snipes 07.07.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Mam stan rurowy otwarty. Generalnie budowa bez większych zgrzytów. Budowa zgodnie z projektem z inwestorem zastępczym wyraźnie poniżej kosztorysu pracowni ale i wykonawcy. Pierwsze wrażenia z wnętrza bardzo pozytywne. Kiedy pojawił się w pracowni Z klasą powiększony o rozmiar miałem wątpliwości, czy w naszej wersji standardowej nie będzie ciasno. Teraz po zdjęciu stempli widać wyraźnie - nie będzie ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roga 10.10.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) Witam, jestem po pierwszym roku użytkowanie tego domu. Budowałem niecałe 14 miesięcy. Z chęcią odpowiem na pytania... mieszka się super - choć posiada kilka wad. Nie robiliśmy balkonu nad jadalną - w tym miejscu mamy salę kinową. To najlepsza zmiana jaką dokonaliśmy!!! Kosztorys, który kupiłem u projektanta jest zaniżony z wadami, itd. Posiadam dużo zdjęć aranżacji wnętrz, mieliśmy wspaniałego projektanta wnętrz. Efekt powalający - daleko różny od propozycji na stronie autorskiej. jeśli macie pytania piszcie... [email protected] Edytowane 25 Października 2013 przez roga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprian87 14.10.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Witam, Planujemy budowę domu pod Warszawą. Czy jest ktoś kto obecnie buduje Z klasą 1/2 lub ten, który najbardziej nas interesuje, czyli 3? Jeśli ktoś byłby tak miły i zechciał pokazać nam Swoje dzieło bylibyśmy wdzięczni. W zasadzie nie mamy jeszcze sprecyzowanego projektu, ale w grę wchodzi z klasą 3 lub riwiera 3 z mg project. Podobne bryły, choć "z klasą " przekonuje mnie salonem od ogrodu oraz dużym garażem, ktory chętnie jeszcze bym powiększył poza tym oba projekty są dobre na dość wąską działkę. 2 pytanie, wypowiadał się tutaj ktoś z branży budowlanej który stawia/ stawiał ten dom sam. Jestem w podobnej sytuacji, czy mógłbym poznać orientacyjne poniesione koszty SSZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doarka 01.12.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam, Zastanawiamy się na "Domem z klasą 1" i mamy kilka pytań: a) czy strop nad piętrem był wylewany łącznie z okapem,b) jakie rozwiązania w kwestii szalowania i podparcia okapu zastosowali wykonawcy,c) jakiego kosztu za robociznę SSO (bez więźby i dachu) należy się spodziewać,d) gdzie umieściliście rekuperator (kotłownia, garaż, poddasze) dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lulemy 07.01.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam,wielu spośród Państwa buduje lub budowało "z klasą", bardzo proszę o wiadomość na priv, kto umożliwi obejrzenie realizacji w okolicach Warszawy? Bo sporo osób pyta o tę możliwość, ale chyba nikt się nie zdeklarował, że może pokazać. Proszę o kontakt na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doarka 13.01.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 To ja się chętnie podczepię pod prośbę lulemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domzkalsa1 14.04.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Witam, czy ktoś chciałby przesłać zdjęcia z realizacji swojego domu z klasą? podaje maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateijacek 30.05.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Witam, Kupilem projekt Dom z klasa pracowni Domy z wizja i chcialem poprosic o kilka rad. Moi wykonawcy sa przerazeni iloscia stali.Dalem projekt do przeliczenia konstruktorowi zeby zredukowal jej ilosc.Mysle tez o zamianie stropu na gestozebrowy. Robil moze ktos moze cos takiego z tym projektem? Da sie jeszcze na czyms zaoszczedzic? Chetnie poslucham jakichkolwiek rad dotyczacych budowy tego domu. Mas ktos ogrod od str poludniowej? Nie jest w lecie za goraco prez te wielkie okna? Instalacje sa dobrze zaprojektowane? pozdrawiam, Witam, bardzo proszę jeżeli ktoś posiada informację na temat budowy tego domu, bądź zdjęcia o kontakt na maila [email protected] Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateijacek 30.05.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 jeśli zbudował ktoś z Was ten domek możecie powiedzieć ile muszę szykować na budowę przynajmniej do stanu dewelop? wiem, że wykończenie zależne od wielu czynników..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondik 16.03.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witam, Odświeżam temat Również jestem zainteresowany projektem "Z klasą 1" i chętnie obejrzałbym realizację w Warszawie lub okolicach. Czy jest obecnie ktoś na forum kto aktualnie buduje ten domek? Chętnie zobaczyłbym "na żywo" jak się prezentuję oraz jakie są pomieszczenia wewnątrz domu, a także poznał szacunkowe koszty takiej realizacji. Z góry dziękuję za wszelkie informacje (publicznie lub na priv). Pozdrawiam, Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielPa 19.05.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam,Jestem w trakcie realizacji "Z klasą 3" w Warszawie, obecnie kończę stan surowy otwarty. Mam do odsprzedania z mojej budowy stemple i deski do szalowania. Zainteresowane osoby proszę o kontakt ? PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.M 03.01.2016 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Witam,Od dzisiaj jestem na forum i założyłem nowy temat dotyczący Z KLASĄ 3. Właśnie planujemy z żoną budowę tego domu. Chcemy kupić ten projekt. Budowa będzie w Rzeszowie. W związku z tym, że buduje Pan dokładnie ten projekt którym my także jesteśmy zainteresowani mam parę pytań. Czy robił Pan jakieś przeróbki? W szczególności chodzi mi o dodanie tarasu (balkonu) na górnej kondygnacji. Czy w trakcie realizacji dotychczasowych robót wyszły jakieś niespodzianki związane z wadami projektu? Czy koszty budowy odpowiadają kosztorysowi na stronie pracowni Domów z Wizją?Osobiście planuję budowę w wersji lustrzanego odbicia tj. z garażem po lewej stronie patrząc od frontu budynku. Wjazd od wschodu a ogród od strony południowej. Nie wiem czy duże okna nie będą powodowały zbytniego nagrzewania się wnętrza ale nie chcemy likwidować pustki. Planuję zrobić taras lub mniejszy balkon w sypialni na I piętrze na prawej ścianie patrząc od wejścia do sypialni. Przeszklony balkon wychodziłby na ogród czyli byłby na ścianie południowej. Bardzo proszę o kontakt. Poszukuję wszelkich informacji o tym projekcie, tak abyśmy mogli podjąć ostateczną decyzję o jego realizacji.Jeżeli nie stanowiłoby to problemu to bylibyśmy z żoną bardzo wdzięczni za możliwość oglądnięcia budowy "na żywo" tak abyśmy się mogli przekonać o funkcjonalności i wystarczalności projektu dla potrzeb naszej rodziny. Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAAAJ 28.01.2016 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 My wybudowaliśmy Z Klasą 3 pod Krakowem - maj 2015 zakończony SSO i zabite okna deskami. Odpowiadając na różne kwestie podnoszone na tym forum: 1. Zgoda na budowę W warunkach zagospodarowania mamy dach min 35 st, konstrukcja dachu. Dostaliśmy zgodę na niestandardowy projekt, bo w warunkach był zapis, że dopuszcza się odstępstwa, jeżeli dom ma wyjątkową formą wizualną (tylko nie mogliśmy przekroczyć 9m do kalenicy). 2. Koszty budowy SSO - 400 tyś pln brutto (jedna firma robiła wszystko), kilka zmian: a. prawie na 2m głęboka ława fundamentowa b. wstawione więcej stali c. ocieplenie wieńców styropianem d. zrobione deskowanie na płytach MDF e. rezygnacja z komina w kuchni - będzie rekuperacja f. wypuszczone 2 osobne rury PCV pod fundamenty pod ewentualną pompę ciepła i rekuperację (tutaj błąd, bo dla rekuperacji wypuściliśmy w garażu, a lepiej byłoby obie puścić do kotłownia) g. zabudowana przestrzeń nad salonem - dziękuję za pomysł użytkownika z tego forum h. przejście z garażu przez garderobę - też dziękuję za pomysł z tego forum i. 25cm styropianu ocieplania na ściany fundamentowe j. podłoga na gruncie przygotowana na położenie 30cm stryopianu k. Komin gazowy wybudowany z cegieł (i tak wchodzi od gazu dodatkowa rura PCV), tylko kominek systemowy Schiedel Rondo Plus 3. Kolejne wyzwania Jak zrobić ciekawe zagospodarowane i zabudowane garderoby w 2 pokojach nad wejściem do domu. To tak na szybko, teraz zbieramy się do wykończenia. Pzdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lulemy 28.05.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Witam Państwa ponownie,pytanie do Tych, którzy wybudowali - czy możecie polecić sprawdzone ekipy budowlane, które stawiają tego typu domy. Będę wdzięczna za namiary na priv: [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriss82 22.11.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Witam serdecznie, Niestety musieliśmy z żoną zrezygnować z budowy domu z klasą... Mam w związku z tym do sprzedania projekt domu z klasą 1, lustrzane odbicie. Jest cały komplet z Extradom, czyli: - 3 egzemplarze projektu (z charakterystyką energetyczną) - jeden z nich rozplombowany, ponieważ robiliśmy wstępne adaptacje. Pozostałe dwa zaplombowane. Z hologramami potwierdzającymi oryginalność. - Zgoda na wykonanie zamian w projekcie (rozszerzona w porównaniu do standardowej). - Wszystkie niezbędne dokumenty potwierdzające m.in. kwalifikacje zawodowe projektantów. - Teczka na dokumenty budowlane - Dziennik budowy - Poradnik - jak budować dom. Wszystko jest w stanie idealnym. Taki projekt kosztuje teraz 4500zł. Chciałbym za niego 3750zł, ale możemy ponegocjować Projekt jest do odbioru we Wrocławiu, ale moge też wysłać kurierem. Kontakt do mnie: [email protected] Dom jest piękny, widziałem go na własne oczy. Jeszcze kiedyś go wybudujemy mam nadzieję Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda.w 27.11.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Zapraszam do dołączenia do grupy inwestorów i zainteresowanych budową Domów z wizją https://www.facebook.com/groups/359752787749991/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts