monikaidarek 29.12.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 witam, znaleźliście juz kogoś kto udostępni Wam dom do obejrzenia?Jesteśmy tez zainteresowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregoreklodz 29.12.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Jakieś 3 tygodnie temu zakończyłem SSZ (z klasą 2), teraz czekam na poprawę temperatur zeby zacząć instalacjeBuduje w Łodzi, jeśli ktoś ma namiar na sprawdzone firmy instalacyjne to nie pogardzę, jestem już co prawda po wstępnych rozmowach ale od przybydku głowa nie boli a umowy narazie żadnej nie podpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregoreklodz 29.12.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Ja zrobiłem sobie sam kosztorys na własne potrzeby i narazie jest ok (tak się składa że jestem po budownictwie). Miałem też wyceny od znajomych firm i dla przykładu 288tys za SSO lub np. 100tys (sama robocizna) i inne tego typu. Dogadałem się ze znajomym na 135tys za SSO (po mojej stronie był dach i cała ceramika(cegła pustak) i ocieplenie fundamentów. W tej chwili mam SSZ z oknami i drzwiami zewn. (drogie i dobre - profil Salamnder 3D pakiet 3-szybowy), bramą Normsthal z pełną automatyką) i oczywiscie dachem (Rupp Ceramika, kolor grafitowy) i dodatkowo przyłączem prądu i gazu do budynku, na chwilę obecną wyszło za wszystko 290tys. (brutto). Mozna było zrobić to taniej jakies 40tys ale nie oszczedzałem na materiałach szczególnie na dach i okna PS Kosztorysem na stronie pracowni nie sugerowałbym się zbytnio ponieważ jest to poziom cen z 2008 więc napewno trzeba go uaktualnić, Wygląda na to że idziesz sporo poniżej kosztorysu. To świetna wiadomość. W kosztorysie ze strony internetowej jest 341 tyś netto za SSZ . Masz moze kosztorys inwestorski ? Jak on ma sie do tego co jest na stronie? pzdr zbigor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzialka69 04.01.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 witam czy ktoś mógłby mi podesłać kosztorys na email? ( dom z klasa 2 ewentualnie 1 )[email protected]z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatiEve 09.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witamy wszystkich budujących lub zamierzających budować dom z Klasą1 ! Na dniach zamierzamy zakupić ten wymarzony projekt. Już od dłuższego czasu przymierzamy się do jego kupna. Oczywiście chcielibyśmy wprowadzić kilka małych poprawek, a mianowicie: - utworzenie nad garażem tarasu - dodatkowe przejście z pom. gosp. do garderoby - powiększenie garderoby o 0,5 m na górze kosztem łazienki Zastanawiamy się jeszcze nad możliwością powiększenia kuchni? Czy ktoś z Was podjął się tego lub wie jak można to zrobić? Myśleliśmy nad zrezygnowaniem z łazienki umiejscowionej przy kuchni (4,3) i przeniesieniem jej w miejsce garderoby ( 6,0) - łazienka na górze jest również w tym miejscu, ale nie wiem czy dobrze kombinujemy. Będziemy wdzięczni za wszelkie uwagi. Mimo iż jesteśmy już prawie zdecydowani na ten projekt, ja posiadam jeszcze lekkie obawy, jak on wygląda w rzeczywistości.. Na wszystkich wizualizacjach i zdjęciach wygląda olśniewająco ale nie mieliśmy okazji zobaczyć go na żywo, poczuć się w swojej przyszłej kuchni czy salonie, dlatego jeśli mógłby ktoś udostępnić nam obejrzenie tego cuda z okolic Rzeszowa, Lublina, Radomia, Warszawy lub innej miejscowości to bylibyśmy dozgonnie wdzięczni. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatiEve 09.01.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 mój email to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lattifeld 15.01.2011 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam, Jeżeli znajdzie się ktoś uprzejmy w swojej uprzejmości i podeśle na maila zestawienie materiałów do domu z klasą (kasą? ) będę niezmiernie wdzieczny. Wizje architektów są fajne - teraz tylko z czas zweryfikować je z rzeczywstością... wiec jezeli znajdzie się ktoś kto w warszawie lub okolicach i pozwoli zweryfikować rzeczywistość nawet z zewnątrz to ... nie będę się powtarzał.. Pozdrawiam Jarek lattifeld (at) o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregoreklodz 24.01.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Kolego wykonanie kosztorysu kosztuje minimum 300pln, więc proszenie o cos takiego to tak jak bys prosił o np. wykonanie fundamentów gratis witam czy ktoś mógłby mi podesłać kosztorys na email? ( dom z klasa 2 ewentualnie 1 ) [email protected] z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 28.01.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Witamy wszystkich budujących lub zamierzających budować dom z Klasą1 ! Na dniach zamierzamy zakupić ten wymarzony projekt. Już od dłuższego czasu przymierzamy się do jego kupna. Oczywiście chcielibyśmy wprowadzić kilka małych poprawek, a mianowicie: - utworzenie nad garażem tarasu - dodatkowe przejście z pom. gosp. do garderoby - powiększenie garderoby o 0,5 m na górze kosztem łazienki Zastanawiamy się jeszcze nad możliwością powiększenia kuchni? Czy ktoś z Was podjął się tego lub wie jak można to zrobić? Myśleliśmy nad zrezygnowaniem z łazienki umiejscowionej przy kuchni (4,3) i przeniesieniem jej w miejsce garderoby ( 6,0) - łazienka na górze jest również w tym miejscu, ale nie wiem czy dobrze kombinujemy. Będziemy wdzięczni za wszelkie uwagi. Mimo iż jesteśmy już prawie zdecydowani na ten projekt, ja posiadam jeszcze lekkie obawy, jak on wygląda w rzeczywistości.. Na wszystkich wizualizacjach i zdjęciach wygląda olśniewająco ale nie mieliśmy okazji zobaczyć go na żywo, poczuć się w swojej przyszłej kuchni czy salonie, dlatego jeśli mógłby ktoś udostępnić nam obejrzenie tego cuda z okolic Rzeszowa, Lublina, Radomia, Warszawy lub innej miejscowości to bylibyśmy dozgonnie wdzięczni. Pozdrawiamy Pierwsze trzy zmiany o których piszecie są do zrobienia bez problemów, natomiast powiększenie kuchni wymagałoby już więcej zaangażowania, bo tam jest komin. Przesunięcie go to zmiana w konstrukcji, pokój na górze straciłby kilka metrów, trzeba by zmienić ustawienie drzwi do pokojów, otwarty gabinet na górze byłby większy, no chyba, że wygospodarowalibyście w uzyskanej przestrzeni dodatkową garderobę lub pralnię. I jeszcze kwestia wejścia do pokoju na dole, komin można przesunąć tylko tyle, żeby zostało miejsce na drzwi do tegoż pokoju, a w rzeczywistości, może się okazać, że nie zyskacie więcej niż metr, a powiedziałabym, że nawet mniej... No i okna bo jak się zrobi roszady w środku, to na zewnątrz też będą przesunięcia (chociażby przy tym kuchennym - a może nie chcecie zachować takiego jak w projekcie). To już sprawa dla architekta adaptującego projekt i jego inwencji twórczej. Tak czy inaczej - ważne jest aby zastanowić się - co można na tym zyskać i za jaką cenę, a wtedy łatwiej podjąć decyzję, czy warto! Życzę trafnych decyzji i trzymam kciuki za ludzi "z klasą" ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kryni 28.01.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Witam serdecznie, Mam pytanie w sprawie elewacji. Zgdonie z projektem potrzeba okoo 70 metrów kamienia. Położenie piaskowca wraz z impregnacją to 700 zł za metr, położenie płyt włokno-cementowych 630 zł za metr. Cena pomiędzy 44000, a 49000 zł. Czy może ktoś wpadł na jakiś inny ekonomiczny pomysł, który ograniczyłby koszt budowy? Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam Ja za 4 cm piaskowiec zapłaciłem mniej niż 600 i wygląda super. Jak chcesz to dam Ci namiary na priva na wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maluchin1 11.02.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Oglądałam zdjęcia, wygląda super, poproszę o namiary na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikachw 14.02.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Na stronie pracowni są nowe zdjęcia projektu "Z klasą". Jest PRZEPIĘKNY!!! Wnetrza robią ogromne wrażenie (choć ja i tak zaaranżowałabym je nieco inaczej) Tak czy owak, to bzdury, że projekt wygląda dobrze tylko na wizce - miałam okazję go wizytować u znajomych i tak się w nim zakochałam, że postanowiłam wybudować swój - bez względu na koszty. Jest naprawdę obłędny. Salon wcale nie jest taki mały. Ja uwielbiam przestronne wnętrza i dla mnie jest naprawdę wystarczający - z tym, ze ja nie planuję tam stołu. Zamierzam natomiast powiększyć kuchnię/jadalnie/gabinet poprzez przesunięcie lewej ściany budynku o jakieś 1.5 metra i dodanie tarasu w sypialni na górze + nad garażem. Generalnie rozkład pomieszczeń na górze planuję taki, jak w Stylowym, bo te 2 małe pokoje są zdecydowanie za małe jak na taki dom - chałupa 250 m, a dzieci mają żyć w klitkach 10 m? Bez sensu. No i chciałam mieć sypialnię z garderobą i duuuuużym pokojem kąpielowym. Na dole natomiast likwiduje schody i wstawiam na przeciwko wejścia do kuchni, kosztem cz. gospodarczej - takie półokragłe, jak na zdjęciu poniżej - z tym, że w "środku" zamierzam je zabudować - będzie tam maleńka spiżarka, której brakuje mi w projekcie. Tym sposobem hall zyska na urodzie, bedzie można go jakoś fajnie zaaranżować Co do zadaszenia tarasu na dole - uważam, że będzie to wyglądało fatalnie. Ja mam w planach budowę w ogrodzie takiego futurystycznego "pawilonu" specjalnie na imprezy - z grillem, miejscem na palenisko, mini-kuchnią żeby nie biegać w kółko po kawę do domu Widziałam kilka ekstra projektów w Kalifornii, gdzie takie ogrodowe salony sa bardzo popularne i wyglądają naprawdę "z klasą" Wklejam jedna z nich. czy moze Pani przeslac mi wiecej takich zdjec z ogrodami,. a moze wiecie kto robi i prpojektuje ogriody. ja rowniez jak mi sie uda z pozwoleniem to ruszam z budowa w tym roku dom z klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikachw 14.02.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 zdjecia na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon Koszi 03.03.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam Wszystkich,interesuje mnie jak wygląda antresola która jest zakończona płaskim sufitem, widziałem pare domów z antresolami ale wszystkie były w domach w których nie było stropu tylko antresola zakończona była skosami na dachu. Jeżeli była by możliwość podesłania zdjęć jak wygląda taka antresola będe bardzo wdzięczny. Na wizualizacji domu z klasą 1 nie widac tego dokładnie. Ewentualnie strone interentową gdzie można zobaczyc tak wykonczony dom.Z góry dziękuje i Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 06.04.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Albo zostales zle poinformowany albo chcieli cie zbyc. Moj przypadek jest dobrym przykladem. MPZP zakladal dach o kacie nachylenia nie mniejszym niz 35st. Urzednik niskiego stopnia poinformowal mnie, ze nic z tym nie da sie zrobic. Napisalem pismo do prezydenta miasta i dostalem pozwolenie na 22st. (Z Wizja 1). Odgrzewam temat bo mam właśnie odpowiedź na pismo do Pani Prezydent. A dokładnie to do tej pory nie mam odpowiedzi . Dopiero po ponagleniach odpowiedziało mi Biuro Architektury i Planowania Przestrzennego m. st. Warszawy informując że ustawa blablabla itd nie przewiduje możliwości zmiany ustaleń i nie ma od tego żadnych odstępstw. Można jedynie zmienić plan w trybie takim jak został uchwalony czyli pełna procedura planistyczna i 3 lata czasu. Niniejszym właśnie pożegnałem się z projektem Dom z Klasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lupio 11.04.2011 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam, Mam pytanie prośbę do budujących - macie już nagrane schody? możecie się podzielić namiarami na wykonawców oraz cenę realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roga 11.04.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, jestem na etapie wyboru wykonawcy. Kosztorysy oscylują na poziomie 250 tys. za SSO (fundamenty, mury i kompletny dach z rynnami). Co sądzicie o tej kwocie? Jak Was wyszedł ten etap inwestycji...? Pozdrawiam. Edytowane 28 Października 2013 przez roga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KWG 26.04.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam, Mam pytanie prośbę do budujących - macie już nagrane schody? możecie się podzielić namiarami na wykonawców oraz cenę realizacji? 22700 schody bolcowe (mocowane do ściany z jednej strony) okładzina bukowa, bez barierki trochę drogo, więc szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz28 26.04.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) \ Edytowane 26 Października 2011 przez tomasz28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz28 26.04.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 czy ktoś także buduje lub wybudował DOM Z FASONEM 1 i mógby podzielić się z nami swoimi spostrzeniami?POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts