Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich forumowiczów:) Razem z żoną planujemy zakup projektu Z34.

Mam pytanie czy ktoś buduje lub wybudował ten domek w okolicach woj. lubelskiego?

Chcielibyśmy na żywo zobaczyć ten domek aby się w 100% upewnić że będzie dla nas ok.

pozdrawiam

Witam

Stan zero na gotowo ile was wyszedł przy normalnych fundamentach ?

Ktoś może stawiał domek na płycie fundamentowej jak tak jaki koszt

U mnie licza ok 200zl za m2 płyty bez ogrzewania.

Dzieki

My mamy płytę fundamentową, którą robiliśmy sami.

Firmy wyceniały nam na ok 30tyś bez ogrzewania

Nasze koszty to styropian, zbrojenie (na szkodach górniczych) piasek na podsypkę i o ile pamiętam koszty to ok 14-15 tyś - mamy dom szkieletowy

Ogrzewanie podłogowe mamy w wylewkach już na płycie

szczegóły w naszym dzienniku (był jeszcze wtedy czas :) )

Witam,

Bardzo proszę o informację , czy jest ktoś chętny na oprowadzenie dwóch zbłąkanych owieczek (:p) po swojej Zetce ? Jesteśmy z okolic Wrocławia, ale jak trzeba to do Poznania czy na Śląsk pojedziemy i w rączki całować będziemy za stracenie godzinki . Czekamy na projekty przyłączy mediów, które będą max do 10stycznia, a później już do architekta żeby projekt adoptował.

Bardzo proszę o wiadomość na priv, a najlepiej na e-mail : [email protected]

Serdecznie pozdrawiam,

Szycha91

Witam,

Bardzo proszę o informację , czy jest ktoś chętny na oprowadzenie dwóch zbłąkanych owieczek (:p) po swojej Zetce ? Jesteśmy z okolic Wrocławia, ale jak trzeba to do Poznania czy na Śląsk pojedziemy i w rączki całować będziemy za stracenie godzinki . Czekamy na projekty przyłączy mediów, które będą max do 10stycznia, a później już do architekta żeby projekt adoptował.

Bardzo proszę o wiadomość na priv, a najlepiej na e-mail : [email protected]

Serdecznie pozdrawiam,

Szycha91

Jeśli nie będzie za daleko to zapraszamy do Mysłowic :)

adres poszedł na prv

pozdrawiamy

A wszystkim Zetkowiczom życzymy Wesołych Świąt )

Gość sipex

cześć pytanie do tych co wybudowali z34:)projekt jest dla mnie idealny metraż prostota budowy i oczywiście koszty,ale znalazłem generalni taki sam ale troszke inny:P

http://z500.pl/projekt/73/Z75,prosty-w-budowie-dom-z-dwuspadowym-dachem-takze-na-mniejsza-dzialke.html

wszystko podobne ale tu już jest jeden komin i uklad pomieszczen kotlowni itp bardziej mi opdpowiada poprostu nie musze nic zmieniać w projekcie..czy koszt robocizny dachu i te słupy z tyłu domu znacząco podnoszą koszt budowy?czy może ktoś to przeliczyć na złotówki?pozdrawiam

A odnośnie wytrzymałości więźby:D przy kupnie projektu otrzymaliśmy książeczkę o nazwie obliczenia statyczne:yes: Tam na pierwszej stronie jest opis nasz dach wyliczony jest na podwójną karpiówkę to ponad 75 kg na m2.:D Nasza dla przykładu monza plus robena to 37 kg na m2 :D Każdy chyba otrzymał tą książeczkę ją się rozpatruje razem z projektem:yes: