Kris2222 17.10.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 starczyło by 12sz , bo policzyłeś mb i tyle powinno wyjsć , ale pamiętaj że nikt nie będzie sklejać naroża okna z np. 3 krótkich listew bo zostały z tamtego okna, jeśli chodzi o metry , to nie moja sprawa, powinniście sami to załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 17.10.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 To ja CIę bardzo Banko przepraszam, ale dalsza dyskusja jest bezcelowa... Płacąc zaakceptowałeś jego prace i jego wycenę. nie wiem dlaczego, ale tak wybrałeś. Nawet jeśli nie ma pokrycia z umową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 17.10.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 starczyło by 12sz , bo policzyłeś mb i tyle powinno wyjsć , ale pamiętaj że nikt nie będzie sklejać naroża okna z np. 3 krótkich listew bo zostały z tamtego okna, jeśli chodzi o metry , to nie moja sprawa, powinniście sami to załatwić Wiem że się tego nie sztukuje. Wystarczyło by 12 szt bez sztukowania tego jestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.10.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 umowa....umowa....umowa.... ważna jest .... ale kasa jest kartą przetargową ... nie masz karty przetargowej w ręku .... nie ma walki.... chyba , ze chcesz w ramach ambicji własnych dla kilkuset zł stracić w sądach znacznie więcej kasy , czasu i nerwów.... jesteś na tym forum od dawna... czytasz , piszesz .... to jak dałeś się tak zrobić w konia , z.e kasę dałeś najpierw? dobra , nieważne ... sam nie odda .... albo odpuścisz , albo sąd .... rozważ wszystkie za i przeciw zanim zdecydujesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 To ja CIę bardzo Banko przepraszam, ale dalsza dyskusja jest bezcelowa... Płacąc zaakceptowałeś jego prace i jego wycenę. nie wiem dlaczego, ale tak wybrałeś. Nawet jeśli nie ma pokrycia z umową?? A to nie wiedziałeś o tym robiąc wypłatę ? banko, nie masz na koncie 1 posta :) Litości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 17.10.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Gdybym jeszcze nie zapłacił to On by mnie prosił o zfinalizowanie umowy, a nie odwrotnie. no to że się tak nieładnie wyrażę "dałeś dupy" ...masz pozamiatane .... nie wiem, czy dla tych kilkuset złotych opłaca Ci się po sądach włóczyć.... Myślę że się opłaca. Nie chodzi tu o kasę chociaż wiadomo że drogą nie chodzi (dokładnie około 1400 zł) jednak "uczciwość" wykonawcy ujrzy światło dzienne i dzięki mojej stracie ktoś nie straci. Swiadomość tego jest dla mnie bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.10.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Rozumiem, że masz taki chytry plan namierzania wykonawców wykorzystująch głupotę inwestora. Namierzasza ich, robisz wypłatę a potem ciągasz do sądu, żeby innych nie skrzywdzili. Dobrze, że są tacy jak Ty Bankona świecie ja Ci już dziękuję w imieniu przyszłych nie poszkodowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.10.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 uczciwość wykonawcy jest taka, na jaką pozwoli sobie inwestor ..... inwestor całą kasą dał .... czyli dał się zrobić w bambuko..... i teraz aby ratować swój honor, swoją dumę tudziez swoją kasę oraz wylewając swą złość i żal czyli mszcząc się - zasłaniając się dobrem innych inwestor chce sobie zadośćuczynić .... nie wiem jak inni to odbierają .... ja tak.... już tu gdzies ostatnio coś było o obronie innych uciśnionych i przestrzeganiu przed nieuczciwymi .... nieważne .... skoryguj tytuł wymieniając nazwe firmy i każdy następny bedzie wiedział na co uwagę zwracać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 17.10.2009 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Rozumiem, że masz taki chytry plan namierzania wykonawców wykorzystująch głupotę inwestora. Namierzasza ich, robisz wypłatę a potem ciągasz do sądu, żeby innych nie skrzywdzili. Dobrze, że są tacy jak Ty Bankona świecie ja Ci już dziękuję w imieniu przyszłych nie poszkodowanych Może to moja misja, którą muszę spełnić A tak na poważnie zasięgałem już porady prawnej i mam jeszcze dokumenty dostawy towaru dla wykonawcy, z których jasno wynika że z tej ilości materiału nie da się zrobić takiej ilości tynku przy grubości jaka jest u mnie. Więc wcale długa batalia się nie szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.10.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Banko - rób jak uważasz - niemniej nie pisz głupot o misjach i ratowaniu ludzkości. Chyba ratujesz wyłacznie swoje skrzywdzone ego . Albo zabrakło Ci kasy na inne rzeczy na budowie. Dałeś się .... (wpisz odpowiednie) to teraz płaczesz. Teraz rób jak uważasz, skoro nie uważałeś jak robiłeś. Wykonawca nei popełnił błedu (tyle można wywnioskowac z obrazków). Ja jedynie współczuję i takich wykonawców i takich inwestorów (ale tych drugich chyba bardziej) co po zapłaceniu za robotę, bez żadnych problemów (no bo nie wiem jak tę kasę przekazałeś - zakładam, że normalnie) potem mają taaaaaaaaaakie problemy A ja na miejscu wykonawcy bym powiedziała w sądzie, że nie wiem co się działo na budowie po rozliczeniu i chyba skułeś sobie sam ten pasek przy ziemi :) To będzie zabawa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 17.10.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Banko - rób jak uważasz - niemniej nie pisz głupot o misjach i ratowaniu ludzkości. Chyba ratujesz wyłacznie swoje skrzywdzone ego . Albo zabrakło Ci kasy na inne rzeczy na budowie. Dałeś się .... (wpisz odpowiednie) to teraz płaczesz. Teraz rób jak uważasz, skoro nie uważałeś jak robiłeś. Wykonawca nei popełnił błedu (tyle można wywnioskowac z obrazków). Ja jedynie współczuję i takich wykonawców i takich inwestorów (ale tych drugich chyba bardziej) co po zapłaceniu za robotę, bez żadnych problemów (no bo nie wiem jak tę kasę przekazałeś - zakładam, że normalnie) potem mają taaaaaaaaaakie problemy A ja na miejscu wykonawcy bym powiedziała w sądzie, że nie wiem co się działo na budowie po rozliczeniu i chyba skułeś sobie sam ten pasek przy ziemi :) To będzie zabawa :) Rozgryzłaś mnie spłukałem się na etapie tynków i teraz będę wywlekał wszystkim wykonawcom usterki i niech oddają mi kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.10.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 To jeszcze kilku zczyścisz- wiele przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 17.10.2009 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 I tym akcentem kończymy na dzisiaj jutro obiecuję zamieścić fotki miejsc do poprawek, które nie zostały naprawione przy odbiorze, którego jeszcze nie było A co niech cały świat sie dowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.10.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 to jak nie było odbioru roboty to jakim cudem nastąpił odbiór kasy?tak całkiem w ciemno płaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.10.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 to jak nie było odbioru roboty to jakim cudem nastąpił odbiór kasy?tak całkiem w ciemno płaciłeś? Ulubiony typ inwestora :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 17.10.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 to jak nie było odbioru roboty to jakim cudem nastąpił odbiór kasy?tak całkiem w ciemno płaciłeś? Ulubiony typ inwestora :) Macie racje było ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 17.10.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 wnioski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 18.10.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 pierwsze co mi się nasunęło - to że kijowo będzie Ci się układało styropian ... u mnie robili do samego dołu tynki .... Akurat z tym się nie zgodzę - miałem podobnie zrobione styropian samodzielnie kładłem - nie widzę przeciwwskazań. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.10.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 wnioski... więcej takich inwestorów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.10.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 tynki mogą tak wyglądać, nie jest to oszustwoproponowałbym autorowi poprawić tytuł aby było wiadomo o co tak naprawdę chodzinp "dałem zrobić się w balona z rozliczeniem m2"albo "malak ze mnie-zapłaciłem przed odbiorem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts