DaGGi-D1 30.05.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Witam Adaptację projektu mamy zrobioną , czekamy tylko na pozwolenie na budowę , jak sądzicie czy cena za robociznę 25 tys. SSO z garażem 4,5 m szerokim , to dobra cena ? z tego co piszecie to nie byłoby źle. Myślę że nie jest to zła cena. U nas siedem tygodni za nami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika001 01.06.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Gratulacje DaGGi-D1, już chciałabym oglądać u siebie na działce takie widoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 04.06.2015 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Witam Adaptację projektu mamy zrobioną , czekamy tylko na pozwolenie na budowę , jak sądzicie czy cena za robociznę 25 tys. SSO z garażem 4,5 m szerokim , to dobra cena ? z tego co piszecie to nie byłoby źle. Dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 04.06.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 05.06.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 [ATTACH=CONFIG]319479[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]319480[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]319481[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]319482[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]319483[/ATTACH] I to jest ten moment, który cieszy najbardziej niech się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 05.06.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 I to jest ten moment, który cieszy najbardziej niech się mury pną do góry Dokładnie Ruszyły przygotowania do ułożenia stropu: Zaczęła także powstawać konstrukcja szalunkowa schodów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 05.06.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 W międzyczasie zapadła także decyzja o dołożeniu dodatkowego komina wentylacyjnego (dwukanałowego) w salonie - pozwoli to bezproblemowo zrealizować wentylację górnej łazienki oraz pralni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 05.06.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 W międzyczasie zapadła także decyzja o dołożeniu dodatkowego komina wentylacyjnego (dwukanałowego) w salonie - pozwoli to bezproblemowo zrealizować wentylację górnej łazienki oraz pralni: [ATTACH=CONFIG]319568[/ATTACH] Bardzo dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 05.06.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 W międzyczasie zapadła także decyzja o dołożeniu dodatkowego komina wentylacyjnego (dwukanałowego) w salonie - pozwoli to bezproblemowo zrealizować wentylację górnej łazienki oraz pralni: [ATTACH=CONFIG]319568[/ATTACH] Nie mam kominka i sie na tym nie znam ale nie za nisko jest wlot, pytam ponieważ jak byłem na budowie u kolegi to chyba u niego było znacznie wyżej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 05.06.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Nie mam kominka i sie na tym nie znam ale nie za nisko jest wlot, pytam ponieważ jak byłem na budowie u kolegi to chyba u niego było znacznie wyżej? Jest na odpowiedniej wysokości z tego prostego powodu, że u nas nie będzie kominka tylko tzw. "koza". Model, który wybrała moja ładniejsza połowa ma tylny wylot spalin właśnie na takiej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 05.06.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Dzisiaj ciąg dalszy stemplowania i szalowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 07.06.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Jest na odpowiedniej wysokości z tego prostego powodu, że u nas nie będzie kominka tylko tzw. "koza". Model, który wybrała moja ładniejsza połowa ma tylny wylot spalin właśnie na takiej wysokości Aha to już wszystko jasne Jestem uczulony na ten temat ponieważ mi "fachowcy" jak robili komin w kotłowni to wlot zrobili za nisko :/ dobrze, że zauważyłem to wcześniej i zaprawa nie była jeszcze związana. Musieli rozbierać i robić od nowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 07.06.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 W sobotę przyjechał strop więc ekipa zaczęła go układać - "machnęli" całość Plan na poniedziałek: zbrojenie i dalsze szalowanie, a wieczorem - zalewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Cz. 08.06.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Witam .. Mam prośbę, czy osoby, które ostatnio podawały ceny jakie zostały im zaoferowane za SSO mogą mi napisać jakie dokładnie prace budowlane mają wliczone w cenę SSO. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 08.06.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Cena za SSO: 21.600 zł.Zakres robót:L.p. OPIS1 ETAP I - STAN ZEROWY BUDYNKU1.1 Wykop pod ławy fundamentowe1.2 Wiązanie i ułożenie zbrojenia ław fundamentowych1.3 Zalanie ław fundamentowych1.4 Rozłożenie izolacji poziomej 2x1.5 Murowanie ścian fundamentowych1.6 Orapowanie ścian fundamentowych1.7 Pionowa izolacja przeciwwilgociowa (3 warstwy)1.8 Izolacja termiczna ścian fundamentowych1.9 Zasypanie i zagęszczenie fundamentów1.10 Kanalizacja stanu "0"1.11 Wylanie chudego betonu1.12 Rozłożenie folii kubełkowej2 ETAP II - PARTER2.1 Rozłożenie izolacji poziomej 2x2.2 Ściany nośne parter2.3 Ściany działowe parter2.4 Kominy wentylacyjne2.5 Kominy spalinowe2.6 Schody wewnętrzne2.7 Wieniec2.8 Słup nośny2.9 Podciągi2.10 Strop Teriva (ułozenie, wiązanie zbrojenia, szalowanie, zalanie)3 ETAP III - PODDASZE3.1 Ściany nośne3.2 Ściany szczytowe3.3 Ściany działowe3.4 Kominy wentylacyjne3.5 Kominy spalinowe3.6 Wieniec Ze swojej strony musieliśmy jedynie zebrać humus oraz zapewnić koparko-ładowarkę do zasypywania fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Cz. 08.06.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Cena za SSO: 21.600 zł. Zakres robót: L.p. OPIS 1 ETAP I - STAN ZEROWY BUDYNKU 1.1 Wykop pod ławy fundamentowe 1.2 Wiązanie i ułożenie zbrojenia ław fundamentowych 1.3 Zalanie ław fundamentowych 1.4 Rozłożenie izolacji poziomej 2x 1.5 Murowanie ścian fundamentowych 1.6 Orapowanie ścian fundamentowych 1.7 Pionowa izolacja przeciwwilgociowa (3 warstwy) 1.8 Izolacja termiczna ścian fundamentowych 1.9 Zasypanie i zagęszczenie fundamentów 1.10 Kanalizacja stanu "0" 1.11 Wylanie chudego betonu 1.12 Rozłożenie folii kubełkowej 2 ETAP II - PARTER 2.1 Rozłożenie izolacji poziomej 2x 2.2 Ściany nośne parter 2.3 Ściany działowe parter 2.4 Kominy wentylacyjne 2.5 Kominy spalinowe 2.6 Schody wewnętrzne 2.7 Wieniec 2.8 Słup nośny 2.9 Podciągi 2.10 Strop Teriva (ułozenie, wiązanie zbrojenia, szalowanie, zalanie) 3 ETAP III - PODDASZE 3.1 Ściany nośne 3.2 Ściany szczytowe 3.3 Ściany działowe 3.4 Kominy wentylacyjne 3.5 Kominy spalinowe 3.6 Wieniec Ze swojej strony musieliśmy jedynie zebrać humus oraz zapewnić koparko-ładowarkę do zasypywania fundamentów. czyli w tej kwocie nie ma Pan wliczonych robót związanych z wykonaniem dachu? Pytam ponieważ ja dostałam wycenę robocizny na kwotę: 37.600 zł a w tym mam wliczone roboty związane: stan zero z koparką, mury parteru i poddasza wraz ze ścianami działowymi, strop, dach (dachówka) wraz ze wstawieniem okien dachowych. I nie wiem czy to odpowiednia cena, czy zawyżona ... proszę o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 08.06.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) czyli w tej kwocie nie ma Pan wliczonych robót związanych z wykonaniem dachu? Pytam ponieważ ja dostałam wycenę robocizny na kwotę: 37.600 zł a w tym mam wliczone roboty związane: stan zero z koparką, mury parteru i poddasza wraz ze ścianami działowymi, strop, dach (dachówka) wraz ze wstawieniem okien dachowych. I nie wiem czy to odpowiednia cena, czy zawyżona ... proszę o informacje Po pierwsze żaden ze mnie Pan A po drugie to dachu tutaj nie mam wliczonego. Robocizna za dach od A do Z (łącznie z obróbką kominów struktonitem i wstawieniem okien) wyniesie mnie około 12.000zł Wycena, którą dostałaś wydaje się być całkiem przyzwoita zważywszy na to, że za roboty ziemne (zebranie humusu i zasypanie fundamentu) zapłaciliśmy 1.500zł. co w sumie da całkowitą kwotę 35.100zł. Należy jednak pamiętać, że nasz dom został poszerzony i wydłużony o 1 pustak, ma "doklejony" garaż, zadaszony taras oraz zmieniony kąt nachylenia dachu na 45 stopni... Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 10.06.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 My tu sobie gadu gadu, a tymczasem majstry przedwczoraj zaszalowali co było do szalowania i już mieli zalewać ale... Pompa do betonu zastrajkowała i trzeba było poczekać do następnego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 10.06.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 No ale wtorek był już łaskawszy po "większej" godzince strop, schody i wieniec nad garażem zostały zalane... ...a później dzielna Inwestorka dbała aby beton schnął zbyt szybko : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 15.06.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Wykończeniówka... https://www.dropbox.com/sh/xoftvhdt55o1ycr/9PhDC0eAVK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts