retrofood 19.10.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witajcie! Jak kulig, no to kulig! Zaśpiewamy tak (na pamięć się nauczyć, na pamięć! ): Trojki dwie, gonią się Leci w noc dzwoneczków głos W pierwszych saniach jedziesz ty A pochodnie sypią skry Co gonitwa ta Nam obojgu da Ref.: Ty moich sań śledzisz bieg Rzucasz serce na śnieg Żywy kwiat, żywy płomień Ja sercu ogrzać się dam I nie będę już sam Wrócisz do mnie dobrze wiem La la laj...... Wokół nas biały śnieg Niby stos czyściutkich kart Ktoś napisze może wiersz O przygodzie naszych serc Nim zasypie wiatr Sań podwójny ślad Ref.: Ty moich sań ..... Ref.2: Trojki skończą swój bieg Minie zima i śnieg Wiosna świat zazieleni Żyć bez serca jest żle dam ci swoje weź je Już nie zmieni tego nikt... La la laj... (A. Dmochowski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.10.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 kuuurde ... Reeetro ... i my to bedziem w saniach wyć? a melodyje jakąś do tego by się zdało ... bo ja sie moge nauczyc na pamięc , ale mi nute trza .... ma to jakis tytuł cobym se poszukała w necie kawałka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.10.2009 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 kuuurde ... Reeetro ... i my to bedziem w saniach wyć? a melodyje jakąś do tego by się zdało ... bo ja sie moge nauczyc na pamięc , ale mi nute trza .... ma to jakis tytuł cobym se poszukała w necie kawałka ? Daga, osłabiłaś mnie. To Twoje pokolenie nie zna tej melodii???? http://www.zapiszjako.pl/351473,wrzuta,time-trojki-dwie-www-discomix-eu.html Tyle, że to nie disco - polo, a stary romans rosyjski http://www.dailymotion.pl/video/xaiz0x_maria-wawrzyyska-trojki-dwie-opole7_music Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.10.2009 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 No to cuś od somsiadów w oryginale: ОЧИ ЧЕРНЫЕ (Е.Гребенка - музыка неизвестного автора) Очи черные, очи страстные!Очи жгучие и прекрасные!Как люблю я вас! Как боюсь я вас!Знать, увидел вас я в недобрый час! Ох, недаром вы глубины темней!Вижу траур в вас по душе моей,Вижу пламя в вас я победное:Сожжено на нем сердце бедное. Но не грустен я, не печален я,Утешительна мне судьба моя:Все, что лучшего в жизни бог дал нам,В жертву отдал я огневым глазам! no i oczywiście wersja oryginalna Сердце на снегу Лунный снег, звёздный лёд,Как во сне, коней полёт.Под морозной синевойНа дороге столбовойБрошено в пургуСердце на снегу. Дороги дальней стрелаПо степи пролегла,Как слеза по щеке.И только топот копыт,Только песня летитО замёрзшем в степи ямщике.Ла-ла-ла-лай-ла-ла-ла,Ла-ла-лай-ла-ла-ла,Лай-ла-ла, лай-ла-ла!И только топот копыт,Только песня летитО замёрзшем в степи ямщике. То кляня, то маня,Сквозь года зовёт меняЭта ясная до днаРусской песни глубина,Нежность и мечта,Сердца чистота. Дороги дальней стрелаПо степи пролегла,Как слеза по щеке.И только топот копыт,Только песня летитО замёрзшем в степи ямщике.Ла-ла-ла-лай-ла-ла-ла,Ла-ла-лай-ла-ла-ла,Лай-ла-ла, лай-ла-ла!И только топот копыт,Только песня летитО замёрзшем в степи ямщике. Дороги дальней стрелаПо степи пролегла,Как слеза по щеке.И только топот копыт,Только песня летитО замёрзшем в степи ямщике.Ла-ла-ла-лай-ла-ла-ла,Ла-ла-лай-ла-ла-ла,Лай-ла-ла, лай-ла-ла!И только топот копыт,Только песня летитО замёрзшем в степи ямщике. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.10.2009 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 kurczak, takeście osłupieli, że nikt nic nie pisze? Czy wszyscy się już uczą?To teraz coś prostszego (no, w końcu kulig w górach!!!!!): Góralu , czy ci nie żal Góralu, czy ci nie żalOdchodzić od stron ojczystych,Świerkowych lasów i halI tych potoków srebrzystych?Góralu, czy ci nie żal,Góralu, wracaj do hal! A góral na góry spozieraI łzy rękawem ociera,Bo góry porzucić trzeba,Dla chleba, panie dla chleba. Góralu, czy ci nie żal ... Góralu, wróć się do hal,W chatach zostali ojcowie;Gdy pójdziesz od nich hen w dalCóż z nimi będzie, kto powie? Góralu, czy ci nie żal ... A góral jak dziecko płacze:Może już ich nie zobaczę;I starych porzucić trzeba,Dla chleba, panie, dla chleba. Góralu, czy ci nie żal ... Góralu, żal mi cię, żal!I poszedł z grabkami, z kosą,I poszedł z gór swoich w dal,W guńce starganej szedł boso. Góralu, czy ci nie żal ... Lecz zanim liść opadł z drzew,Powraca góral do chaty,Na ustach wesoły śpiew,Trzos w rękach niesie bogaty. Góralu, czy ci nie żal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.10.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 kuuurde ... Reeetro ... i my to bedziem w saniach wyć? a melodyje jakąś do tego by się zdało ... bo ja sie moge nauczyc na pamięc , ale mi nute trza .... ma to jakis tytuł cobym se poszukała w necie kawałka ? Daga, osłabiłaś mnie. To Twoje pokolenie nie zna tej melodii???? http://www.zapiszjako.pl/351473,wrzuta,time-trojki-dwie-www-discomix-eu.html Tyle, że to nie disco - polo, a stary romans rosyjski http://www.dailymotion.pl/video/xaiz0x_maria-wawrzyyska-trojki-dwie-opole7_music posłuchałam .... kuuuuźźźźwa ....Stasiu .... jakbyś Ty posłuchał tego na czym ja się wychowałam to byś mnie znielubił ale nutka całkiem całkiem .... moge się poświęcić, nauczyć i powyć ....tylko nie wiem czy inni zdzierżą - mogą nie dać rady zagłuszyć ... no i Piczman pomoże ... jak wypije ile zamierzamy z Cieszką żeby wypił, to już mu bedzie wszystko jedno co wyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 20.10.2009 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 jak wypije ile zamierzamy z Cieszką żeby wypił, to już mu bedzie wszystko jedno co wyje A propos, Cieszka musi zaintonować "Góralu..." więc pilnuj, coby się jej słowa nie poplątaly. Niech się uczy póki czas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 20.10.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 "Góralu ..." to lubię.Zasadniczo mam lekkie zboczenie w kierunku góralskiej muzyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 20.10.2009 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 "Góralu ..." to lubię. Zasadniczo mam lekkie zboczenie w kierunku góralskiej muzyki... a wszystko się zaczęło od góralskiej herbatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 20.10.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 w temacie "muzyka, wino i śpiew" na kuligu (na który na razie - Daga wie czemu-nie odzywam się w ogóle) nieśmiało zaproponowałbym może tak http://marcinrogala.blox.pl/resource/mleczko1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 21.10.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Pierdzielę! Nie śpiewam! Nawet jak piję, bo wiem, że to szkodliwe dla otoczenia może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.10.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Baru .... nigdy nie mów nigdy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.10.2009 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 a czemu sSiwy tu nie zagląda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.10.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 a czemu sSiwy tu nie zagląda??? Chyba śpiewać nie lubi czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts