Delphion1 12.09.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Pytanie do Delphion 1 jaki stosował pan styropian na elewacje , chodzi o grubość i czy frezowany, i jaką ma Pan podbitkę dachowa drewno czy PCV , mam prośbę czy zobrazuje mi Pan wielkość stryszku w Zetce. Bardzo przepraszam ze tak pana mecze pytaniami. Chcemy podzielić jeden pokój na dwa małe na górze zrobić okna szczytowe osobne do każdego pokoju ,nie wiem czy jak zrezygnuje z dachowych nie będzie za ciemno poza tym okna dachowe naprawdę wyglądają super w waszych domkach Styro 15 cm nie frezowany i jak na razie zadanie spełnia. Nie bedzie za ciemno ale jasniej z oknami Stryszek to tak na kucaka da sie przejść i jakieś 1,2 m wysokości.Sporo gratów idzie tam upchać Zakupiłem dzis węgiel i będe próbował ile zworkowanego wejdzie do naszej mega kotłowni Zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 13.09.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 my już wystartowaliśmy z Ytongiem, tydzień budowy za nami, jutro będziemy mieć parter, w przyszłym tygodniu o ile nie wyleje ekipy będzie strop teriva i dalej poddasze. Ekipa polecana przez znajomego a muszę co chwile latać z poziomicą i PROSIĆ ich aby wyprostowali mur, dzisiaj już na koniec miarka się przebrała jak na małej ściance w pionie mur uciekał na 2 metrach o ok 3 cm. powiedzieli, że "narzucą zaprawą i będzie OK", bloczki oryginalne Ytonga (równiejszych się nie da) a oni tak lecą z fuszerą (ściana jakby była "pijana" albo harmonijka ), że krew zalewa człowieka. no i co chwile kasa-kasa i jeszcze raz kasa, dostali zaliczkę, dostali już kasę za cały parter a teraz "nie maja za co przyjechać". Ostatni raz z polecenia :/ Pozdrawiam i szukam chyba nowej ekipy. Dodam, że nie są tani, więc może kogoś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krssli 14.09.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Stan dzisiejszy naszego domku koszt całkowity 86tys okna złoty dąb trzy szybowe:yes:. Drzwi z odzysku tymczasowe. Edytowane 14 Września 2013 przez krssli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 15.09.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 [ATTACH=CONFIG]212273[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]212274[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]212275[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]212276[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]212277[/ATTACH] Stan dzisiejszy naszego domku koszt całkowity 86tys okna złoty dąb trzy szybowe:yes:. Drzwi z odzysku tymczasowe. Niezły wynik To pozwala optymistycznie patrzeć na kwote poniżej 200 na koniec. Poprosimy zdjęcia środeczka jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 15.09.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Cześć Ja wszystko dopiero zaczynam... tzn. projekt jest, zezwolenie jest... tylko kosztorys potrzebny. Może ktoś mi podesłać? Dzięki z góry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 15.09.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Delphion 1 jaki masz wymiar okna tarasowego taki jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 15.09.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Delphion 1 jaki masz wymiar okna tarasowego taki jak w projekcie. 240 zmieniłem projekt.I jest zajebiste :)Polecam Drutex zsuwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 15.09.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Cześć Ja wszystko dopiero zaczynam... tzn. projekt jest, zezwolenie jest... tylko kosztorys potrzebny. Może ktoś mi podesłać? Dzięki z góry Pozdrawiam Poszukaj kilka stron wcześniej wszystko jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmagda1 15.09.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 240 zmieniłem projekt.I jest zajebiste :)Polecam Drutex zsuwane My też mamy 240 z drutexu (dzięki uprzejmości Delphiona widzieliśmy je na żywo) i każdy kto nas odwiedza mówi że są super. Na dzień dzisiejszy mamy instalację elektr. położoną, zaczynamy zakrywać ściany płytą OSB, a od przyszłego tygodnia prawdopodobnie woda i c.o. (łazienka, wiatrołap i kuchnia ogrzewanie podlogowe, reszta tradycyjnie grzejniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik666 15.09.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Witam,ma ktos zamiast pokoiku na dole kuchnie ?Mozna wtedy troszkie powiekszyc .lazienke?Powiekszy nam sie salon do tych 32 m2 ,a na gorze podzielbym jeden pokoj na 2 ,,i wtedy mam strefe nocna w calosci na gorze?Co o tym sadzicie?I jak w praktyce sprawuje sie ten pokoj podzielony na pol?pokoje nie sa za male?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 16.09.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 I w koncu oficialnie SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 16.09.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) I tynki tez schna... tylko zeby nie padalo Reszta w galerii budowy na dropbox: https://www.dropbox.com/sh/wgwy14rvydff4s8/rfYvFyxl4B/Budowa#/ Edytowane 16 Września 2013 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 16.09.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Obiecałem się podzielić więc: Dziś w końcu wtargałem woreczki i weszło mi 600kg zworkowanego opału do kotłowni plus 125 kg do podajnika.Gdyby nie regał który wcześniej zamontowałem weszła by bez problemu jedna tona. Zakupiłem 2 tony i powinny spokojnie starczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 16.09.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) Witam,ma ktos zamiast pokoiku na dole kuchnie ?Mozna wtedy troszkie powiekszyc .lazienke?Powiekszy nam sie salon do tych 32 m2 ,a na gorze podzielbym jeden pokoj na 2 ,,i wtedy mam strefe nocna w calosci na gorze?Co o tym sadzicie? I jak w praktyce sprawuje sie ten pokoj podzielony na pol?pokoje nie sa za male? pozdr Ja mam na górze 2 pokoje całkiem spore i łazienkę a dół możesz dowolnie sobie przysposobić chcesz większa kuchnie to sobie zrób .Tylko nie rozumię po co?Przeciez kuchnia z projektu jest super i tutaj nawet nie mielismy uwag przy projekcie. Pokoik na dole tez dobre rozwiązanie ale jak kto woli? Ja na stare lata i tak na dół się przeniosę pokoik jak znalazł Edytowane 16 Września 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik666 17.09.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Panie Delphion1Tak kombinuje bo jest nas 4:)i nie wykluczam ze jeszcze jeden synek bedzie w przyszlosci:)dlatego na gorze chcialbym 3 pokoje,,ale moze byc ciasno..nie wiem nie widzialem domku na zywo..A spac w salonie troszkie nie lubie..obecnie spie:)I jak w praktyce ten salon,nie jest za maly?Moze glupie pytania majac na uwadze ze obecnie mieszkamy na 40m2:)Istnieje szansa zeby podeslal mi Pan zestawienie materiałow ?Jestem w trakcie formalnosci,ale za materialem juz moge sie rozejrzec ,I jeszcze jedno ,czy jest ktos z mazowsza kto pozwoliby zwiedziec budowe:)[email protected]Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 18.09.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 delphion 1 po jakim czasie od przyklejenia płyty kołkowali u ciebie styropian na elewacji bo gdzieś czytałem że dwa dni trzeba czekać aż klej dobrze zwiąże ,jeszcze pytanie jaką ma pan podbitkę dachową drewno czy PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 19.09.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Panie Delphion1 Tak kombinuje bo jest nas 4:)i nie wykluczam ze jeszcze jeden synek bedzie w przyszlosci:)dlatego na gorze chcialbym 3 pokoje,,ale moze byc ciasno..nie wiem nie widzialem domku na zywo..A spac w salonie troszkie nie lubie..obecnie spie:) I jak w praktyce ten salon,nie jest za maly?Moze glupie pytania majac na uwadze ze obecnie mieszkamy na 40m2:) Istnieje szansa zeby podeslal mi Pan zestawienie materiałow ?Jestem w trakcie formalnosci,ale za materialem juz moge sie rozejrzec , I jeszcze jedno ,czy jest ktos z mazowsza kto pozwoliby zwiedziec budowe:) [email protected] Dziekuje i pozdrawiam Najlepiej zobaczyć na żywo i samemu podjąc decyzję co zmienić a co zostawić. Salon jest jak dla mnie wystarczający do tego stopnia,że telewizor musze zmienić na 55 cale Drobnymi poprawkami da się jeszcze powiększyć (np.kasacja komina,wcięcie wiatrołapu przebudowa kierunku schodów itp.) 3 pokoje przy drobnych poprawkach też nie będa malutkie!Trzeba tylko część łazienki umiejetnie przeprojektować.Niewiele się straci z łązienki a zyska się fajne pokoiki. Czytajcie całe forum a nie tylko ostatnie posty to znajdziecie w większości odpowiedzi na swoje pytania. Zestawienie poszło na maila . Ja niestety już od czerwca nie udostępniam domku na oględziny z wiadomych powodów Jest sporo osób którym kiedys się pomogło więc może się zrewanżują i też zaproszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 19.09.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) delphion 1 po jakim czasie od przyklejenia płyty kołkowali u ciebie styropian na elewacji bo gdzieś czytałem że dwa dni trzeba czekać aż klej dobrze zwiąże ,jeszcze pytanie jaką ma pan podbitkę dachową drewno czy PCV Ja nie maiłem takiego problemu bo 2 tygodnie mi się pieprzyli z klejeniem i kołkowaniem więc wszystko wyschło a ja i tak płaciłem od m2 Podbitka drewno. Edytowane 19 Września 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 19.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Kochani jestem na etapie wyboru ekipy za stan SSO z dachem ile was teraz kroja ? Bo mam ròżne wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 20.09.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Cały czas myślę z-34 czy z-14 zastanawia mnie koszt domku z-14 długość ta sama szerszy tylko o 0.90 cm pow użytkowa o 14 mkw większa ile więcej morze być droższy w budowie.Kosztorys na stronie z-500 dla obu domów jest prawie identyczny. Moje założenie w mieścić się w 200 tys wykończenie całe zrobimy z bratem łącznie z ociepleniem domku.:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts