swirek100 01.12.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam, Znaleźliśmy się w gronie szczęśliwców budujących z34. Jedyna rzecz jaka mnie martwi to sposób zagospodarowania górnej łazienki. Stąd też moja prośba. Czy ktoś kto ma już urządzoną górną łazienkę mógłby wrzucić jakieś zdjęcia. Będę bardzo zobowiązana. Dzięki i pozdrawiam. witam za drzwiami po lewej wanna narożna , - "ściana" na wprost drzwi od lewej szafka pod lewym oknem sedes, pod prawym oknem suszarka na pranie - po prawej od drzwi - pralka, szafka, zlewozmywak, szafka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 01.12.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam Stan zero na gotowo ile was wyszedł przy normalnych fundamentach ? Ktoś może stawiał domek na płycie fundamentowej jak tak jaki koszt U mnie licza ok 200zl za m2 płyty bez ogrzewania. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 01.12.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Brak czasu dlatego słabnie na forum:) My jesteśmy na etapie stan surowy zamknięty + kanalizacja,woda,ocieplone poddasze z regipsami ,stryszek na gotowo.instalacja całej góry,odprowadzenie deszczówki do oczka wodnego i taras z kostki:)Koszt w granicach 80 tyś.:)Teraz robimy zakupy bo odliczanie vat do końca roku. Po podliczeniu dokładnym rachunków koszty 74 tyś. dom+ 19 tyś garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 01.12.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Witam Stan zero na gotowo ile was wyszedł przy normalnych fundamentach ? Ktoś może stawiał domek na płycie fundamentowej jak tak jaki koszt U mnie licza ok 200zl za m2 płyty bez ogrzewania. Dzieki My stan zerowy stawialiśmy własnymi RĄCZKAMI i nas wyniósł około 14 000 razem z garażem plus kanał: beton 3800 materiały na podmurówkę 4400 zbrojenie 1100 kanalizacja + studzienka rew. 800 izolacja 1800 materiały drobne 400 podsypka i ubijak 1800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 01.12.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 My stan zerowy stawialiśmy własnymi RĄCZKAMI i nas wyniósł około 14 000 razem z garażem plus kanał: beton 3800 materiały na podmurówkę 4400 zbrojenie 1100 kanalizacja + studzienka rew. 800 izolacja 1800 materiały drobne 400 podsypka i ubijak 1800 witam drogi ten ubijak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wirach 02.12.2013 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Irku ile dałeś styropianu pod podłogówkę na piętrze? Grzejniki w łazience masz podłączone oddzielnie czy idą w obiegu z podłogówką? Aha Ktoś pytał o styropian z Kępna - styro to syto fakt ale jak sobie stanąłem na waflu "dach podłoga" tego z Kępna i na "elewacja" Swisspora to ten na elewację okazał się twardszy - to tyle z moich obserwacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 02.12.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 policzyłem profile i wieszaki-800 , wełna rockwool- 1200 + folia gratis tej samej firmy , regipsy Knaufa- 700 , wkręty-30 . taśmy izolacyjne,pianka wygłuszająca,taśmy i kleje do foli-300, razem wyszła sumka=3030 dolicz jeszcze materiał do obróbki regipsów to chyba na tyle Ocieplenie dwuwarstwowe połaci dachowej poddasza użytkowego – typu nieszczelnego dla pary wodnej Witam G & K, 1200 zl za welne Rockwool na caly dach? Powiedzcie prosze jaku typ (megarock, toprock, unirock...itd)? Jaka grubosc welny daliscie (15, 18, 20cm) ? Ile m2 lub m3 poszlo na caly dach Z34? Ja sie przymierzam do TOPROCK SUPER 180 mm (CENA 1 m2 - 22,80 zł BRUTTO) link --> http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/4786/produkty/toprock-super Czy robiliscie nad welna wentylowana szczelina 3-6 cm ??? Powiedzieli mi ze jezeli dach nie jest deskowany+papa i jest otwarta dyfuzyjnie membrana dachowa to szczelina nie jest juz konieczna jak kiedys... Nawed Rockwoll juz tego nie przewiduje LINK --> http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/3597/stropodachy-wentylowane-i-poddasza/ocieplenie-dwuwarstwowe-polaci-dachowej-poddasza-uzytkowego-%E2%80%93-typu-nieszczelnego-dla-pary-wodnej Z gory dziekuje, pozdrawiam. Puri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wirach 02.12.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Co do szczeliny między wełną a membraną to ja osobiście nie robiłem - Dorken nie kazała ale czy dobrze zrobiłem to nie wiem - jak zmieniła się pogoda i pojawiły się skropliny na membranie to się "zmartwiłem" ale dwa dni potem jak się temp. zmieniła to znów sucho na powierzchni wełny wiec chyba ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 02.12.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Co do szczeliny między wełną a membraną to ja osobiście nie robiłem - Dorken nie kazała ale czy dobrze zrobiłem to nie wiem - jak zmieniła się pogoda i pojawiły się skropliny na membranie to się "zmartwiłem" ale dwa dni potem jak się temp. zmieniła to znów sucho na powierzchni wełny wiec chyba ok. I wlasnie w tym moj caly dylemat Du Pont tez pisze ze nie trzeba: ".. to cechy niespotykane wśród produktów o tak niewielkim oporze dyfuzyjnym (wsp. Sd = 0,03 m). Dzięki temu zapewniają wyjątkową kombinację szczelności i kontroli przenikania pary wodnej.) Welna TOPROCK ma paroprzepuszczalnosc Sd = 0,08m a membrana Du Pont Tyvek® Solid Sd = 0,03m wiec nie powinno sie z tym nic dziac jezeli membrana ma 3-krotnie wieksza/lepsza paraprzepuszczalnosc niz welna... Puri Edytowane 5 Grudnia 2013 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wirach 02.12.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Ktoś oprócz Irka ogrzewa nasze "kurniki" piecem zasypowym ?- bo nie wiem co wybrać a czas ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 02.12.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Ktoś oprócz Irka ogrzewa nasze "kurniki" piecem zasypowym ?- bo nie wiem co wybrać a czas ucieka Kup sobie piec z podajnikiem.Może i drożej wyjdzie ale za to jaka wygoda Już za 5k zaczynają się ceny przyzwoitych kociołków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 02.12.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Ocieplenie dwuwarstwowe połaci dachowej poddasza użytkowego – typu nieszczelnego dla pary wodnej Witam G & K, 1200 zl za welne Rockwool na caly dach? Powiedzcie prosze jaku typ (megarock, toprock, unirock...itd)? Jaka grubosc welny daliscie (15, 18, 20cm) ? Ile m2 lub m3 poszlo na caly dach Z34? Ja sie przymierzam do TOPROCK SUPER 180 mm (CENA 1 m2 - 22,80 zł BRUTTO) link --> http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/4786/produkty/toprock-super Czy robiliscie nad welna wentylowana szczelina 3-6 cm ??? Witam wełna rockroll 15 + rocton 7 na skosy dachu . na strop rockroll 15 + rokton 5 .stryszek też ocieplony rockroll 15 .Szczeliny nie robiliśmy mamy membrame tyvek pro.Te 1200 to wełna na dom bez stryszku i garażu .na garaż poszła wełna rockroll 15 +rockmin 5 a ile m2 to bym musiał policzyć .Stosowałem wełne rokton bo ładnie trzymała się między stelażem w stelaż też wkładałem paski wełny aby nie było mostku termicznego.A folie przy ścianach zabezpieczyłem klejem soudal vapourseal Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Gocha i Krzycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wirach 03.12.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Delphion1 jakie jeszcze piece brałeś pod uwagę oprócz tego który wybrałeś - może jest faktycznie coś tańszego i w "miarę" dobrego z podajnikiem o mocy do 10KW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 03.12.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Witam wełna rockroll 15 + rocton 7 na skosy dachu . na strop rockroll 15 + rokton 5 .stryszek też ocieplony rockroll 15 .Szczeliny nie robiliśmy mamy membrame tyvek pro.Te 1200 to wełna na dom bez stryszku i garażu .na garaż poszła wełna rockroll 15 +rockmin 5 a ile m2 to bym musiał policzyć .Stosowałem wełne rokton bo ładnie trzymała się między stelażem w stelaż też wkładałem paski wełny aby nie było mostku termicznego.A folie przy ścianach zabezpieczyłem klejem soudal vapourseal Dziekuje za odp.! To rozumiem, bo ja chce ocieplic calosc od dolu po sam szczyt (zeby miec nad sufitami jeszcze maly schowek) to mi wyszlo za sama 18cm welne na caly dach ponad 3000zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 03.12.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Kup sobie piec z podajnikiem.Może i drożej wyjdzie ale za to jaka wygoda Już za 5k zaczynają się ceny przyzwoitych kociołków witam dobrze ocieplony z34 + podłogówka, i na dzień dzisiejszy owej zimy poszło mi 1m3 sosny + 3 worki po 20kg badziewnego węgla z obi za 12 zł dobry piec z podajnikiem to jak piszesz od 5 do 15.000 - solidny kostrzawa kosztuje 12.000 i masę ustawień oraz drogi ekogroszek mój piec kosztował 3700 - kostrzewa 12.000 = 8300 za 8300 mam opału zakładając 700 zł (na ostrą zimę) na rok to za różnicę mam opał na 11 lat .......... a to tylko różnica zakupi pieca - a gdzie opał do tego pieca z podajnikiem ..... ? mój piec kosztował 3700 i pale w nim - miał, węgiel, drewno, czas rozpalenia w piecu 2-3 minuty - czas palenia 3-4 godziny wystarczy by nagrzać z34 do 25 stopni + wodę na 24h a dodam jeszcze że w mym piecu np nie padnie niespodziewanie podajnik ... co chcieć więcej ? Edytowane 3 Grudnia 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 03.12.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Irku ile dałeś styropianu pod podłogówkę na piętrze? Grzejniki w łazience masz podłączone oddzielnie czy idą w obiegu z podłogówką? Aha Ktoś pytał o styropian z Kępna - styro to syto fakt ale jak sobie stanąłem na waflu "dach podłoga" tego z Kępna i na "elewacja" Swisspora to ten na elewację okazał się twardszy - to tyle z moich obserwacji witam jeśli o mnie chodzi to na piętrze 2x4 cm na przekładkę drabinki w łazienkach mam podłączone oddzielnie pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 04.12.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Irku awaria podajnika to zaden problem,ponadto jest mozliwośc palenia na ruszcie awaryjnym. Ty akurat masz dostep do tańszego drewna i masz go gdzie składować inni tego luksusu nie mają. Masz mozliwośc co 4h zaglądania i podkładania do pieca inni tego luksusu nie mają itp. Mnie nie przekonasz bo mam porównanie zasypowego i podajnikowego. Stałośc utrzymania temperatury mimo wszystko bardziej efektywne spalanie a co za tym idzie stałosc cieplna jest po stronie podajnikowego. No i komin nie kopci A widzę po sasiadach kto w zasypowym miałem pali. Mnie pytano czy gazem dom opalam Ja spalam około 10kg miału dziennie przy mrozach a w domu mam 23-24 i woda ciepła non stop. W dni cieplejsze spalam 5-7 kg w lato sama woda do 3kg miału. Zreszta w stopce jest link do moich ustawień i nic nie musze koloryzować. Piec obsługuje tylko wysypujac popiół,wsypujac węgiel i raz na 2 tyg 5 min czyszczenie. Kupiłem na zimę 2 tony miału 25 za 1000 zł. Ponadto obsługa z komp.czy telefonu może się wydawac śmieszna ale to fajny luksus i czasem sie przydaje. Nie bede nikogo przekonywał niech sami forumowicze wyciągna wnioski. Dla mnie warto dołozyć i mieć spokój oczywiscie mówię o piecach od 7k.Można vat odliczyc i wychodzi 6k do zapłaty. Kupowanie pieca za 12k jest niepotrzebnym wydatkiem bo i tak za 10 lat bedzie do wymiany Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 08.12.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Masz mozliwośc co 4h zaglądania i podkładania do pieca inni tego luksusu nie mają itp. Piec obsługuje tylko wysypujac popiół,wsypujac węgiel i raz na 2 tyg 5 min czyszczenie. Kupiłem na zimę 2 tony miału 25 za 1000 zł. Nie bede nikogo przekonywał niech sami forumowicze wyciągna wnioski. witam ja nie zaglądam do pieca co 4 h - jak są mrozy to rozpalam (4 łopatki węgla + 2 kawałki sosny) 4 -5 h podłoga się nagrzewa - idę do kotłowni - wciskam stop i po paleniu do następnego dnia czyszczę piec przy dobrym węglu raz na miesiąc (takim węglem jest węgiel z kopalni wesoła) co do drewna to i na allegro można kupić, tak że nie problem za to Ty tanio miał kupujesz ja również nie zamierzam nikogo przekonywać ile ludzi tyle pomysłów pozdrawiam Edytowane 8 Grudnia 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 08.12.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Irek piec trzyma temperaturę przez resztę doby, czy podłogówka? witam ja nie zaglądam do pieca co 4 h - jak są mrozy to rozpalam (4 łopatki węgla + 2 kawałki sosny) 4 -5 h podłoga się nagrzewa - idę do kotłowni - wciskam stop i po paleniu do następnego dnia czyszczę piec przy dobrym węglu raz na miesiąc (takim węglem jest węgiel z kopalni wesoła) co do drewna to i na allegro można kupić, tak że nie problem za to Ty tanio miał kupujesz ja również nie zamierzam nikogo przekonywać ile ludzi tyle pomysłów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 08.12.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Irku mieszkam na śląsku więc z tym nie ma problemu: Cena 495 zł za tone czeczota 25 i całkiem fajny niewiele ulega ekogroszkowi Taniej wychodzi 23 Piast i najtaniej piast 19 chyba coś około 280 zł ale tego badziewia nie polecam. Każdemu pasuje co ma Ja swoje napisałem a namawiał nie bede niech kazdy robi jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts