Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No, no .... jak na warunki w Mysłowicach to 3 miesiące tj szybciutko :) A czy mogę wiedzieć w jakiej dzielnicy Mysłowic budujecie??

Adres poszedł na prv, w tym tygodniu zapraszamy po 17

A na dzień dzisiejszy mamy taki stan

IMG_1050.jpg

IMG_1092.jpg

IMG_1113.jpg

Na zewnątrz będziemy malować, w środku kładziemy instalacje elektryczne.

Mamy jedno pytanie? jakie grzejniki macie zainstalowane, tzn jakiej mocy w poszczególnych pomieszczeniach (wg projektu czy coś zmienialiście ???)

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to nasz domek po 2miesiacach koszt sso 78tys z wszytkimi pozwoleniami projektem adaptacja robocizna kierownik budowy geodeta sprzetem budowlanym piaskiem zasypowym itd

IMG402.jpg Kazda złotówka liczona od samego poczatku wszystko co zwizane z naszym z34 jest w tej kwocie. Nic nie robiłem sam wszystki beton z gruchy budowlancy za caly domek wzieli 21tys fundamenty, sciany nosne, działówki ,wiezba ,dachówka, orynowanie. Budowa na agregacie który spalił 20litrów benzyny poniewz czekamy na podłaczenie do sieci. Pozdrawiam i polecam z 34:yes:

Edytowane przez krssli

Gość sipex
Rewelacja:D jakie zmiany wprowadziliście?pomieszczenia jaki strop itp?koszty też rewelacyjne kolejne osoby które potwierdzają słowa Irka ,że można ładnie i tanio:) Edytowane przez sipex

Rewelacja:D jakie zmiany wprowadziliście?pomieszczenia jaki strop itp?koszty też rewelacyjne kolejne osoby które potwierdzają słowa Irka ,że można ładnie i tanio:)

Zmian praktycznie nie mamy poza łazienka na dole która ma teraz 2mx2m kosztem kotłowni i posiada okno oraz dodalismy okno w jadalni brak kominka.Strop to płyta żeranska koszt z dzwigiem i transportem 4.5tys 45 minut zajeło połozenie.A u pana irka byłem i dlatego sie zdecydowałem na ten domek:rolleyes:Pozdrawiam

Edytowane przez krssli

Gość sipex
W ilu złotówkach planujecie się zmieścić do wprowadzenia?ten strop zeranski dlaczego?nie lepiej jak pan Irek klasyczny lany?co do okna w salonie też nad tym myśle iż większośc dnia słoneczko własnie jest od strony tej ściany:)a i z czego budujecie:P pozdrawiam:)

Zmian praktycznie nie mamy poza łazienka na dole która ma teraz 2mx2m kosztem kotłowni i posiada okno oraz dodalismy okno w jadalni brak kominka.Strop to płyta żeranska koszt z dzwigiem i transportem 4.5tys 45 minut zajeło połozenie.A u pana irka byłem i dlatego sie zdecydowałem na ten domek:rolleyes:Pozdrawiam

witam

GRATULACJE :D

kolejny nawrócony :D

W ilu złotówkach planujecie się zmieścić do wprowadzenia?ten strop zeranski dlaczego?nie lepiej jak pan Irek klasyczny lany?co do okna w salonie też nad tym myśle iż większośc dnia słoneczko własnie jest od strony tej ściany:)a i z czego budujecie:P pozdrawiam:)

W ilu złotówkach sie zmiescimy tego to nie wiem:D Budujemy z betonu komórkowego h+h grubosc 24

u mnie decyzja zapadła i zamówiony już YTONG XELLA PP 4/0,6 S+GT 24 cm i troszeczkę Ytonga 11,5cm,strop Teriva 4.0/1 keramzytowy ( pustak 12-sto komorowy ), nadproża L19 + nadproża Porotherm 11,5 oraz kominy (paleniskowy i wentylacyjne ) manex-trans. Jutro pierwszy transport ma być na miejscu, od poniedziałku zaczynamy :)

Na początku miał być keramzytobeton, później solbet a teraz został Ytong.

Czas na podsumowanie po 3 miesiącach.

Domek super i właściwie wszystko na swoim miejscu jedynie boli mała kotłownia ale to niestety mankament wszystkich domków małych :/

Musze dorobić wiatke z boku na opał i bedzie super.

Zabudowaliśmy pod schodami przestrzeń i wyszła zgrabna szafka na szpargały.

Do kotłowni zamontowałem regał co uporzadkowało troszkę miejsca i pozwoliło wygospodarowac przestrzeń na jakieś 20 woreczków opału.(sprawdze w przyszłym tygodniu ile tam zmieszczę.

Zmieściliśmy tam również hydrofor na wodę do spłuczek i ogródka(jak ktoś ma możliwość odwiertu wody to gorąco polecam to rozwiązanie bo oszczędza sporo wody!

Pozostało jeszcze ogrodzenie działki na wiosnę i wykończenie łazienki górnej.Reszta jest skończona.

Koszty całości z piecem,ociepleniem kompletnym i schodami oraz kuchnia pod zabudowę wyniosły ok.215 tys. Myślimy ,że to dobry wynik i da to nowym zainteresowanym budynkiem orientację cenową.

Domek miał być zamieszkały od grudnia ale zablokowała nas energetyka z przyłączem,więc śmiem twierdzić,że zaczynając w kwietniu po 9 miesiącach można było sie wprowadzić a jak ktoś przyciśnie to i w 7 miesięcy bo nam wakacje odpadły na leżakowanie :D

Domy szkieletowy 3-4 miesiące a cenowo o wiele drożej więc te 3 miesiące dodatkowe ale koszty mniejsze moim zdaniem.(wiem bo rodzice szkieletowy stawiają)

Gość sipex
na jakieś nowe foteczki można liczyć z wewnątrz i zewnątrz?:p myśle o tej studni ale tylko i wyłącznie do podlewania ogródka..jak u Was to wyglądało cenowo i czy dużo roboty jest?sama zimna woda z wodociągów to wsumie małe pieniądze i myśle czy warto tą studnię..215tys.zł a robocizna własna czy wszystko firmy?pozdrawiam:yes:

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum, planuję w przyszłym roku budowę domu z34, zastanawiam się jeszcze nad projektem domu ciepły, chociaż muszę się przyznać, że 2 lata temu oglądałem dom pana Irka i mi się podobał.mam kilka pytań do Delphion 1: z jakiej firmy ma pan piec na eko groszek i jego koszt , jaki ma pan strop i koszt schodów :rolleyes:

Witam wszystkich.

Mama pytanie odnośnie słupa w salonie.

Nasz architekt twierdzi że nie jest on potrzebny w miejscu w którym jest w projekcie i przesunąć go można na ściane która łączy holl z salonem i oczywiscie rezygnujemy z kominka.Jak Wy uważacie?z tego co widziałam to jest on praktycznie u każdego z forumowiczów...i mamy małe obawy.

Dodaje plany naszego fajowego z34:)

Nasz dół.jpg

nasza góra.jpg

elewacja front.jpg

elewacja tył.jpg