kasix25 17.10.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Witam was serdecznie, mam pewien problem i mam nadzieje ze ktoś mi pomorze. Za jakiś czas wprowadzam się do wyremontowanego mieszkania. Parę tygodni temu włączyli ogrzewanie w mieszkaniu i powstał problem. Mieszkanie mam na parterze jest to blok który powstał w 98 roku, w jednym z pokoi idą 2 rurki z ogrzewania z których dochodzi uciążliwy hałas tz.przez te rurki idzie woda z dużym ciśnieniem i słychać szum 24/h...nie wiem co mam z tym zrobić, myślałam aby to zabudować ale mam już zrobione podłogi, pomalowane ściany i wstawione meble. czym mogę to wygłuszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buttopp 17.10.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 NORMY HAŁASU WEWNĄTRZ MIESZKAŃ Poziom hałasu mierzony jest nie tylko na ulicach, ale także w domach. Pomiarów w pomieszczeniach zamkniętych (!) dokonuje Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna ul. Skłodowskiej-Curie 75/77; 50-369 Wrocław; tel. 328-30-41 do 49. Podstawą prawną określającą ochronę przed hałasem i drganiami jest Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz. U Nr 75, poz. 690 z 2002 r.) oraz polska norma PN 87/B-02151/02. http://huby.seo.pl/08_halas/81_normy_halasu.htm Jezeli norme przekracza beda musieli usunac przyczyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasix25 17.10.2009 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Dziękuję za odpowiedz:) napisze spółdzielni pismo i przytoczę ten paragraf i zobaczymy co zrobią, pod tymi pokojami znajduje się suszarnia i pomieszczenie w którym znajduje się ogrzewanie całego bloku. Przez rury płynie woda i słychać uciążliwy dźwięk 24 godziny, w dzień jeszcze to zniosę ale w nocy? tym bardziej ze w tym pokoju jest sypialnia i łóżko które znajduje się koło tej rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts