AIA 21.10.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 No Gosiu!!! super był to pomysł z tym watkiem!!! Ja już dzis robiłam Twoje pyszne cebulaki! Wyszły tak: http://img35.imageshack.us/img35/91/dsc08764j.jpg Zdjęcie robione było w pospiechu,czyli przed zwaleniem się na obiad domowników Nawet m,oj 2 ltni synalek się opychał! Oczywicie ylko jenego mu dałam bo jego brzuszek mógłby nie znieś więcej A ja robiłam je tez z pieczarkami,takimi podduszonymi,inne były z salami,noi z cebulką Pycha są!!!I sporo ich wychodzi.to nawet dobrze bo spodziewam się dzić brata i kuzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 21.10.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A o jakie kolko chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 21.10.2009 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A o jakie kolko chodzi To jest trochę dłuższy temat chodzi o nasze grono kobitek . ale zapraszamy także innych którzy są w posiadaniu przepysznych przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 21.10.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A o jakie kolko chodzi To jest trochę dłuższy temat chodzi o nasze grono kobitek . ale zapraszamy także innych którzy są w posiadaniu przepysznych przepisów a co to znaczy "nasze" - to jakies lokalne, pozjazdowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 21.10.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 a co to znaczy "nasze" - to jakies lokalne, pozjazdowe??? lokalne forumowe poznałyśmy się wirtualnie , polubiłyśmy się bardzo i tak sobie przebywamy razem codziennie na fm więc ;nasze; ciągle ktos dołącza do naszego grona wiec coraz wiecej nas a zjazdu niemielismy jeszcze poniewaz dosc trudno nas zgrac razem zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.10.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 a co to znaczy "nasze" - to jakies lokalne, pozjazdowe??? lokalne forumowe poznałyśmy się wirtualnie , polubiłyśmy się bardzo i tak sobie przebywamy razem codziennie na fm więc ;nasze; ciągle ktos dołącza do naszego grona wiec coraz wiecej nas a zjazdu niemielismy jeszcze poniewaz dosc trudno nas zgrac razem zapraszamy hmm, ja tez jestem codziennie na fm i to od paru lat, ale jakos Was przegapilam moze nie na te watki wchodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.10.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 a co to znaczy "nasze" - to jakies lokalne, pozjazdowe??? lokalne forumowe poznałyśmy się wirtualnie , polubiłyśmy się bardzo i tak sobie przebywamy razem codziennie na fm więc ;nasze; ciągle ktos dołącza do naszego grona wiec coraz wiecej nas a zjazdu niemielismy jeszcze poniewaz dosc trudno nas zgrac razem zapraszamy hmm, ja tez jestem codziennie na fm i to od paru lat, ale jakos Was przegapilam moze nie na te watki wchodze I ile to człowiek moze stracić Pozdrawiamy z zaproszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.10.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Przepis na mufinki,sprawdzony a mufinki są pyszne Mufinki czekoladowo-orzechowe 300g mąki,1,5łyżeczki proszku do pieczenia,szczypta soli,3 łyżki kakao,150g masła lub margaryny,165g cukru,170ml mleka,2 jaja,100g posiekanych orzechów włoskich,125g posiekanej gorzkiej czekolady. Do dużej miski wsypać przesianą mąkę,proszek,sól,kakao,orzechy i czekoladę.Masło roztopić i rozpuścić w nim cukier-ostudzić. W małej misce zmieszać jajka z mlekiem. Do suchych składników dodać masło i mleko z jajkami. Polączyć ,ale nie mieszać za długo,ciasto ma być grudkowate. Wysmarować formę do mufinek masłem lub olejem ,ja nakładam do 3/4 objętości. Piec 15-18 min. w temp.200stopni. Jeśli po wyjęciu z formy pozostaną kawałaki poprzyklejanej czekolady,czyszczę ręcznikiem papierowym,smaruję i nakładam następną porcję. Gdy wystygną smaruję je rozpuszczona czekoladą. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.10.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ten przepis to moja deska ratunku gdy za chwilę ma się pojawić gość,którego nie wypada podjąc ciastkami z paczki Z reguły zawsze mam upieczony biszkopt na czarna godzinę,który może przeleżeć 2tyg,spokojnie. Biszkopt przekładam masą ; 0,5 szkl.mleka,3/4 szkl.cukru,25 dag.masła,2 op.cuk.wanilinowego,2 szkl.mleka w proszku. Mleko zagotować z cukrem i cuk.wanil. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę,ucierając dolewać pomału ostudzone mleko,na końcu dodać mleko w proszku. Polewam polewą z 150g czekolady i 3 łyżek mleka i szczyptą masła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 22.10.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 A ja dzisiaj zrobiłam cebulaki Wyszły super, ale na przyszłość zrobię jeszcze większe krążki bo moje kubki są niewiele większe od szklanki Kwartet dzięki za przepis Przy okazji przypomniałam sobie,że kupiłam kiedyś miskę do ciasta drożdżowego i nigdy jej nie użyłam,więc dzisiaj była okazja i miska też się sprawdziła.Dwie fajne sprawy za jednym zamachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.10.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Robie podobne buleczki http://forum.muratordom.pl/pomysly-na-obiad,t141715-1380.htm Wasze tez wyprobuje . Mozecie napisac ile wychodzi sztuk z Waszego przepisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.10.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 O słodkościach jest tu: http://forum.muratordom.pl/przepisy-na-cos-slodkiego-pysznego-i-latwego-do-zrobienia,t110423.htm A konktery tam: http://forum.muratordom.pl/kulinaria,t111211.htm Jeszcze tutaj sa fajne konkrety http://forum.muratordom.pl/pomysly-na-obiad,t141715-1380.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 22.10.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Magpie101 widziałam TWój przepis i na pewno wypróbuję Z dzisiejszego przepisu wyszło mi 17 szt o ,średnicy pi razy oko 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.10.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Magpie101 widziałam TWój przepis i na pewno wypróbuję Z dzisiejszego przepisu wyszło mi 17 szt o ,średnicy pi razy oko 10 cm Dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 24.10.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Dziś zrobiłam królewicza właśnie przeglądam fm i pałaszuję jest super moją dietę właśnie trafił szlag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.10.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 a co to znaczy "nasze" - to jakies lokalne, pozjazdowe??? lokalne forumowe poznałyśmy się wirtualnie , polubiłyśmy się bardzo i tak sobie przebywamy razem codziennie na fm więc ;nasze; ciągle ktos dołącza do naszego grona wiec coraz wiecej nas a zjazdu niemielismy jeszcze poniewaz dosc trudno nas zgrac razem zapraszamy hmm, ja tez jestem codziennie na fm i to od paru lat, ale jakos Was przegapilam moze nie na te watki wchodze I ile to człowiek moze stracić Pozdrawiamy z zaproszeniem Bardzo dziekuje za zaproszenie, tylko gdzie Was oprocz tego watku moge spotkac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.10.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 No i ja tez nie moglam sie powstrzymac i zrobilam dzis cebulaki - sa rewelacyjne!!! Mnie z tej porcji, jak w przepisie wyszlo 19 sztuk. Polecam wszystkim - bardzo latwe do zrobienia, a smakuja super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 24.10.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 a ja tu przyszłam się pochwalić że zrobiłam dziś na kolację cebulaki i najadłam się jak bąk.....widzę że nie ja jedna rzeczywiście są rewelacyjne mniammmm mniammmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 24.10.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Dziś zrobiłam królewicza właśnie przeglądam fm i pałaszuję jest super moją dietę właśnie trafił szlag cieszy mnie że przepis się komuś przydał Ja też uwielbiam królewicza.....mój mąż zawsze go robi jak mówię, że od jutra się odchudzam - wtedy on mówi "to ja jutro zrobię królewicza" ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 25.10.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 a co to znaczy "nasze" - to jakies lokalne, pozjazdowe??? lokalne forumowe poznałyśmy się wirtualnie , polubiłyśmy się bardzo i tak sobie przebywamy razem codziennie na fm więc ;nasze; ciągle ktos dołącza do naszego grona wiec coraz wiecej nas a zjazdu niemielismy jeszcze poniewaz dosc trudno nas zgrac razem zapraszamy hmm, ja tez jestem codziennie na fm i to od paru lat, ale jakos Was przegapilam moze nie na te watki wchodze I ile to człowiek moze stracić Pozdrawiamy z zaproszeniem Bardzo dziekuje za zaproszenie, tylko gdzie Was oprocz tego watku moge spotkac? w komentarzach u Perłóweczki,Margay,waldi 8321,A$IA itd zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts