MISIEK 1 07.10.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Pytanie do Aga2535 czy maja państwo też ogrzewanie podłogowe czy tylko grzejniki i dlaczego dali by państwo po jeszcze jednym oknie dachowym widzę ze nie deskowaliście pod blacho dachówkę.:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 07.10.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 (edytowane) Pytanie do Delphion1 czy wzmacniał pan więzbe dachową pod dachówkę czy jest taka jak projekcie bo tak wyliczyłem że na więzbie jest u pana około 5,5 tony ceramiki.:yes::yes: Edytowane 7 Października 2013 przez MISIEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.10.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Pytanie do Delphion1 czy wzmacniał pan więzbe dachową pod dachówkę czy jest taka jak projekcie bo tak wyliczyłem że na więzbie jest u pana około 5,5 tony ceramiki.:yes::yes: Nie brałem projektu ze studia 500 tylko miałem swojego projektanta który zrobił projekt pod dachówkę cementową lub ceramiczną(chyba wie co robi?) i fakt jest tego trochę Dach dodatkowo był ośnieżony poprzedniej zimy i jak na razie stoi więc chyba jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.10.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witamy! My również zdecydowaliśmy się na budowę domku z34. Nasz obecny stan widoczny na załączonych zdjęciach. [ATTACH=CONFIG]217132[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]217134[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]217136[/ATTACH] Gratuluję efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.10.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) I kolejne zdjęcia tynki i posadzki. [ATTACH=CONFIG]217115[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]217119[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]217121[/ATTACH] Pytaliście , dlaczego tak tanio. Tynki robił nam znajomy, który otwiera właśnie swoją firmę. Wyuczył się fachu i chce być na swoim, jesteśmy jedymi z pierwszych jego klientów. Posadzki?, nie wiem czy to jest tanio, nie mam z kim porównać, ale za 150m2 posadzi myślę, że to nie dużo. Co do materiału, sklepy z których bierzemy dają nam rabaty i przeważnie wszystko jest na 8%. Jesteśmy z niewielkiej miejscowości, w biednym województwie kujawsko-pomorskim. Nasza blachodachówka jest z Firmy But Mat. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]217123[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]217122[/ATTACH] Widziałem tę blachodachówkę But-Mat u rodziców na ich nowo powstałym domku i jest śliczna! Ale zdania mimo wszystko nie zmienię ceramik to ceramika Ile dacie na ściany ocieplenia? Na moje oko trochę dachu za mało jest wypuszczone ale może to tylko złudzenie,ocieplenie zweryfikuje. Jestem pod wrażeniem cen i zapału do pracy! Edytowane 8 Października 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga2535 08.10.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witam. Dach faktycznie powinien być trochę dłuższy. Wymiary nam się z każdej strony zwiększyły ok. 15 cm., a wieźba była zamówiona na wymiary domu z projektu od Z500. Nie wiem co mamy w tym wypadku robić i ile dać ocieplenia.Poradźcie co z tym fantem zrobić? Ocieplenie miało być na 15 cm., jak zmniejszymy to zrówna się z fundamentem, który jest ocieplony 10 i dodatkowo ma być na niego położony klinkier 2 cm. Myślałam, aby budynek pomalować na biało i dać siwe pasy nad i pod oknami pod sam dach, a na dole do fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga2535 08.10.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Co do ogrzewania, mamy również podłogówkę, w łazienkach, kuchnia, przedpokój na dole i górze oraz w pokoju połączonym z kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 09.10.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 A oto nasza Zetka. Tak jak obiecałam wklejam zdjęcia. [ATTACH=CONFIG]217090[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]217091[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]217092[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]217093[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]217096[/ATTACH] Jak widać mamy wysoki komin. Budując drugi raz przesunęlibyśmy komin w inne miejsce bliżej kalnicy. Niestety zorientowaliśmy się za późno, że efekt na zewnątrz będzie taki jak widać, do tego drożej wychodzi (więcej płytek klinkierowych), no i kominiarz może mieć problem. Poza tym kominy mają inne wykończenia, ponieważ jeden jest systemowy, a drugi ten mniejszy z cegły. Następnym razem, ten mniejszy wentylacyjny też zrobiłabym z gotowych systemowych elementów i wykończyłabym go tak samo, jak ten spalinowy. Inne zmiany, które ja osobiście bym wprowadziła to po dwa okna dachowe w pokojach, tak jak w górnej łazience. O tym pisał wcześniej Swirek, u niego to miały być lukarna. To drugie okno naprawdę by się przydało. Czesc powiedz Aga2535 jakich wymiarów masz garaż z tyłu? bo też robie wolnostojący ja chce 7x7m i trawie cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga2535 09.10.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Czesc powiedz Aga2535 jakich wymiarów masz garaż z tyłu? bo też robie wolnostojący ja chce 7x7m i trawie cały czas Wymiary naszego gospodarczo garażowego 5 m na 7 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 09.10.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Witam, zbliżam się powoli do zalania stropu i zaczynam myśleć o dachu. W projekcie mam krycie papą ale widzę, że to nie jest opłacalne za bardzo bo za kilka lat bede musiał czymś innym pokryć i miałem wybrać gont. Teraz widzę, że ceny blachodachówki i dachówki cementowej nie są takie straszne. Tylko nie wiem co wybrać i nie popaść w ogromne koszta. Proszę Was forumowicze o opinie co byście polecili i ile Wasze dachy kosztowały (materiał). W sieci jest dużo informacji na temat pokryć dachów- nawet za dużo i ciężko znaleźć coś konkretnego. Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 10.10.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) Witam, zbliżam się powoli do zalania stropu i zaczynam myśleć o dachu. W projekcie mam krycie papą ale widzę, że to nie jest opłacalne za bardzo bo za kilka lat bede musiał czymś innym pokryć i miałem wybrać gont. Teraz widzę, że ceny blachodachówki i dachówki cementowej nie są takie straszne. Tylko nie wiem co wybrać i nie popaść w ogromne koszta. Proszę Was forumowicze o opinie co byście polecili i ile Wasze dachy kosztowały (materiał). W sieci jest dużo informacji na temat pokryć dachów- nawet za dużo i ciężko znaleźć coś konkretnego. Proszę o pomoc Pozdrawiam Najtaniej blachodachówka i koszty przygotowania pod taki dach tez mniejszy a trwałość :chyba daja gwarancję na 30 lat Edytowane 10 Października 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 11.10.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Aga2535 odezwij sie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 13.10.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 kto z Was ma blachodachówkę? i jaką? rynny lepsze blacha czy pcv?wyjście na dach poprzez właz czy okno jakieś w dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 16.10.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 kto z Was ma blachodachówkę? i jaką? rynny lepsze blacha czy pcv?wyjście na dach poprzez właz czy okno jakieś w dachu? Rynny wybór własny nie będę żadnych polecał ,jedne i drugie mają wady i zalety. Jeśli możesz to zrób wyłaz ,no chyba że kominiarza przez okno puścisz?(Nie polecam tego rozwiązania) Budowa to ciągłe podejmowanie decyzji i my za Ciebie tego robić nie możemy to musi być Twój wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 20.10.2013 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Czyżby wszyscy już zamarzli,że taka cisza na wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 20.10.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Pytanie jak i czym macie docieplone fundamenty ,styropian zwykły czy jakiś specjalny czym smarowaliście bloczki ,jaką grubość zastosowaliście styropianu osłonić to z zewnątrz folią kubełkowa i zasypać.Gdzieś czytałem że jest jakiś specjalny styropian na który nie trzeba dawać siatki ani kleju tylko zwykła czarna folia i to zasypać. Delphion 1 jak piec hula ..... zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 20.10.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Pytanie jak i czym macie docieplone fundamenty ,styropian zwykły czy jakiś specjalny czym smarowaliście bloczki ,jaką grubość zastosowaliście styropianu osłonić to z zewnątrz folią kubełkowa i zasypać.Gdzieś czytałem że jest jakiś specjalny styropian na który nie trzeba dawać siatki ani kleju tylko zwykła czarna folia i to zasypać. Delphion 1 jak piec hula ..... zadowolony. Ja ociepliłem 12 styro. powinien być specjalny twardy do fund.ja miałem zwykły.Samrowane substancja smolistą i folię bombelkowa chyba wszyscy dają? Co do mojego pieca to jak widać na załączonym obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 20.10.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Ja ociepliłem 12 styro. powinien być specjalny twardy do fund.ja miałem zwykły.Samrowane substancja smolistą i folię bombelkowa chyba wszyscy dają? Co do mojego pieca to jak widać na załączonym obrazku witam jak dałem 10 cm twardego + siatka + klej + czarne mazidło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 21.10.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Pytanie jak i czym macie docieplone fundamenty ,styropian zwykły czy jakiś specjalny czym smarowaliście bloczki ,jaką grubość zastosowaliście styropianu osłonić to z zewnątrz folią kubełkowa i zasypać.Gdzieś czytałem że jest jakiś specjalny styropian na który nie trzeba dawać siatki ani kleju tylko zwykła czarna folia i to zasypać. Delphion 1 jak piec hula ..... zadowolony. Masa bitumiczna: BORNIT®-Fundamentdicht 2K + Styropian 100 Termoorganika Silver fundament + Folia kubelkowa https://www.dropbox.com/sh/wgwy14rvydff4s8/rfYvFyxl4B/Budowa#/ Pozdrawiam Irek (Puri) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorito81 25.10.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Witam wszystkich!Mam pytanko, czy ktoś z was buduje domek z34 w okolicy Poznania?Jeśli tak i nie macie nic przeciwko, żeby zobaczyć wasze cudeńka, to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts