Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lodówaaaa !!!

Asia777

Recommended Posts

Pomóżcie dobrzy ludzie bo mnie już nerw szarpie... :-?

Otóż wybieram lodówkę do zabudowy w granicach 2000 mniej więcej (może być mniej :wink: ) noi mam problem.. Te opisy na stronach wołają o pomstę do nieba :evil: !!

Interesuje mnie lodówka najlepiej z no frost i w chłodziarce i zamrażarce ale okazuje się, że sprzedawcy koloryzują i piszą jedno a jest coś zupełnie innego.

Wybrałam ta lodówkę :

http://www.beko.com.pl/Semi,No,Frost,CBI,7771,693.html

ale okazało się, że no frost jest w zamrażarce tylko :roll: (po telefonie do beko bo na stronach podane każdy miał co innego )

Już gubię się w tym wszystkim - przeczytałam tonę makulatury plus internet i nie kumam nic :/

Chodzi o to , żebym nie musiała rozmrażać lodówki , żeby była w klasie A czy tam A+, była do zabudowy, wielkości powyżej 175, zamrażarka na dole,w miar cicha, była fajna i praktyczna...

Ceneo znam na pamięć :-? :x

Acha a teraz zerknęłam na

http://www.gorenje.pl/kuchnia/chlodnictwo/do_zabudowy?c=226281

i już nie wiem - rozmrażanie automatyczne ale bez no frost?? czy jednak no frost :roll:

POMOCY!!!

p.s sorka za przydługi post - już mi ta lodówka bokiem wyłazi :oops: :(

W opisie tej lodówki nie znalazłem żadnych informacji jakoby była bezszronowa tudzież no frost.

Jest tylko automatyczne rozmrażanie a to nie to samo.

No frost powoduje że szron Ci się w ogóle nie osadza (lodówka osusza powietrze i nie zbiera się w niej wilgoć) a automatyczne rozmrażanie to po prostu zamiast Ciebie lodówka automatycznie podnosi temperaturę, rozpuszcza szron i już.

Najpewniejszą metodą oceny urządzenia jest zapoznanie się z instrukcją obsługi - większość producentów podaje je na stronach. Dzięki temu można odcedzić marketingową papkę od konkretów.

Nie wiem czy poratuję, ale kazdy ma jakieś swoje metody na wybieranie sprzętu - ja wybrałam

Liebherr ICS 31130.

Nie wiem czy to dobry wybór - ale jakiś jest :)

Dlatego :

- nie chcę kostkarki

- chce klasę A+

- chcę tylko 2 szuflady w zamrażalniku

- chcę dowolny montaż drzwi

- chcę nie przekroczyć 3k

Jak ja się "doktoryzowałam" z lodówek na początku roku, to poszłam do sklepu i porozmawiałam sobie ze sprzedawcą. Też chciałam No Frost, ale do 1,80 m, srebrną - ale aby na powłoce nie zostawały ślady po palcach. I usłyszałam, że największe doświadczenie w tej technologii ma Samsung i LG. I wybrałam LG GR-B399PTQA. Jestem bardzo zadowolona.

mirawoj - Twoja to wolnostojąca a ja szukam do zabudowy :) ale dziękuję za zainteresowanie :D

Nefer - fajna ta Twoja lodówa i w sumie dobrze że tylko 2 szuflady w zamrażarce bo jak dla mnie po co więcej ;) ale nie ma no frost z tego co widzę..

A parametry jakie chcę mieć sobie wybrałam ale i tak jest ciężko :o

ann - Twoja propozycja mnie zainteresowała: wybrałaś tą lodówkę?? Możesz coś o niej napisać jeśli chodzi o własne doświadczenia??

Może ktoś jeszcze pomoże :roll:

O lodówce do zabudowy z pełnym systemem No-Frost możesz zapomnieć. Brutalne ale prawdziwe - na dzień dzisiejszy nie kojarzę aby takie były w ofercie któregokolwiek producenta. Przypuszczam, że problemem może być tutaj gabaryt samego urządzenia i problem z rozsądną pojemnością.

Co do firm:

Electrolux, Liebherr, Gorenje z tego bym szukał, a to którą wybrać... cóż to chyba Ty masz wiedzieć jak układasz produkty w lodówce. Ile potrzebujesz półek, ile balkonów, czy pojemnik na warzywa ma być dzielony czy nie...

Odpowiedz sobie jak przechowujesz produkty w lodówce, idź do sklepu i zwróć uwagę na to jak będą one układać się w nowym modelu. Jeżeli będzie Ci odpowiadał - kupuj. Tu naprawdę nie ma wielkiej filozofii, w szczególności w wymienionym przez Ciebie segmencie cenowym.