Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM Z KLASĄ 1 pracownia DOMY z WIZJĄ

Recommended Posts

Witam,

Podoba mi sie ten projekt, niestety jest za duży jak na nasze potrzeby. Zauważyłam, że na stronie Pracowni, pod linkiem do Kosztorysu, jest link 'Realizacje'. I jest tam kilka zdjęć z realizacji tego domku (w wersji bliźniaczej). Częśc zdjęć wygląda mało realistycznie, na mój gust, ale część jest ok. Może biuro mogłoby podać namiary na inwestorów. Zawsze można zapytać.

Pozdrawiam,

Agnieszka

• Odpowiedzi 195
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

raczej się nie dowiem skąd są schody, bo staram się nie nadużywać kontaktu. Natomiast piaskowiec pochodzi chyba z Bolesławca. Wydaje mi się, że namiary mogę podać, (sms lub na priva)- w końcu robię komuś reklamę :-)

ja się nie zdecydowałam,bo dla mnie za drogo. Znalazłam inny-mi się bardziej podoba,ale na żywo nie widziałam, więc na 100% nie polecę. Pojadę, obejrzę, kupię, to wtedy będę polecać :-)

@hydrogenium

Zastanawiam sie jaka ta blacha jest gruba. Jesli elewacja pokryta jest w calosci ta blacha to w sumie ok, ale co jesli pokrywa tylko czesc elewacji? Nie widac ze odstaje? Grubosc tej blachy w porownaniu z piaskowcem to pewnie jest ogromna. Jak z konserwacja? Znalazlem jeszcze firme http://www.trimo.pl/ i na niektorych elewacjach widac (w naroznikach) zagiecie blachy. Mam dwoch szkrabow i mysle ze doprowadziliby taka sciane do ruiny :)

Pozdrawiam

Witam,

Z informacji jaką otrzymałem z biura - schody w realizacji wykonywała firma http://www.metaliko.pl - podobno to już "dyżurny" wykonawca.

tynka - możesz podesłać jakieś namiary na tą alternatywną wersje płyt z piaskowca - my osobiście zastanawiamy się czy w miejsce płyt nie zboniować styropianu i po prostu pomalować go ciemniejszą farbą.

Pozdrawiam

Witam! Myślę że dom bez piaskowca straci na swoim uroku. Uważam że musi on pozostać choćby kosztował sporo. Przecież można szukać podobnego materiału niekoniecznie z firmy podanej w projekcie. Zapewne w okolicach moich lub waszych są firmy które posiadają taki piaskowiec lub podobny.

@lupio

Dziekuje za namiar.

Jesli chodzi a ta blache sprawdz rowniez moj link w poscie wyzej.

Tak sie zastanawiam jaka jest roznica (cena, jakosc) w wykonaniu elewacji jak i kominow z piaskowca, blachy czy tez zamiennikow takich jak styropian. "lupio" styropian pewnie bedzie najtanszym rozwiazaniem ale watpie czy trwalym.

Zapytam sie jaka bylaby cena u mojego sasiada ktory zajmuje sie sprzedaza roznego rodzaju surowca (ceny od producenta). Czy w projekcie macie jakies wymogi (wymiary, rodzaj)?

Zgadzam sie z donia 1 - piaskowiec dodaje uroku. Nie wiem jak by sie zachowywal styropian np. na kominie?

Witam,

Z informacji jaką otrzymałem z biura - schody w realizacji wykonywała firma http://www.metaliko.pl - podobno to już "dyżurny" wykonawca.

tynka - możesz podesłać jakieś namiary na tą alternatywną wersje płyt z piaskowca - my osobiście zastanawiamy się czy w miejsce płyt nie zboniować styropianu i po prostu pomalować go ciemniejszą farbą.

Pozdrawiam

dzięki za linka, schody znajdujące się w galerii firmy metaliko są to te same schody z realizacji pod Warszawą klasy 1. Można sobie je bardziej pooglądać ponieważ jest ich więcej. Nawet nabrałam przekonania do nich i bardzo mi się zaczynają podobać.

Zapytam sie jaka bylaby cena u mojego sasiada ktory zajmuje sie sprzedaza roznego rodzaju surowca (ceny od producenta). Czy w projekcie macie jakies wymogi (wymiary, rodzaj)?

Zgadzam sie z donia 1 - piaskowiec dodaje uroku. Nie wiem jak by sie zachowywal styropian np. na kominie?

z tego co słyszałam to płytka klinkierowa potrafi szybko odpaść, znajomi się niedawno wprowadzili a już muszą wchodzić na dach.

@donia 1

Ja wlasnie dostalem pozwolenie (w piatek) i szukam wszystkiego co moze sie przydac. Z drugiej strony kazdy element ukladanki (budowy) generuje nastepne problemy.

Musisz zaplanowac kazdy ruch. Przyklad: bank nie chce nam dac pieniedzy na SSO tylko na SSZ. Szukam teraz wycen okien rozwiazan itp. Nie chcialbym przeoczyc czegos co w pozniejszym terminie mogloby zawazyc czy cos zamontuje czy nie.

w moim przypadku stawiam na PCV duzo poczytałam więc jestem za nimi na pewno energooszczędne ale czy o podwyższonym bezpieczeństwie to chyba nie. Przy wentylacji mechanicznej okna PCV sie sprawdzą. Forumowicz Kryni buduje dom z klasą 1 i chyba jest inzynierem budowlanym więc może troche pomóc jak znajdzie czas oczywiście.