Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Walk-in'y sprawdzają się?

e-mól

Recommended Posts

jak z chlapaniem? ........no niestety, tu jest problem.

Bardzo sie uparłam na taka kabinę - efekt taki, że mąż prawie w ogole z niej nie korzysta, bo trzeba potem wycierać podłogę w zasadzie w całej łazience:).

Bateria jest bokiem do wejścia, można ją jeszcze bardziej skierować na ścianę, co nie zmienia faktu, że jeśli sie pod nią wejdzie i strumień wody uderza na delikwenta, to chlapie dookoła. Taki urok i ewentualnie mozna tylko polubic......albo zmienic :(, na co usilnie małżonek mnie namawia.

No z chlapaniem to prawda. Ale jak leci woda pod ciśnieniem, a nie ma gdzieś kawałka 'ściany' to musi lecieć. U nas co prawda delikatnie chlapało ale na ramę drzwi, która jest z drewna a jak wiadomo drewno nie przepada za wodą (przynajmniej nasze nie przepadało). Więc skończyło się tym, że w weekend do otwartej kabiny zostały zamontowane szklane drzwi :-( Wygląd się nieco pogorszył ale w końcu mogę spokojnie używać deszczownicy :-)

Generalnie, otwarte kabiny jak najbardziej tak. W następnym domu też taką zrobimy z tym że trzeba jej lokalizację lepiej przemyśleć - jak już ma chlapać to niech przy tym szkód nie wyrządza.

Pozdrawiam

P.R.

ps - a myje się toto, tak samo jak zwykłe kabiny.

robiłam przymiarkę i jakby prysznic był na wprost drzwi to tez chlapie.

Cos tam te pół drzwi dają, ale niewiele. Tym bardziej że super szczelne nie są wiec jesli nie chlapie sie przez to w sposob tradycyjny, to spływająca z tych pół drzwi woda i tak najczęściej wyląduje poza brodzikiem.

My mamy kabine typu walk in, ale jeszcze z niej nie korzystamy. O chlapanie sie nie boje, jest dosc gleboka, a nawet jesli sie bedzie chlapac to nie zaleje niczego powaznie - jest przy drzwiach.

Jedyne co mi nie pasuje to to ze jest dosc chlodno w czasie kapieli, ale to kwestia przyzwyczajenia.

Fotki:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/hz80nIaR1zy6YTxvqX.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/oWqg2oylVbq2v9crpB.jpg

Tez mi sie marzy taki otwarty prysznic w dolnej lazience, nie bedzie czesto uzywany wiec chlapanie ograniczone a w stosunkowo malym pomieszczeniu troche "lzej" wyglada.

Juz mam kilka na oku i zaakceptowanych przez meza.

Popcarol moglbys zdradzic co to za firma i gdzie jest to cos do nabycia?

Bardzo podoba mi sie ten drewniany podest w brodziku, podobnie jest w Deante. [/b]

hmm,

chlapanie to jedno, ale ten chłodek po gołym ee ciele :wink: Ciekawe, może tylko ja taki zmarzlak jestem, ale mimo ciepłej łazienki i wygrzanej podłogi, czuję w zamkniętej kabinie jak mi kto drzwi od łazienki otworzy. Nie mówiąc już o tym, jak miło się stoi w takim naparowanym ciepełku pod prysznicem i zawsze otwarcie drzwi i wyjście spod prysznicai to taki lekki szok termiczny

no, a posiadacze otwartej kabiny takiego szoku nie przezywają :lol: .

Przyznam ze nasza kabina wzbudza przerozne emocje u oglądaczy, od: ale fajna kabina, taka lekka, mało zakamarkow do chowania sie brudu, inna niz tradycyjna - do: a gdzie drzwi?, co, kasy wam zabrakło i to wersja tansza (podanie ceny zwykle konczy sie niedowierzaniem) ? :lol:

Ja od pół roku użytkuję tego typu kabinę na dodatek bez brodzika i jestem bardzo zadowolona.

Chlapie się trochę na podłogę ale u nas kabina stoi na końcu łazienki. W sezonie grzewczym szybko wysycha bo mamy ogrzewanie podłogowe, większy problem jest latem, właściwie trzeba przetrzeć 0,5m2 podłogi. Gdybym robiła drugi raz dałabym oprócz wodnej podłogowki elektryczną matę grzewczą na lato.

Mimo to mając porównanie z tradycyjną kabiną i tak wybieram walk-in. Łatwa do utrzymania w czystości. W czasie kąpieli jest ciepło i nie ma szoku termicznego jak po otwarciu drzwi.

Kupiliśmy Kermi - tafla szklana z liswtą przy ścianie, do tego rozpórka. Przy pierwszym remoncie łazienki dodamy do tego deszczownicę.

fajnie, że znalazłem ten temat odpływ liniowy już kupiłem i choruję na drzwi ze ścianką linii Koło GEO ale nie myślałem aby tej ścianki nie robić . W Rea brałem umywalki chyba made in China bo tanie jak barszcz ale prysznica nie było tak jak piszecie. Kurna 1100 zł za Koło chyba taniej się nie da.

• 4 months później...

Witam,

Ja mam wolk in salsa wprawdzie jeszcze nie brałam w niej kąpieli ale jej budowa ogranicza chlapanie max w jej obrębie -przynajmniej taka mam nadzieję

W albumie są zdjęcia już zamontowanej kabiny bez brodzika narazie wylaliśmy wiadro wody żeby sprawdzić czy właściwy spadek został zrobiony przez płytkarza i jest ok

Pozdrawiam

My mamy kabine typu walk in, ale jeszcze z niej nie korzystamy. O chlapanie sie nie boje, jest dosc gleboka, a nawet jesli sie bedzie chlapac to nie zaleje niczego powaznie - jest przy drzwiach.

Jedyne co mi nie pasuje to to ze jest dosc chlodno w czasie kapieli, ale to kwestia przyzwyczajenia.

Fotki:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/hz80nIaR1zy6YTxvqX.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/oWqg2oylVbq2v9crpB.jpg

Poza tematem. Te białe płytki z flower to te bazowe czy te dekory z ciemniejszymi kwiatami?