donia 1 31.05.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 (edytowane) witam, my na pomorzu 50 km od Kołobrzegu.My też musieliśmy składać wniosek o zmianę warunków zabudowy u nas maksymalnie można było mieć 30 do 45 st. ale dostalismy zgodę. Edytowane 31 Maja 2010 przez donia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 31.05.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 My zbudujemy w Lublinie, też musieliśmy zmienić dach ale na 15%. Zaczynamy w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarstyle 31.05.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Widzę, że problem nachylenia dachu jest do przeskoczenia! Ciekawe jak będzie u mnie...Uzgadnialiście to w urzędach przed zakupem projektu, czy szliście z wnioskami "na zywioł" z pełną dokumentacją do pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 31.05.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 U mnie był taki zapis w warunkach, zapytałam w pracowni - oni nie widzieli problemu (bryła podobno na tym nie straci urody... zobaczymy), potem przy okazji adaptacji dach został przerysowany, pokrycie zamienione na blachę płaską układaną na rąbek i gotowe! W Twoim przypadku udałabym się jednak do urzędu i powalczyła o zgodę na odstępstwo. W każdym razie życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarstyle 31.05.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 U mnie był taki zapis w warunkach, zapytałam w pracowni - oni nie widzieli problemu (bryła podobno na tym nie straci urody... zobaczymy), potem przy okazji adaptacji dach został przerysowany, pokrycie zamienione na blachę płaską układaną na rąbek i gotowe! W Twoim przypadku udałabym się jednak do urzędu i powalczyła o zgodę na odstępstwo. W każdym razie życzę powodzenia! nie traci na urodzie jak jest bardziej płaski - może być nawet ładniejszty U mnie niestety chodzi o kąt 35 st, a to tragedia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 31.05.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 w sumie to ja mam 35st. poniewaz przerobka jednego wiazala sie z przerobka nastepnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarstyle 31.05.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 no i jak wygląda 35 st? mógłbyś wstawić rzut elewacji ? z ciekawości zrobiłam taki rysunek i nie wyglądał chyba najlepiej, a w pracowni mi powiedzieli, ze nie wyrażą zgody na 35 st, max na 30st.Chociaż Ty masz zdaje sie projekt na bazie domu z klasą, to może wyglądac ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 31.05.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 (edytowane) http://zapodaj.net/30bf9ea68176.png.htmlprzede wszystkim zalezalo nam na duzej kuchni (22m2) z wyspa i duzym oknem centralnym. Przerobilismy projekt Z WIZJA 1 ale okna juz nie byly symetryczne (tzn. duze okno na dole a co z gora) i wyszedl typowy "klocek" wiec zrezygnowalismy. Na podstawie w/w projektu pozmienialismy to co nam nie pasowalo. Pozniej dopasowalismy reszte. Edytowane 31 Maja 2010 przez mi5iek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarstyle 31.05.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 no tak, ten dach wyglada ok, ale kosztem skosów w srodku. Mnie chodzi o zachowanie pełnych wysokosci i prostych sufitów. No i tutaj wyobrazcie sobie 2 piętra i dach 35 st - komunistyczny klocek ze stromym dachem nad nim - stodoła - jak to okreslili w pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 31.05.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 (edytowane) Naszym pierwszym zalozeniem tez bylo - wszystkie pomieszczenia w kwadrat. Cala konstrukcja zostala tak zaprojektowana aby dach byl prosty i nie zabieral ( w ramach mozliwosci) miejsca uzytkowego. To co mialo byc w kwadracie to zostalo - lazienka. Z reszty pokoi miejsce "nieuzytkowe" to pas okolo 1,13m wzdluz. Wjdzie tam biurko, lozko i szafka na ubrania. Dol zostal bez zmian wysokosci Najistotniejsza zmiana to okno w kuchni (frontowej). Musialismy zmienic "klocek" w cos takiego bo nijak sie mialo okno kuchenne w centralnym punkcie z oknami naroznikowymi. Edytowane 31 Maja 2010 przez mi5iek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarstyle 31.05.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 jak nie dostanę zgody, to chyba będę się uśmiechać do Waszego projektu lub podobnych przeróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 31.05.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 dostaniesz wbrew pozorom UM idzie na reke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarstyle 01.06.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 No i co kraj to obyczaj... Urzędniczka nieugieta - zapis to zapis Chyba trafiłam na nienajlepszy moment, bo przerwałam Pani URZEDNIK śniadanie. Nie pozwoliła mi też wejść z dzieckiem w wózku do GABINETU - więc wiedziałam już wszystko.... Praktycznie mogłam o nic nie pytać. Ponadto okazało się, że zastępuje koleżankę, a sama obsługuje inna dzielnicę - może to i dobrze, pogadam jeszcze z właściwą osobą. Nie poddaję się chwilowo, ale jestem coraz mniejsza optymistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 01.06.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Olej urzedniczke i napisz pismo do prezydenta. Maja czas na odpowiedz pisemna 30 dni. Na serio nie ma sensu rozmawiac z urzednikami niskiego szczebla. Masz moze kopie elektroniczna MPZP? Jesli tak wysli mi na maila (poszedl na prv). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarstyle 07.06.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 zapewniam,że zdjęcia są realistyczne-widziałam na żywo! mogę tylko powiedzieć,że jest pod Warszawą. O adres proszę mnie nie prosić, bo nie sądzę bym miała prawo go udostępnić. Być może w pracowni mogą pomóc @tynka jak wyglądaja schody w rzeczywistości? Czy 17 stopni nie "męczy"? (zastanawiam się czy małe dzieci wejdą bez spoczynku po tylu schodach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biedronka38 23.06.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 dominia jestem też jak TY z Lublina i mocno zastanawiamy się nad kupnem projektu dom z Klasą 1. Przeczytałam na forum że Wasz dom będzie podpiwniczony i że macie też orgraniczenia (w arunkach zabud.) co do konta nachylenia dachu. My również myślimy o podpiwniczeniu domu i tak jak Wy mamy te same ograniczenia co do dachu. Mam pytanie,czy adaptacje proojektu dom z Klasą 1 wykonał Wam jakiś Lubelski projektant? Za wszelkie inf. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawczak 24.06.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Witam Zastanawiam się również nad zakupem projektu domu z Klasą albo alternatywnego nowego projektu Dom z Fasonem wykonanego na bazie Domu z Klasą Mam jednak pewien dylemat może go rozwiejecieMianowicie mocno obawiam się, że bryła domu w rzeczywistości może wyjść na zwykłego kwadraciaka z dostawionym garażem Bardzo odpowiada mi układ pomieszczeń dół i góra Jednak chciałbym, aby mój dom wyglądał też nowocześnie i ładnieOwszem obecnie wizualizacja mocno mi się podoba i przekonuje mnie do siebie.Jednak czy w rzeczywistości nie będzie zupełnie inaczej (już widziałem nie jeden dom, który miał być urokliwym ładnym domkiem, a powstał potworek)Nie mieliście podobnych wątpliwości ?Bryła domu jest troszkę ryzykowna bo przypomina architekturę z lat 70 -80 Może już widzieliście podobny projekt na żywo i was przekonał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarstyle 27.06.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Widziałam prawie identyczne domy w Grecji i Chorwacji i tam się zakochałam w tej architekturze - nie ma nic bardziej uroczego i ... z klasą!!! . Planuję zakup projektu z klasą 1. Moze dzięki temu chociaz troche bedę czuła wakacyjne klimaty. A w sprawie architektury z lat 70-80 - jezeli odpowiednio nie wykończysz budynku, to elewacja wejściowa moze stawarzać takie wrażenie, ale musiałbyś się MOCNO STARAĆ ŻEBY BYŁO BRZYDKO. Własciwie nie da się zepsuć tego projektu. Nawet słabo wykonczony bedzie piekniejszy o wypasionego GARGAMELKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokoma 06.07.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 (edytowane) Witam wszyskich budujących DOM Z KLASĄ 1. Kupuję dom w stanie surowym, nasz projekt jest lekko zmieniony ( zmniejszony garaż i wydłużony salon, reszta idealnie tak jak w projekcie. Mam parę pytań:1. Czy ktoś z was zamierza założyć rekuperator? 2. Gdzie zamierzacie kupić schody? (w metalico podali mi cenę od 30 tys. do 100 tys - trochę wydaje mi się za dużo)3. Czy ktoś zamierzał zmienić drzwi wejściowe żeby było mniej przeszkleń?4. Macie już dostawcę piaskowca? Edytowane 6 Lipca 2010 przez mokoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikarstyle 08.07.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Po długotrwałych i bardzo intensywnych rozmowach z UM projekt nie przejdzie (nieszczęsny dach). Z żalem rozstaję się z wizją domu z klasą. Wszystkim budującym życzę powodzenia, wytrwałości i szczęśliwego życia w wymarzonym domku. Trzymam kciuki, zeby Wam się powiodło!!! (A ja już powoli przekonuję się do innego projektu - bardzo podobny do kameralnego z domów z wizją, ale dużo większy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts