athlon 20.10.2009 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Mam pytanie: do czego bardziej nadaje się żwir rzeczny a do czego zwir kopalniany? Oczywiscie chodzi mi o budowę domu: podsypka i cienki beton pod ławy i podłogi, zaprawa murarska, wylewki podłóg, tynki oraz drenaż. Słyszałem, że jako podsypka to lepiej nadaje się kopalniany bo on się zakleszcza. Ale co wy o tym myślicie (wiecie)? Czy stosując je odwrotnie będzie jakaś wielka tragedia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.10.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 cienki beton pod ławy i podłogi, chudy beton jak już, ale nazwa nie ma nic wspolnego z grubością wartwy żwiry stosuje sie do betonów nie do zapraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.10.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 o to toa i warto dodać, że żwir to żwir, może być i księżycowy, ważna frakcjakopany czy rzeczny, te same pochodzenie, inne miejsce wydobyciai nie mylić z tłuczniem, który lepiej się "kleszczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts