magappa 23.05.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Witam, Podoba mi sie ten projekt, niestety jest za duży jak na nasze potrzeby. Zauważyłam, że na stronie Pracowni, pod linkiem do Kosztorysu, jest link 'Realizacje'. I jest tam kilka zdjęć z realizacji tego domku (w wersji bliźniaczej). Częśc zdjęć wygląda mało realistycznie, na mój gust, ale część jest ok. Może biuro mogłoby podać namiary na inwestorów. Zawsze można zapytać. Pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 23.05.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 zapewniam,że zdjęcia są realistyczne-widziałam na żywo!mogę tylko powiedzieć,że jest pod Warszawą. O adres proszę mnie nie prosić, bo nie sądzę bym miała prawo go udostępnić. Być może w pracowni mogą pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 24.05.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 @tynka Jesli moglbym Cie prosic o zapytanie inwestora/ki gdzie zakupili schody oraz piaskowiec byłbym wdzieczny. Pozdrawiam PS Zdjęcia z realizacji są realne ale w prezentacji to jakiś program 3D - wazne ze sie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donia 1 24.05.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 czy schody z realizacji na stronie domy z wizją to się wam podobają? Być może się nie znam ale myślę że mogłyby być bardziej wyszukane, te są dla mnie trochę za proste. Szukam czegoś podobnego ale to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 24.05.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 @donia1 Schody do tego projektu pasuja. Jedyne co bym zmienil do porecz. Widzialem w innym projekcie porecz na gorze a nie na boku. Moim zdaniem bezpieczniej. Caly nasz dom ma charakter minimalistyczny i schody sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 24.05.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 raczej się nie dowiem skąd są schody, bo staram się nie nadużywać kontaktu. Natomiast piaskowiec pochodzi chyba z Bolesławca. Wydaje mi się, że namiary mogę podać, (sms lub na priva)- w końcu robię komuś reklamę ja się nie zdecydowałam,bo dla mnie za drogo. Znalazłam inny-mi się bardziej podoba,ale na żywo nie widziałam, więc na 100% nie polecę. Pojadę, obejrzę, kupię, to wtedy będę polecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 25.05.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Wchodzę do dyskusji. My z w naszym domu zamiast piaskowca będziemy prawdopodobnie dawali elewację aluminową, grafitową (blachy aluminowe malowane odpowiednio w dowolnym kolorze i fakturze) np Cortizo (dopiero wchodzą na Polski Rynek) Edytowane 25 Maja 2010 przez hydrogenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 25.05.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 @hydrogenium Zastanawiam sie jaka ta blacha jest gruba. Jesli elewacja pokryta jest w calosci ta blacha to w sumie ok, ale co jesli pokrywa tylko czesc elewacji? Nie widac ze odstaje? Grubosc tej blachy w porownaniu z piaskowcem to pewnie jest ogromna. Jak z konserwacja? Znalazlem jeszcze firme http://www.trimo.pl/ i na niektorych elewacjach widac (w naroznikach) zagiecie blachy. Mam dwoch szkrabow i mysle ze doprowadziliby taka sciane do ruiny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lupio 25.05.2010 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam, Z informacji jaką otrzymałem z biura - schody w realizacji wykonywała firma http://www.metaliko.pl - podobno to już "dyżurny" wykonawca. tynka - możesz podesłać jakieś namiary na tą alternatywną wersje płyt z piaskowca - my osobiście zastanawiamy się czy w miejsce płyt nie zboniować styropianu i po prostu pomalować go ciemniejszą farbą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donia 1 25.05.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam! Myślę że dom bez piaskowca straci na swoim uroku. Uważam że musi on pozostać choćby kosztował sporo. Przecież można szukać podobnego materiału niekoniecznie z firmy podanej w projekcie. Zapewne w okolicach moich lub waszych są firmy które posiadają taki piaskowiec lub podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 25.05.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 @lupioDziekuje za namiar. Jesli chodzi a ta blache sprawdz rowniez moj link w poscie wyzej. Tak sie zastanawiam jaka jest roznica (cena, jakosc) w wykonaniu elewacji jak i kominow z piaskowca, blachy czy tez zamiennikow takich jak styropian. "lupio" styropian pewnie bedzie najtanszym rozwiazaniem ale watpie czy trwalym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 25.05.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Zapytam sie jaka bylaby cena u mojego sasiada ktory zajmuje sie sprzedaza roznego rodzaju surowca (ceny od producenta). Czy w projekcie macie jakies wymogi (wymiary, rodzaj)? Zgadzam sie z donia 1 - piaskowiec dodaje uroku. Nie wiem jak by sie zachowywal styropian np. na kominie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donia 1 25.05.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam, Z informacji jaką otrzymałem z biura - schody w realizacji wykonywała firma http://www.metaliko.pl - podobno to już "dyżurny" wykonawca. tynka - możesz podesłać jakieś namiary na tą alternatywną wersje płyt z piaskowca - my osobiście zastanawiamy się czy w miejsce płyt nie zboniować styropianu i po prostu pomalować go ciemniejszą farbą. Pozdrawiam dzięki za linka, schody znajdujące się w galerii firmy metaliko są to te same schody z realizacji pod Warszawą klasy 1. Można sobie je bardziej pooglądać ponieważ jest ich więcej. Nawet nabrałam przekonania do nich i bardzo mi się zaczynają podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donia 1 25.05.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Zapytam sie jaka bylaby cena u mojego sasiada ktory zajmuje sie sprzedaza roznego rodzaju surowca (ceny od producenta). Czy w projekcie macie jakies wymogi (wymiary, rodzaj)? Zgadzam sie z donia 1 - piaskowiec dodaje uroku. Nie wiem jak by sie zachowywal styropian np. na kominie? z tego co słyszałam to płytka klinkierowa potrafi szybko odpaść, znajomi się niedawno wprowadzili a już muszą wchodzić na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donia 1 25.05.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 kochani to na jakim etapie budowy jesteście że już szukacie piaskowca lub czegoś alternatywnego. Czy to już czas!!! Czekamy na pozwolenie na budowę myślę, że już na dniach powinniśmy dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 25.05.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 @donia 1Ja wlasnie dostalem pozwolenie (w piatek) i szukam wszystkiego co moze sie przydac. Z drugiej strony kazdy element ukladanki (budowy) generuje nastepne problemy.Musisz zaplanowac kazdy ruch. Przyklad: bank nie chce nam dac pieniedzy na SSO tylko na SSZ. Szukam teraz wycen okien rozwiazan itp. Nie chcialbym przeoczyc czegos co w pozniejszym terminie mogloby zawazyc czy cos zamontuje czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donia 1 25.05.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 a jakie okna mają być i co to znaczy SSO i SSZ, przepraszam ale naprawdę nie orientuje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 25.05.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 nie przejmuj sie SSO to stan surowy otwarty a SSZ to stan surowy zamkniety. jesli chodzi o okna to musisz sie zastanowic co bardziej ci odpowiada PVC, drewno, czy okna maja byc energooszczedne czy o podwyzszonym bezpieczenstwie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donia 1 25.05.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 w moim przypadku stawiam na PCV duzo poczytałam więc jestem za nimi na pewno energooszczędne ale czy o podwyższonym bezpieczeństwie to chyba nie. Przy wentylacji mechanicznej okna PCV sie sprawdzą. Forumowicz Kryni buduje dom z klasą 1 i chyba jest inzynierem budowlanym więc może troche pomóc jak znajdzie czas oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 25.05.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 ja tez stawiam na PVC ze wzgledu na wentylacje mechaniczna jak i lenistwo - po jakims czasie trzeba drewno konserowac, odnawiac nie mam na to czasu czekam wlasnie na wstepna wycene od JEZIERSKI-ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts