Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pozytywnie o Polakach

Żelka

Recommended Posts

nie lubię tego kraju ale ludzi tak :D

nie wiem jakich wy ludzi spotykacie ale ci których spotykam są nieżli :wink:

pewnie że jest wiele cech wkurzających ,ale ten wątek jest gdzieś obok ,

polacy są solidarni, potrafią się zjednoczyć, zawsze gotowi pomóc(bezinteresownie też :wink: ), dbamy o starszych i słabszych, jesteśmy gościnni i zwykle życzliwi :wink: potrafimy odłożyć niecierpiące zwłoki sprawy bo trzeba pomóc, jeśli w coś wierzymy to oddamy za to wszystko ,jesteśmy wszechstronni i pracowici,

tych cech pozytywnych jest dużo a wiele cech negatywnych wynika z naszej zdolności do przystosowywania się do istniejących warunków(kombinatorstwo),

szczerości (słynne narodowe narzekactwo)

nietolerancja z owej solidarności narodowej i opiewanego przywiązania do tradycji pewnie też

i tak można by długo wyliczać

gdybym nie lubiła Polaków już dawno bym stąd poszła w cholerę :wink:

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

biura podróży co Cię zostawią w świecie?

całowanie starych ciotek w rękę?

ukryta kamera w torebce?

ZUS?

przystojny agent z łapówką?

służba zdrowia co ma kolejkę na pół roku?

policjant co sam kradnie?

ksiądz który ma problem - a poucza?

kierowca co po pijaku bezkarny?

psycholog-pedofil?

gwiazda medialna co sex uprawia w Big Brather?

pies przerobiony na smalec?

firma co zatrudnia na czarno?

sędzia piłkarski co bierze łapówkę?

prezydent co z premierem leci innym samolotem?

arab, murzyn - których biją za kolor skóry?

matka co dziecko do śmietnika wrzuca?

bym tak mógł jeszcze godzinę - tylko po co - sami wiecie że tak jest - niestety...................

Niemozliwe ! :D To ty , bobiczku ? :D

Potrafimy duzo wypic i nalezy nam sie za to szacunek.

O , wlasnie ! :D

Natomiast jesli chodzi o tradycje to daje sie zauwazyc wplyw kuchni wietnamskiej . :D

Tobie to akurat mozna wierzyc. Jak dla Ciebie USA to "Warsawa i okolice" :D :D :D

A bobiczka to ja tez juz nie poznaje od kiedy wcielo mu awatarek.

Ale to za kare, bo marudzi za duzo. :lol:

Gość Pepeg z Gumy
biura podróży co Cię zostawią w świecie?

całowanie starych ciotek w rękę?

ukryta kamera w torebce?

.....

itd,itd

Masz rację!

W każdym innym kraju nie do pomyślenia.

Jesteśmy do dupy a raczej do szybkiej utylizacji. My jedyna nacja , która nie ma żadnych cech - same wady.

Uogólniasz albo masz chandrę, że Ci awatar wcięło, albo nie chcesz widzieć, przez skromność zapewne.

W ten sposób na podstawie pobieżnych doświadczeń możemy wysnuć inne wnioski o pozostałych nacjach, bo my widzimy tylko wady, zwłaszcza u siebie.

Patrz w mordę jeża "samokrytycyzm", to też wada?

Lećmy więc dalej

Niemiec to niewychowana świnia, Anglik śmieciarz szcza publicznie, Ruski pijak większy od nas, Hiszpan nygus, Włoch kurwiarz z mafii, Arab terrorysta, Amerykanin nachalne bydle z manią wielkości.

Dodam jeszcze Czechów tchórzów, Szwedów ponuraków , Francuzów zakompleksiałych żabojadów i mieszkańców byłej Jugosławii oraz całych Bałkanów - wszyscy, niestety (dla nas niestety),ludzie gołębiego serca.

A co? I wszystko to też z osobistych obserwacji.

Potrafimy duzo wypic i nalezy nam sie za to szacunek.

O , wlasnie ! :D

Natomiast jesli chodzi o tradycje to daje sie zauwazyc wplyw kuchni wietnamskiej . :D

Lumpie godzina nadania postu wskazuje na pewne rozchwianie organizmu

wiec ta kuchnia bedzie Ci zapomniana ( a swoja droga to chyba cos Ci sie popie.....lo)

No to Pepeg mi dowalił.

Może lekko słusznie, może miałem chandrę.

Szukałem, myślałem i wymyśliłem jedną rzecz która jest dla mnie ewenementem od lat.

To WOŚP - Owsiak i cała Polska zaangażowana.

Ewenementem nie jest dla mnie sama charytatywność - bo one istnieją na całym świecie.

Ewenementem jest że włączają się w tę piękną akcję ludzie , którzy sami powinni starać się o wsparcie.

A to że corocznie i tak atakuje się organizatorów akcji w niewybredny sposób - niestety znowu powoduje chandrę- replay .......

I te clenie sprzętu na granicy sprowadzanego z zza granicy i te esemesy z Vat-em do oddania.ech,ech....

no, też kurcze nie znalazłem i płaczę drugi dzień........ :D

Ja wczoraj i dzis szukalam i nic. A jestem pewna, ze kiedys widzialam, bo wlasnie mi sie przypomnialo, ze to ktos z forum. :D

Moze sam wroci, jak przestaniemy szukac. Ja zawsze tak mam, ze znajduje dopiero jak juz przestaje szukac. :lol:

czmirku, nie zlosc sie, lumpowa nadaje z USA, tam maja inne zegarki. :D :wink:

Ale i tak jest nasza. :D

w końcu zrozumiałem czym zasłuzyłaś na tego "dobrego duszka forum" obok nicka :D

I tam zaraz zasluzylam, zlosliwie mi to przykleili abym nie mogla za duzo rozrabiac. :lol:

czmirku, nie zlosc sie, lumpowa nadaje z USA, tam maja inne zegarki. :D :wink:

Ale i tak jest nasza. :D

w końcu zrozumiałem czym zasłuzyłaś na tego "dobrego duszka forum" obok nicka :D

I tam zaraz zasluzylam, zlosliwie mi to przykleili abym nie mogla za duzo rozrabiac. :lol:

Bo przecież wszyscy wiedzą, że Ty złośliwa i wredna jesteś, hahaha... :lol: :lol: :lol: :wink: