Maroko1991 12.05.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Cześć wszystkim,daję post pod postem, ale tak już wyszło.. Mam kilka problemów:Dziś mam SSZ (bez drzwi) i zastanawiam się co dalej. Jutro wchodzę ja (elektryka) i hydraulik. Nie wiem czy na poddaszu najpierw ułożyć ocieplenie między krokwiami + G-K czy najpierw tynki? Kolejny problem to raczej dylemat. Jakie tynki daliście u siebie i jaki koszt?Nie wiem czy wybrać tynk gipsowy czy cem-wap. Ceny kształtują się:Gips z materiałem 23 - 25 zł / m2Cem-wap z materiałem wszyscy wołają po 24 zł / m2 Bez materiału:Gips 12-14Cem-wap 13-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 12.05.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Drzwi zewnętrzne jakie wybraliście? Wybrałem ofertę okien na profilu Brügmann w pakiecie chciałem wziąć drzwi zewnętrzne niestety sprzedawca w ofercie ma tylko drzwi firmy mikea które mnie nie przekonują. Jakich producentów polecacie? Witam, ja też mam dylemat co do drzwi, czy stalówki, cyz drewno, czy pcv (raczej nie) . Może byście coś doradzili? Ile Was kosztowały drzwi, gdzie kupowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krafal 12.05.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 no właśnie drewno czy stalowe. trochę szukałem i jak na razie wybieramhttp://wiked.pl/component/content/article/97-oferta/drzwi-stalowe33/167-wzor-18 termo prestige cena około 3500zł + montaż może ktoś doradzi napisze co ma i czy nie ma problemów z wypaczaniem czy przeciekaniem drzwi zależnie od warunków atmosferycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 12.05.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 . Nie wiem czy na poddaszu najpierw ułożyć ocieplenie między krokwiami + G-K czy najpierw tynki? najpierw tynki / wylewki i dopiero później bierz się za resztę. . Jakie tynki daliście u siebie i jaki koszt? Nie wiem czy wybrać tynk gipsowy czy cem-wap. u nas cem-wap / bo podobno zdrowszy . Ceny kształtują się: Gips z materiałem 23 - 25 zł / m2 Cem-wap z materiałem wszyscy wołają po 24 zł / m2 Bez materiału: Gips 12-14 Cem-wap 13-15 ceny jak u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 12.05.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Cześć wszystkim, daję post pod postem, ale tak już wyszło.. Mam kilka problemów: Dziś mam SSZ (bez drzwi) i zastanawiam się co dalej. Jutro wchodzę ja (elektryka) i hydraulik. Nie wiem czy na poddaszu najpierw ułożyć ocieplenie między krokwiami + G-K czy najpierw tynki? Kolejny problem to raczej dylemat. Jakie tynki daliście u siebie i jaki koszt? Nie wiem czy wybrać tynk gipsowy czy cem-wap. Ceny kształtują się: Gips z materiałem 23 - 25 zł / m2 Cem-wap z materiałem wszyscy wołają po 24 zł / m2 Bez materiału: Gips 12-14 Cem-wap 13-15 Też miałem podobne dylematy ale doradzono mi żeby ocieplenie poddasza robić na samym końcu. Tynki i wylewki podczas schnięcia powodują bardzo dużą wilgotność w domu co mogło by zaszkodzić wełnie jak i również KG. Lepiej zrobić te dwie rzeczy i poczekać aż wyschną. Co do tynków to musisz sobie odpowiedzieć czego od nich oczekujesz, Jeśli chcesz mieć tynk w miarę gładki bez konieczności dodatkowego nakładania gładzi szpachlowej, a jednocześnie nie zależy Ci na bardzo dużej twardości to bierz gipsowy. W tym przypadku w łazienkach i tak trzeba zrobić cementowo wapienne ponieważ gipsowy bardziej chłonie wilgoć. Jak chcesz tynk twardy i mniej chłonący wilgoć, a jednocześnie godzisz się na chropowatą fakturę/powierzchnie lub konieczność wykonania gładzi szpachlowej (dodatkowy koszt) w celu uzyskania gładkiej powierzchni to bierz cementowo-wapienny. U siebie robiłem cementowo wapienny ponieważ chciałem tynk twardy i nie zależało mi na idealnie gładkiej powierzchni. Cena 27zł/m kw. tak więc Twoja cena jest ok. Co do drzwi zewnętrznych to też bym poznał Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 12.05.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Wylewki schną, stan deweloperski gotowy. Jakie obecnie są ceny spoinowania połączeń G-K oraz gładzi gipsowej (robocizna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 16.05.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 RBR już jest na miejscu, odświeżony nowszy model Już niedługo montaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 17.05.2015 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 RBR już jest na miejscu, odświeżony nowszy model Już niedługo montaż . Ciekawe czy da rade i spełni oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 17.05.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) Ciekawe czy da rade i spełni oczekiwania? no musi dać rade -------------------------------- Czy ktoś z Was ocieplał dom poprzez wtryskiwanie celulozy? Edytowane 18 Maja 2015 przez kloczkowski84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 19.05.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Drzwi zewnętrzne jakie wybraliście? Wybrałem ofertę okien na profilu Brügmann w pakiecie chciałem wziąć drzwi zewnętrzne niestety sprzedawca w ofercie ma tylko drzwi firmy mikea które mnie nie przekonują. Jakich producentów polecacie? Drzwi Hörmann Thermo ProPlus 750 - jestem bardzo zadowolony. http://www.hormann.pl/drzwi-wejsciowe-do-domu/drzwi-zewnetrzne-thermopro/ http://www.hormann.pl/fileadmin/hormann.pl/Prospekte/85828-ThermoPro-PL.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 19.05.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) Czas na mały update Jakiś czas temu dorobiliśmy się w końcu własnego zasilania na działce A dzisiaj przyjechały majstry (sztuk 5) i ruszyli z kopyta: Edytowane 19 Maja 2015 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 19.05.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) A tutaj jeszcze kilka ujęć: Plan na najbliższe dni - do końca tygodnia mają powstać wszystkie ściany (łącznie z działowymi) oraz kominy. Później niestety kolejna przerwa spowodowana oczekiwaniem na szalunki (w przyszłym tygodniu majstry zalewają komuś innemu strop). Generalnie majstry dobre i jak już się pojawią na budowie to ledwo hurtownia nadąża z dowózką materiałów, a i jakościowo póki co nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. No ale właśnie - jak już się pojawią... Edytowane 20 Maja 2015 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 20.05.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 A jeszcze trochę pośmiecę Troszkę więcej fotek w albumie Dropbox (link w stopce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 22.05.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 To i ja się pochwalę wczorajszą fotką Te zwały ziemi to materiał do zasypania działki z przodu (mam spadek). Hydraulik skończył już swoją pracę (tą, którą trzeba wykonać przed tynkami), ja nadal bawię się z elektryką.. http://images70.fotosik.pl/908/775d802f168ef2d9med.jpg Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaGGi-D1 24.05.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 6 tytodni minęło - jutro zalewamy wieniec i schody wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalczyk 25.05.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Projekt w fazie końcowej, jeśli dobrze pójdzie to w tym tyg. składamy wniosek o pozwolenie na budowę. Stan zero - prawdopodobnie zrobię sam z kolegą. Za SSO pierwsza wycena to ok. 25 tys. zł - jak sądzicie dobra oferta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 25.05.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 My za SSO zapłacimy 21.600 - jedyne co musieliśmy sami zapewnić to koparkę do zdjęcia humusu i zasypania fundamentów Ja bym szukał dalej Najlepiej podpytać kierownika budowy czy może kogoś polecić bo w końcu siedzi w tym na co dzień - nasz dał nam namiary chyba na 7 czy 8 firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 26.05.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 Ja za SSO zapłaciłem 27500 + nieprzewidziane koszty (w projekcie brak wieńca na fundamentach itd) Była to jedna z najtańszych ofert, ale gdybym wiedział, że ekipa będzie się tak "sprężała" to wziąłbym droższą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 26.05.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) Witam jak rozwiązaliście problem progu w garażu jak wiadomo brama jest od środka bruk od zewnątrz jak połączyć wylewkę z garażu z brukiem jak pomiędzy nimi jest 25 cm szerokość porotermu. Nadlany będzie w garażu ok 10- 15cm ze spadkiem do bramy beton przemysłowy i obrobiony na lustro. Teraz pytanie wylewać aż za drzwi garażowe ? na szerokość tego porotermu czy może tylko do uszczelki ? a potem jakimś cudem brukiem do tego betonu ? Jak to macie rozwiązane? U mnie bruk wtedy byłby wsparty na bloczkach a reszta już nie ale ładniej to chyba wygląda. Poniżej właśnie 2 rozwiązania. Z progiem w całości od str garażu lub w wersji od strony bruku. Edytowane 26 Maja 2015 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 29.05.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Witam Adaptację projektu mamy zrobioną , czekamy tylko na pozwolenie na budowę , jak sądzicie czy cena za robociznę 25 tys. SSO z garażem 4,5 m szerokim , to dobra cena ? z tego co piszecie to nie byłoby źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts