bart80 18.10.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 dla mnie ekologia kończy sie tam gdzie ekonomia. jesli cos jest ekologiczne ale drogie to ja dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buttopp 18.10.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Ekologiczny dom przyszłości http://survival.strefa.pl/z/szalas2.jpg mały tani domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 18.10.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faceone 18.10.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 to ja dziękuje. Podziękował, przeprosił i poszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 21.10.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 dla mnie ekologia kończy sie tam gdzie ekonomia. jesli cos jest ekologiczne ale drogie to ja dziękuje. Tak naprawdę bardzo wiele rzeczy korzystnych dla środowiska niekoniecznie jest korzystnych dla kieszeni. Na przykład wywożenie szamba i jego właściwa utylizacja. Taniej jest zapłacić za wywożenie firmie-krzak, która rozleje je na pole. Albo wręcz zrobić dziury w szambie i nie przejmować się w ogóle jego wybieraniem... Podobnie się rzecz ma z wywożeniem śmieci. Oszczędzanie energii i jej nośników, a także wody, w każdym przypadku się opłaca. Czasem nie pojedynczym osobom, w patologicznych przypadkach płacenia za wodę czy ogrzewanie ryczałtem, bez odniesienia do rzeczywistego zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 21.10.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ekologiczny dom przyszłości http://survival.strefa.pl/z/szalas2.jpg mały tani domek buttopp pokazany przez Ciebie szałas ma rzeczywiście wiele cech domu ekologicznego: - tani w budowie i eksploatacji - zbudowany z materiałów naturalnych, dostępnych lokalnie - można go zbudować samemu - na jego budowę zużywa się niewiele czasu oraz energii - niewielkie wymiary dopasowane do potrzeb - w przypadku szałasu chodzi tylko o tymczasowy nocleg Ja zawsze wyobrażałem sobie dom ekologiczny raczej tak : http://naturalnydom.webpark.pl/images/dom_modelowy_o_pow.JPG http://www.naturalnydom.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faceone 28.10.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Na przykład wywożenie szamba i jego właściwa utylizacja. Taniej jest zapłacić za wywożenie firmie-krzak, która rozleje je na pole. Albo wręcz zrobić dziury w szambie i nie przejmować się w ogóle jego wybieraniem... Podobnie się rzecz ma z wywożeniem śmieci. I tutaj się nie zgodzę. Problem z odpadami jest taki, że są toksyczne. Mają w sobie pełno metali ciężkich, nawet nasze. "ludzkie" odpady biologiczne. To co jemy i produkty które kupujemy są często trucizną. Rozlanie tego po polach to masakra ekologiczna. Wiedzą o tym wszyscy, którzy działają w oczyszczalniach. Tam też osadza się potem szlam i nie wiadomo co z nim robić. Przynajmniej jest w jednym miejscu i pojawiają się technologie jak go przerobić na coś porzyteczenego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 28.10.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 I tutaj się nie zgodzę. Problem z odpadami jest taki, że są toksyczne. Ale jakie to ma znaczenie? Czy ktoś, kto wyrzuca śmieci do lasu się nad tym zastanawia? A przecież tak jest taniej, ekonomiczniej! No chyba, że trzeba specjalnie do tego lasu pojechać -- wtedy może być drożej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts