Gocha i Krzycho 17.11.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Brak czasu dlatego słabnie na forum:) My jesteśmy na etapie stan surowy zamknięty + kanalizacja,woda,ocieplone poddasze z regipsami ,stryszek na gotowo.instalacja całej góry,odprowadzenie deszczówki do oczka wodnego i taras z kostki:)Koszt w granicach 80 tyś.:)Teraz robimy zakupy bo odliczanie vat do końca roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 17.11.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Od nowego roku dalej można odliczyć vat warunek że niema się ukończone 36 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 17.11.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 :rolleyes:Jaki jest koszt ocieplenia poddasza wełna,stelaże,płyty k-g wszystko co z tym związane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 17.11.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Od nowego roku dalej można odliczyć vat warunek że niema się ukończone 36 lat . My nie zaliczamy się do tej grupy wiekowej:( Więc robimy zakupy - drzwi wewnętrzne zakupione i część białego montażu ,piec i podłogówka w trakcie załatwiania i dzisiaj obliczałem styropian na podłogi i elewacje 41 m3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 17.11.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 :rolleyes:Jaki jest koszt ocieplenia poddasza wełna,stelaże,płyty k-g wszystko co z tym związane. Ja bym musiał policzyć i odjąć garaż na następną niedziele postaram się przygotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 20.11.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Od nowego roku dalej można odliczyć vat warunek że niema się ukończone 36 lat . Chyba nie za bardzo? Jak piszą w poniższym linku "osoba fizyczna do końca roku kalendarzowego, w którym wydano pozwolenie na budowę lokalu mieszkalnego albo domu jednorodzinnego, nie ukończyła 36 lat – w przypadku małżonków – warunek dotyczy młodszego z małżonków; całość materiału tutaj: http://www.pit.pl/budowlana-vat/index.php?lt=Zasady,%20wykaz%20materia%C5%82%C3%B3w%20i%20zakres%20prac Chyba, że się mylę Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 20.11.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 vat w 2014 bedzie do odliczenia tylko dla osób korzystających z MieszkaniaDlaMłodych do 35roku życia.W tym roku się kończy masz rację:yes:jes to taka propozycja Państwa w pomocy do budowy domku jednorodzinnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 21.11.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Od nowego roku dalej można odliczyć vat warunek że niema się ukończone 36 lat . dyskryminacja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 21.11.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Witam jaki styropian na ocieplenie budynku i podłogi co sądzicie o izoterm Kępno lub yetico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 21.11.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) Witam jaki styropian na ocieplenie budynku i podłogi co sądzicie o izoterm Kępno lub yetico Witam styropian to styropian, po za nazwą producenta większych różnic nie widać i nie czuć różnicę czuć w grubości ja brałem izolbet bo był aktualnie najtańszy pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 22.11.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Witam styropian to styropian, po za nazwą producenta większych różnic nie widać i nie czuć różnicę czuć w grubości ja brałem izolbet bo był aktualnie najtańszy pozdrawiam Swirek na ciebie to można zawsze liczyć rozwiałeś moje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.11.2013 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Swirek na ciebie to można zawsze liczyć rozwiałeś moje wątpliwości witam cieszę się że po mogłem podjąć właściwą decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 23.11.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 (edytowane) :yes:Panie Irku może Pan wstawić zdjęcie pieca co,muszę sobie z obrazować jak jest ustawiony a jaka jest jego moc kw. Edytowane 23 Listopada 2013 przez MISIEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michałwlkp 23.11.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 dzień dobry po chwili nieobecności, nie będę pisał tylko pokarzę moc pieca to 12kW, wszystko ładnie spasowali a ta wnęka i tak jest pomniejszona na rzecz większego prysznica, w razie pytań tak szybko nie odpowiem bo nie będę miał neta. Czy ocieplał ktoś z Was dach metodą natryskową, pianą, tak jak to robi np. firma Izoluk? Firma która ociepla na pewno będzie zachwalać tą metodę, wolał bym znać zdanie kogoś kto te rozwiązanie wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 23.11.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 :rolleyes:Panie Michale jaki jest przybliżony koszt budowy do stanu jak widać na zdjęciach.Pozdrawiam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaP. 24.11.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Witam Wszystkich! Na wiosnę zamierzam zacząć kolekcjonować dokumenty potrzebne do uzyskania pozwolenia na budowę Z34. Czy mogę prosić jakąś dobrą duszę o wrzucenie zdjęć tego pokoiku na dole, pomieszczenia gospodarczego i małej łazienki? Najlepiej zrobionych z różnej perspektywy. Jeszcze chętniej zobaczę przygotowany taki "wirtualny spacer" jak np tutaj: http://w869.wrzuta.pl/film/aOpq9rExAgX/mvi_0209_1 więc gdyby ktoś znalazł wolną chwilę żeby przygotować takie małe video będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 24.11.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 dzień dobry po chwili nieobecności, nie będę pisał tylko pokarzę [ATTACH=CONFIG]226111[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226112[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226113[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226114[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226115[/ATTACH] moc pieca to 12kW, wszystko ładnie spasowali a ta wnęka i tak jest pomniejszona na rzecz większego prysznica, w razie pytań tak szybko nie odpowiem bo nie będę miał neta. Czy ocieplał ktoś z Was dach metodą natryskową, pianą, tak jak to robi np. firma Izoluk? Firma która ociepla na pewno będzie zachwalać tą metodę, wolał bym znać zdanie kogoś kto te rozwiązanie wybrał. Metodę natryskową brałem pod uwagę jednak koszty są masakryczne i lepiej zrobić to wełna tym bardziej ,że wełna równiez lepiej "oddycha" a tutaj termos. Nawet byłem na targach i oglądałem tę metodę fajna ale jeszcze nie na nasze kieszenie. Mam pytanie odnosnie pieca. Jak naprawisz zerwana zawleczkę lub tez wyciągniesz zestaw podajnika w razie awarii? Poczytaj DTR pieca i chyba jest tam okreslona odległość od ściany w razie awarii.(serwis Ci całego zestawu nie wyciągnie a spuszczanie wody i wysuwanie całego kotła dość kłopotliwe i czasochłonne). Moc max pieca do naszego domku to 7-8kw ,niestety taki piec produkuje tylko jedna firma w Polsce Skam-P(dobra firma) Jednak robiony piec na zamówienie i nie posiada żadnych certyfikatów więc trzeba rozglądać się za innymi max do 12kw jak Michał kupił i w żadnym wypadku nie kupujcie czegoś mocniejszego.Pytajcie o certyfikaty świadectwa potwierdzające moc kotła. Obecnie na rynku pieców jest masa więc powodzenia w trafnym wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 24.11.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Witam Wszystkich! Na wiosnę zamierzam zacząć kolekcjonować dokumenty potrzebne do uzyskania pozwolenia na budowę Z34. Czy mogę prosić jakąś dobrą duszę o wrzucenie zdjęć tego pokoiku na dole, pomieszczenia gospodarczego i małej łazienki? Najlepiej zrobionych z różnej perspektywy. Jeszcze chętniej zobaczę przygotowany taki "wirtualny spacer" jak np tutaj: http://w869.wrzuta.pl/film/aOpq9rExAgX/mvi_0209_1 więc gdyby ktoś znalazł wolną chwilę żeby przygotować takie małe video będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie Widzę,że filmik w sieci jeszcze jest i taki był mój zamiar:) Fajnie by było zrobić filmik z domku już gotowego ale naruszało by to naszą prywatność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaP. 24.11.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Widzę,że filmik w sieci jeszcze jest i taki był mój zamiar:) Fajnie by było zrobić filmik z domku już gotowego ale naruszało by to naszą prywatność Trochę czasu minęło zanim go znalazłam;) Świetna sprawa bo dużo łatwiej jest sobie wyobrazić swój wymarzony dom na podstawie takiego filmu niż patrząc na zdjęcia. Pozwala to też uniknąć tuzina próśb forumowiczów pt. "Czy ktoś udostępni swój dom do obejrzenia w realu" które są oczywiście zrozumiałe gdyż budowa domu to dla wielu ludzi najważniejsze przedsięwzięcie w życiu. Nie dziwię się więc, że każdy chce dowiedzieć się jak najwięcej o danym domu zanim zdecyduje się na dany projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 24.11.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Trochę czasu minęło zanim go znalazłam;) Świetna sprawa bo dużo łatwiej jest sobie wyobrazić swój wymarzony dom na podstawie takiego filmu niż patrząc na zdjęcia. Pozwala to też uniknąć tuzina próśb forumowiczów pt. "Czy ktoś udostępni swój dom do obejrzenia w realu" które są oczywiście zrozumiałe gdyż budowa domu to dla wielu ludzi najważniejsze przedsięwzięcie w życiu. Nie dziwię się więc, że każdy chce dowiedzieć się jak najwięcej o danym domu zanim zdecyduje się na dany projekt. Pokoik na dole jest wystarczający jako sypialnia pokój dla gości czy tez pokój dziecięcy.Te 10m2 wcale nie jest to mało.Łazienka na dole również jest wystarczająca i spełnia swoje zadanie w 100%,Kotłownia natomiast to miejsce gdzie upycha się szpargały i zawsze będzie za mała ale przy zacięciu majsterkowicza można również zagospodarować .U mnie 650kg workowanego węgla tam zmieściłem i regał oraz szafki nie mówiąc o segregowanych śmieciach. Oczywiście każdy użytkownik skraja dom pod własne potrzeby i tak być powinno. Dom polecam bo prosty ,tani w budowie i wykorzystać można praktycznie 99% przestrzeni jako użytkową a to rzadkość.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts