jakub72 20.10.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam,muszę uszczelnić szpary między kręgami w studni, bo zauważyłem, że dostaje się do środka woda gruntowa, korzenie traw i wszelkie robactwo.Pytanie brzmi, czym najlepiej zaspoinować te szpary?Dzięki za rady.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.10.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 WitamWyczyścić i proponuję Ceresit CX 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub72 20.10.2009 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam Wyczyścić i proponuję Ceresit CX 5 Problem w tym ze Ceresit CX 5 trzeba zużyć w ciągu 4-5 minut. Praktycznie uniemożliwia to wykonanie tego typu pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.10.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam Wyczyścić i proponuję Ceresit CX 5 Problem w tym ze Ceresit CX 5 trzeba zużyć w ciągu 4-5 minut. Praktycznie uniemożliwia to wykonanie tego typu pracy. Myślalem,że jest problem z napływającą wodą. Jeżeli studnia jest częściowo odkopana to z zewnątrz chcemy ja uszczelnić to stosujemy zwykłą zaprawę cementową i żeby nie bitumem to jakiś szlam uszczelniający do stosowania na zewnątrz. np. http://www.chemiabudowlana.sklep.pl/_var/files/aqafin2k.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub72 20.10.2009 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dzięki za odpowiedź.Studnię trzeba uszczelnić od wewnątrz. Szpary między kręgami są w niektórych miejscach szersze (3 do 15mm). Spoinowanie zajmie więc trochę czasu. Tak szybko wiążąca zaprawa jak CX5 nie nadaje się. Mam tam 12 kręgów. Nie mogę co 5 minut na nowo przygotowywać zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 21.10.2009 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jeżeli jest napływajaca woda to Ceresit jest jedyny. To się miesza w porcjach jak gips budowlany. Czas wiazania zależy od temperatury, ilości ceresitu i ilości wody. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sigma_74 19.06.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 witamja podłącze sie z pytaniem bo te odpowiedzi troszkę mnie nie satysfakcjonuje,a mianowicie wykopałem studnie, ale kręgo są beznadziejne - że takie sprzedają to aż wstyd dla wykonawcy - metodą nakładania jeden na drugi.no i woda wbija mi się do studni bokami przez nieszczelne łaczenia.woda ma być tylko do podlewania ogrodu, mycia aut, czyli taka woda godpodarcza.i tak zastanawiam się jak t ouszczelnić ?budowalńcem to inie jestem i używanie srodka CX 5 troszkę mnie przeraża, ale co może studnię odkopać i uszczelnić z zewnątrz ? ale czy ? albo użyc w środku Olkitu budowlanego ? co Waszym zdanie mbedzie lepsze i trwalsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmnba 19.06.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 możesz spróbować środka mapei idrosilex http://www.mapei.com/PL-PL/products-search-results.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.06.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 jeżeli woda napływająca nie powoduje wypłukania - szlam typu Aquafin 2K/M od wewnatrz (do uszczelnien zbiornikow na wode pitna) jezeli miejscowe przecieki powoduja wyplukanie szlamu trzeba uzyc zaprawy tamponażowej typu CX5 lub Schomburg fix 10S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 20.06.2011 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Można zastosować od wewnątrz CR166 ceresita. Wcześniej uzupełnić ubytki np. CX5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts