AniaP. 24.11.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Pokoik na dole jest wystarczający jako sypialnia pokój dla gości czy tez pokój dziecięcy.Te 10m2 wcale nie jest to mało.Łazienka na dole również jest wystarczająca i spełnia swoje zadanie w 100%,Kotłownia natomiast to miejsce gdzie upycha się szpargały i zawsze będzie za mała ale przy zacięciu majsterkowicza można również zagospodarować .U mnie 650kg workowanego węgla tam zmieściłem i regał oraz szafki nie mówiąc o segregowanych śmieciach. Oczywiście każdy użytkownik skraja dom pod własne potrzeby i tak być powinno. Dom polecam bo prosty ,tani w budowie i wykorzystać można praktycznie 99% przestrzeni jako użytkową a to rzadkość.Powodzenia Akurat w tej czesci domu chce wprowadzic najwieksze zmiany dlatego tak sie o te pomieszczenia dopytuje. Po pierwsze calosc domu zamierzam podpiwniczyc- ze wzgledu na pochyla dzialke piwnice i tak wyjda mi same. Pomieszczen gospodarczych w takim ukladzie na parterze w ogole nie bede miala. W tych trzech pomieszczonkach troche narobie zamieszania poniewaz pokoj chce podzielic na dwie czesci i zrobic dwie lazienki- jedna mniejsza, tylko umywalka, toaleta i Wc, a druga wieksza do ktorej wejscie bedzie tylko z sypialni, ktora to docelowo ma tworzyc powierzchnia pomieszczenia gospodarczego i lazienki. Potrzebuje zamienic to miejscami ze wzgledu na polozenie domu wzgledem stron swiata. Okno sypialni musi wychodzic na zachod slonca;) Ponadto przedluze taras i bede miala wyjscie na niego bezposrednio z sypialni (czesc chce zadaszyc). Pod tarasem chcemy zrobic garaz zeby zaoszczedzic powierzchnie kolo domu. Taki mam plany na chwile obecna, a czy da sie to dograc technicznie to juz okaze sie na dalszym etapie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 25.11.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 To w takim razie pozostaje mi życzyć powodzenia i z niecierpliwością oczekujemy projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 25.11.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Dziś zamknęliśmy nasz domek:wiggle: Zdjęć z dnia dzisiejszego jeszcze nie posiadam ale pochwalę się tym co mam Pozdrowienia dla wszystkich, trzymajcie się cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 25.11.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 można wiedzieć jak u Państwa kształtują się koszty do tego stanu?sami działacie czy firma?śliczna dachówka:)pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.11.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) :yes:Panie Irku może Pan wstawić zdjęcie pieca co,muszę sobie z obrazować jak jest ustawiony a jaka jest jego moc kw. witam wejście do kotłowni mam z ganku i za drzwiami po prawej mam komin i przed kominem piec .moc pieca hmmmm chyba 19 .. http://images65.fotosik.pl/417/84122b3d20caec07med.jpg pozdrawiam Edytowane 25 Listopada 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MISIEK 1 25.11.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 :rolleyes:Panie Irku dziękuje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.11.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) :rolleyes:Panie Irku dziękuje:rolleyes: dlaczego panie ? po prostu Irek Edytowane 25 Listopada 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ella13 26.11.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Hej, bardzo chetnie obejrzymy Wasz domek. zastanawiamy sie nad zakupem projektu, a widok go w realu pomógłby podjąc decyzje. Proszę o informacje, czy możemy na chwilę wpaść do Was, Jesteśmy z Katowic, a budować bedziemy pod Krakowem. Pozdrawiam mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 26.11.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 można wiedzieć jak u Państwa kształtują się koszty do tego stanu?sami działacie czy firma?śliczna dachówka:)pozdrawiam:) Muszę przyznać, że przekroczyliśmy magiczna 110, stan na dziś to SSZ. W tej chwili nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć ile, ponieważ jeszcze nie rozliczyliśmy się w 100% z ekipą od dachu a dokładaliśmy okna w garderobach. Dach jest droższy niż w oryginale ponieważ strych mamy caaaałkiem spory. Do tej pory korzystaliśmy z usług firm. Dachówka też mi się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 27.11.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Muszę przyznać, że przekroczyliśmy magiczna 110, stan na dziś to SSZ. W tej chwili nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć ile, ponieważ jeszcze nie rozliczyliśmy się w 100% z ekipą od dachu a dokładaliśmy okna w garderobach. Dach jest droższy niż w oryginale ponieważ strych mamy caaaałkiem spory. Do tej pory korzystaliśmy z usług firm. Dachówka też mi się podoba Pozdrawiam To bardzo dobre wyniki finansowe. Jak widać warto było czytać forum aby takie sumy osiągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 27.11.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) To bardzo dobre wyniki finansowe. Jak widać warto było czytać forum aby takie sumy osiągnąć Taki duży strych to dzięki Tobie. Warto było Cię odwiedzić i posłuchać cennych rad. Powiedz proszę jak się sprawdza podłogówka pod panelami? Edytowane 27 Listopada 2013 przez titka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 27.11.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Po zimie odpowiem.Obecnie jest znośnie ale chyba dobrze,że dorobiłem kaloryfery tam gdzie podłogówka z panelami bo jednak drewno tłumi i nikt mi nie powie,że nie:) Z panelami nic złego się nie dzieje i w zasadzie w sypialniach tam gdzie je mamy temp niższa nawet wskazana ,no poczekajmy na mrozy porządne to wiecej napisze na razie -3 to żaden mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaP. 28.11.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Zamierzam budowac ten domek pod Krakowem, a w swietle ostatnich rewelacji, ze stopniowo maja byc wycofywane piece na paliwo stale mam pytanie: czy ktos ogrzewa ten dom pradem albo gazem? Jesli tak to jaki jest koszt ogrzania go przez zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmagda1 29.11.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Witam jaki styropian na ocieplenie budynku i podłogi co sądzicie o izoterm Kępno lub yetico Witam, wybór styropianu to nie taka prosta sprawa jakby się wydawało. Oczywiście Irek ma rację, im grubszy styropian na elewacji tym cieplej niemniej jednak warto zwrócić uwagę na wsp. lambda, im niższy tym lepsza izolacyjność cieplna. Na elewacji grubość nie ma większego znaczenia bo czy jest 10 cm czy 15 to i tak się zmieści. Inaczej jest z podłogą, gdyż tam miejsce jest ograniczone i tu warto ułożyć styropian o "lepszej" lambdzie. Układając styropian warto również stosować 2 warstwy (np 2x5cm) na zakładkę likwidując tzw mostki termiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 29.11.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 (edytowane) Witam, wybór styropianu to nie taka prosta sprawa jakby się wydawało. Oczywiście Irek ma rację, im grubszy styropian na elewacji tym cieplej niemniej jednak warto zwrócić uwagę na wsp. lambda, im niższy tym lepsza izolacyjność cieplna. Na elewacji grubość nie ma większego znaczenia bo czy jest 10 cm czy 15 to i tak się zmieści. Inaczej jest z podłogą, gdyż tam miejsce jest ograniczone i tu warto ułożyć styropian o "lepszej" lambdzie. Układając styropian warto również stosować 2 warstwy (np 2x5cm) na zakładkę likwidując tzw mostki termiczne. na podłodze zastosowałem 3 razy 5 cm na przekładkę , na elewacji wolałem 15 frezowaną- nie to że nie wierzę wyliczeniom lub danym z etykiety ......... ale po przeszło 3 latach jak mówię kolegą ile mnie rok ogrzewania kosztował mojego" kurnika" jak to określił szef ekipy budującej nasz z34 - kosztuje to mówią nie przesadzaj .... nie przesadzam ... na dzień dzisiejszy 29.11.2013 20 kg groszku z obi za 12 zał + drewna (sosna) za 150 zł ot cała zima. tegoroczna .... Edytowane 29 Listopada 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 30.11.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witam korzystaliśmy z dobrej pogody i przerwaliśmy roboty wewnętrzne aby wykonać odprowadzenie deszczówki i taras Ala oczko sprawdza na razie ile wody pomieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 30.11.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 :rolleyes:Jaki jest koszt ocieplenia poddasza wełna,stelaże,płyty k-g wszystko co z tym związane. policzyłem profile i wieszaki-800 , wełna rockwool- 1200 + folia gratis tej samej firmy , regipsy Knaufa- 700 , wkręty-30 . taśmy izolacyjne,pianka wygłuszająca,taśmy i kleje do foli-300, razem wyszła sumka=3030 dolicz jeszcze materiał do obróbki regipsów to chyba na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 01.12.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Cześć Ma może ktoś zrobione zestawienie materiałów? Wiem...... na forum coś tam ktoś wrzucił ale takie totalne może ktoś ma... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_śląsk 01.12.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam,Znaleźliśmy się w gronie szczęśliwców budujących z34. Jedyna rzecz jaka mnie martwi to sposób zagospodarowania górnej łazienki. Stąd też moja prośba. Czy ktoś kto ma już urządzoną górną łazienkę mógłby wrzucić jakieś zdjęcia. Będę bardzo zobowiązana. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 01.12.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam, czy ktoś z Was ma piec na holzgas? czyli na spalanie gazowe drewna jeśli tak to proszę o Waszą opinię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts