 16.06.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Maro....cennik z naszego portalu nie nadaje się do pokazywania. Piszę z naszego ponieważ też tam jestem. Ceny które są przedstawione w niektórych województwach niestety są upokarzające dla dobrego fachowca. Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 16.06.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Po części się zgadzam z Tobą, gdyż część chłopaków narzekała na niektóre stawki. Z drugiej strony większość się na niego powołuje. jeśli chodzi o mój region to nie są jeszcze złe. Jest też cena średnia dla całego kraju to też może dać jako takie pojęcie. Ale jak też i napisałem wcześniej najlepiej jak weźmie się wykonawcę do sporządzenia rzetelnej wyceny albo jak ktoś lubi castingi organizować to i z pięciu. Ja sztywno cennika się nie trzymam i sam wiem co za ile opłaca mi się zrobić. Ale jak poczytałem kilka postów powyżej, że ktoś robi łazienkę za 1000 zł to mi wara opadła. Edytowane 16 Czerwca 2010 przez maro74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 16.06.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 No niestety są i tacy. Ale dość często odbija się to inwestorom dużą czkawką. Często nawet na muratorze słychać o powracającej wodzie w brodziku jak się spuszcza wodę w muszli albo o zaciekach piętro niżej pod łazienką. No i kwestia gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 16.06.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 ...Ale jak poczytałem kilka postów powyżej, że ktoś robi łazienkę za 1000 zł to mi wara opadła. Jeśli inwestor mówi że zapłacił tanio (pomijam powyższe 1000zł bo to jakiś absurd by było zrobione napawdę dobrze) i twierdzi, że ma zrobione dobrze, to bez urazy ale po prostu nie widział dobrze zrobionej łazienki i nie ma najzwyczajniej w świecie porównania. Już nie raz widziałem i zapewne nie jeden z wykonawców "ładnie" zrobioną łazienkę sęk w tym że do ładnie było jej bardzo daleko że o bardzo ładnie nie wspomnę i nie chodzi tu o projekt, który miał ręce i nogi ale właśnie o samo wykonanie. Ile głów tyle słów ale jedno jest pewne od dawien dawna i właściwie nie zmienne. Tanio nigdy nie idzie w parze z dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Kasia K. 17.06.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Z tego co widać na fotkach gres w korytarzu spoko, w garażu spartolona kratka odwadniająca. A możesz pokazać łazienkę? Fartuch w kuchni mógłby być deczko niżej tak aby zostawić całą płytkę pod oknem, chyba że ogranicza wysokość wiszącej szafki kuchennej Pzdr W garażu to niestety sam układałem (pierwszy raz w życiu) i połozyłem płytkę na kratkę tak jak byla zalana wylewką. Obecnie mam tą płytke wydłubaną i kratkę wyprostowaną (hydraulik jak przyszedł podłączać piec gazowy to nie mógł na nią patrzeć i wydłubał bez pytania - PS To one te odpływy wcześniej układał). W kuchni rzeczywiście ułozenie płytek ogranicza ich górna krawędź (pod szafkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 17.06.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Jeśli inwestor mówi że zapłacił tanio (pomijam powyższe 1000zł bo to jakiś absurd by było zrobione napawdę dobrze) i twierdzi, że ma zrobione dobrze, to bez urazy ale po prostu nie widział dobrze zrobionej łazienki i nie ma najzwyczajniej w świecie porównania. Już nie raz widziałem i zapewne nie jeden z wykonawców "ładnie" zrobioną łazienkę sęk w tym że do ładnie było jej bardzo daleko że o bardzo ładnie nie wspomnę i nie chodzi tu o projekt, który miał ręce i nogi ale właśnie o samo wykonanie. Ile głów tyle słów ale jedno jest pewne od dawien dawna i właściwie nie zmienne. Tanio nigdy nie idzie w parze z dobrze. Oj naogladałem się tez sporo takich 'ładnych" łazienek u różnych ludzi i znajomych z których ludzie naprawdę byi zadowoleni a mi się na mojej łysinie ostatnie kłaczki jerzyły jak widzałem jakie knoty tam nieraz były odstawiane. Ostatnio znajomy poprosił a wręcz wybłagał aby przyjść pokończyć wypieścić detale, położyć silikony bo ekipę wcięło a łazienka nieskończona. Nie miałem czasu ale jakoś się zmusiłem. Jak zobaczyłem te cudo to zbladłem. Najlepszy patent jaki fachowcy odwalili to to,że zabrakło im białej fugi i nic nie młówiąc zafugowali resztę płytek gipsarem!! a zamiast silikonu dali akryl. Oczywiście trzeba to było wyskrobać i poprawić, jeszcze bym mógł długo pisać ale nie bedę zaśmiecał wątku. Tak więc ilu ludzi tyle opinii i to co dla mnie i kolegów z branży może być kompletną fuszerką dla laika będzie ok a co najważniejsze TANIO!. Edytowane 17 Czerwca 2010 przez maro74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts