Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam ekipy stan surowy Chynów koło Grójca

Recommended Posts

• 6 years później...

czy sa na tym wątku jacys mieszkancy Chynowa i bliskich okolic?

ja planuje przeprowadzke do miejscowosci Widok.

Mam tam juz dom w stanie surowym zamknietym ,ktory czeka na wykonczenie, a ja nie wiem czy bede w stanie przyzwyczaic sie do dojazdow...

Stopuje mnie przed rozpoczeciem budowy odloeglosc od Wawy.....jest pociag, co jest wielkim plusem!!ale zawsze jest to odlegosc.

Ktos moze z Was dojezdza do Warszawy pociagiem/samochodem?

Pociąg jest lepszym rozwiązaniem. Znajomy dojeżdża z tej okolicy samochodem to czasem jest tragicznie. Kwestia przyzwyczajenia.

"... ja to proszę pana mam bardzo dobre połączenie, wstaje rano, za 15 trzecia, latem to już widno, za 15 trzecia jestem ogolony, bo gole sie wieczorem, śniadanie jadam na kolacje, tylko wstaje i wychodze.

- no ubierasz sie pan?

- w płaszcz jak pada, opłaca mi sie rozbierać po śniadaniu?

- fakt

- do PKS mam 5 kilometry, o 4 za 15 jest PKS

- zdanżasz pan?

-yyy nie! ale i tak mam dobrze bo jest przepełniony i nie zatrzymuje sie

przystanek ide do mleczarni to jest godzinka, potem wiozą mnie od Szymanowa mleko widzi pan ma najszybszy transport, inaczej sie zsiada

W Szymanowie zsiadam, znosze bańki i łapie wKD, na Ochocie w elektryczny i do stadionu, a potem to juz mam z górki bo tak:

w 119 przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu tzn. w robocie, i jest za 15 siódma, to jeszcze mam kwadrans to sobie obiad jem w bufecie, to po fajrancie nie musze zostawać żeby jesć tylko prosto do domu i góra 22.50 jestem w domu! Gole sie, jem śniadanie i ide spać!

Pociąg jest lepszym rozwiązaniem. Znajomy dojeżdża z tej okolicy samochodem to czasem jest tragicznie. Kwestia przyzwyczajenia.

"... ja to proszę pana mam bardzo dobre połączenie, wstaje rano, za 15 trzecia, latem to już widno, za 15 trzecia jestem ogolony, bo gole sie wieczorem, śniadanie jadam na kolacje, tylko wstaje i wychodze.

- no ubierasz sie pan?

no własnie z obawy ,że zaczne ludzi w pociągu lub na korytarzach w pracy zaczepiac i opowiadac o moim sposobie transportowania powaznie zastanawiam sie nad przeprowadzka :p.Opadna emocje w zwiazku z urzadzaniem sie i wdychaniem swiezego powietrza i moze sie okazac ze trzeba uciekac bo czlowiek slonca nie uraczy zobaczyc..