marekmagda1 01.09.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 No, no .... jak na warunki w Mysłowicach to 3 miesiące tj szybciutko A czy mogę wiedzieć w jakiej dzielnicy Mysłowic budujecie?? Adres poszedł na prv, w tym tygodniu zapraszamy po 17 A na dzień dzisiejszy mamy taki stan Na zewnątrz będziemy malować, w środku kładziemy instalacje elektryczne. Mamy jedno pytanie? jakie grzejniki macie zainstalowane, tzn jakiej mocy w poszczególnych pomieszczeniach (wg projektu czy coś zmienialiście ???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 01.09.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 bardzo ładny daszek nad wejściem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krssli 02.09.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 (edytowane) A to nasz domek po 2miesiacach koszt sso 78tys z wszytkimi pozwoleniami projektem adaptacja robocizna kierownik budowy geodeta sprzetem budowlanym piaskiem zasypowym itd Kazda złotówka liczona od samego poczatku wszystko co zwizane z naszym z34 jest w tej kwocie. Nic nie robiłem sam wszystki beton z gruchy budowlancy za caly domek wzieli 21tys fundamenty, sciany nosne, działówki ,wiezba ,dachówka, orynowanie. Budowa na agregacie który spalił 20litrów benzyny poniewz czekamy na podłaczenie do sieci. Pozdrawiam i polecam z 34:yes: Edytowane 2 Września 2013 przez krssli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 02.09.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 (edytowane) Rewelacja:D jakie zmiany wprowadziliście?pomieszczenia jaki strop itp?koszty też rewelacyjne kolejne osoby które potwierdzają słowa Irka ,że można ładnie i tanio:) Edytowane 2 Września 2013 przez sipex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmagda1 03.09.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 bardzo ładny daszek nad wejściem:) Dziękujemy bardzo, też nam się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krssli 03.09.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Rewelacja:D jakie zmiany wprowadziliście?pomieszczenia jaki strop itp?koszty też rewelacyjne kolejne osoby które potwierdzają słowa Irka ,że można ładnie i tanio:) Zmian praktycznie nie mamy poza łazienka na dole która ma teraz 2mx2m kosztem kotłowni i posiada okno oraz dodalismy okno w jadalni brak kominka.Strop to płyta żeranska koszt z dzwigiem i transportem 4.5tys 45 minut zajeło połozenie.A u pana irka byłem i dlatego sie zdecydowałem na ten domek:rolleyes:Pozdrawiam Edytowane 3 Września 2013 przez krssli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 03.09.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 W ilu złotówkach planujecie się zmieścić do wprowadzenia?ten strop zeranski dlaczego?nie lepiej jak pan Irek klasyczny lany?co do okna w salonie też nad tym myśle iż większośc dnia słoneczko własnie jest od strony tej ściany:)a i z czego budujecie:P pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 04.09.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Zmian praktycznie nie mamy poza łazienka na dole która ma teraz 2mx2m kosztem kotłowni i posiada okno oraz dodalismy okno w jadalni brak kominka.Strop to płyta żeranska koszt z dzwigiem i transportem 4.5tys 45 minut zajeło połozenie.A u pana irka byłem i dlatego sie zdecydowałem na ten domek:rolleyes:Pozdrawiam witam GRATULACJE kolejny nawrócony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 04.09.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 ?ten strop zeranski dlaczego?nie lepiej jak pan Irek klasyczny lany? którego Irka masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 04.09.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 No Pana panie Irku,czy coś pomyliłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 04.09.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 No Pana panie Irku,czy coś pomyliłem? ja mam strop żerański zwany inaczej kanałowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 04.09.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 ale namieszalem i sie zakrecilem sam:Pprzperaszam:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krssli 04.09.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 W ilu złotówkach planujecie się zmieścić do wprowadzenia?ten strop zeranski dlaczego?nie lepiej jak pan Irek klasyczny lany?co do okna w salonie też nad tym myśle iż większośc dnia słoneczko własnie jest od strony tej ściany:)a i z czego budujecie:P pozdrawiam:) W ilu złotówkach sie zmiescimy tego to nie wiem:D Budujemy z betonu komórkowego h+h grubosc 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 04.09.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 dzięki za info:Dpowodzenia i czekamy na zdjecia z kolejnych prac:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 05.09.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 u mnie decyzja zapadła i zamówiony już YTONG XELLA PP 4/0,6 S+GT 24 cm i troszeczkę Ytonga 11,5cm,strop Teriva 4.0/1 keramzytowy ( pustak 12-sto komorowy ), nadproża L19 + nadproża Porotherm 11,5 oraz kominy (paleniskowy i wentylacyjne ) manex-trans. Jutro pierwszy transport ma być na miejscu, od poniedziałku zaczynamy Na początku miał być keramzytobeton, później solbet a teraz został Ytong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 06.09.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 schną tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.09.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Czas na podsumowanie po 3 miesiącach. Domek super i właściwie wszystko na swoim miejscu jedynie boli mała kotłownia ale to niestety mankament wszystkich domków małych :/ Musze dorobić wiatke z boku na opał i bedzie super. Zabudowaliśmy pod schodami przestrzeń i wyszła zgrabna szafka na szpargały. Do kotłowni zamontowałem regał co uporzadkowało troszkę miejsca i pozwoliło wygospodarowac przestrzeń na jakieś 20 woreczków opału.(sprawdze w przyszłym tygodniu ile tam zmieszczę. Zmieściliśmy tam również hydrofor na wodę do spłuczek i ogródka(jak ktoś ma możliwość odwiertu wody to gorąco polecam to rozwiązanie bo oszczędza sporo wody! Pozostało jeszcze ogrodzenie działki na wiosnę i wykończenie łazienki górnej.Reszta jest skończona. Koszty całości z piecem,ociepleniem kompletnym i schodami oraz kuchnia pod zabudowę wyniosły ok.215 tys. Myślimy ,że to dobry wynik i da to nowym zainteresowanym budynkiem orientację cenową. Domek miał być zamieszkały od grudnia ale zablokowała nas energetyka z przyłączem,więc śmiem twierdzić,że zaczynając w kwietniu po 9 miesiącach można było sie wprowadzić a jak ktoś przyciśnie to i w 7 miesięcy bo nam wakacje odpadły na leżakowanie Domy szkieletowy 3-4 miesiące a cenowo o wiele drożej więc te 3 miesiące dodatkowe ale koszty mniejsze moim zdaniem.(wiem bo rodzice szkieletowy stawiają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 08.09.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 na jakieś nowe foteczki można liczyć z wewnątrz i zewnątrz? myśle o tej studni ale tylko i wyłącznie do podlewania ogródka..jak u Was to wyglądało cenowo i czy dużo roboty jest?sama zimna woda z wodociągów to wsumie małe pieniądze i myśle czy warto tą studnię..215tys.zł a robocizna własna czy wszystko firmy?pozdrawiam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 08.09.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum, planuję w przyszłym roku budowę domu z34, zastanawiam się jeszcze nad projektem domu ciepły, chociaż muszę się przyznać, że 2 lata temu oglądałem dom pana Irka i mi się podobał.mam kilka pytań do Delphion 1: z jakiej firmy ma pan piec na eko groszek i jego koszt , jaki ma pan strop i koszt schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 08.09.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam wszystkich. Mama pytanie odnośnie słupa w salonie. Nasz architekt twierdzi że nie jest on potrzebny w miejscu w którym jest w projekcie i przesunąć go można na ściane która łączy holl z salonem i oczywiscie rezygnujemy z kominka.Jak Wy uważacie?z tego co widziałam to jest on praktycznie u każdego z forumowiczów...i mamy małe obawy. Dodaje plany naszego fajowego z34:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts