emilio 18.10.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witam mam pytanie do forumowiczów.Własnie dociepliłem sciany styropianem,w kleju zatopiłem siatkę na to 2 warstwa kleju.I teraz mam wątpliwość czy nałozyc grunt na sciane przed zimą czy odpuscić sobie i dopiero gruntować przed nakładaniem tynku najprawdopodobniej akrylowego.Proszę o opinię.Dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 18.10.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Z tego co wiem to gruntować należy bezpośrednio przed tynkowaniem. Do wiosny ściany się zabrudzą i zakurzą więc trzeba będzie gruntować je jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilio 18.10.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 witaj irreality no własnie dlatego moje obawy,a moze poprost trzeba 2 razy gruntowac,zeby klej za bardzo nie namokł w zimie?a na wiosne przed tynkiem ponownie.tylko chodzi o koszty naturalnie.W kazdym razie dzieki za szybką odpowiedz, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilio 18.10.2009 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 tak wogóle to moze ktoś podpowie jakiego producenta gruntu wybrać?oczywiscie wiem,ze pozniej tynk musi być z tej samej firmy:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 18.10.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ja miałem grunt od producenta tynku akrylowego, był w kolorze tynku i wg mnie taki powinien być. Większość ścian zrobiłem na jesieni, a małą część tynkowałem dopiero na wiosnę następnego roku. Gruntowałem wszystko raz przed zimą. Powiedziano mi, że taki grunt może leżeć na ścianie pół roku i będzie wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilio 18.10.2009 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witak Kamyk tak własnie chyba zrobię grunt dobiore pod kolor tynku:)Tylko nie wiem czy się wyrobie z elewacją w poł roku jeszcze czekam na odpowiedz Eksperta z firmy Bolix.Wielkie dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts