revalidon 18.10.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Mam przy domku taras wykonany tak jak Pan Bóg przykazał... A więc wylane były ławy poniżej granicy przemarzania, na tym wymurowane ściany z bloczków fundamentowych, w środek pospółka zagęszczona, na to kratownica i zalane betonem B20... Taras zdylatowany od budynku... Zastanawiaq mnie tylko jedno, w momencie wykonania nie zaizolowano scian "fundamentowych" tarasu żadnym środkiem... W sumie nie ma tu żadnego niebezpieczeństwa podciagania wilgoci, tylko czy taki brak izolacji nie wpływa na trwałość bloczka fundamentowego..? Czy nie zaiziolowane bloczki mogą kruszeć po jakimś czasie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 19.10.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ja zrobiłem, zostało mi dysperbitu, więc pomalowałem nim taras. Zaszkodzić nie powinno, a pomóc może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts