Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam po przerwie. To mi się dzisiaj trafiło. Miałem dzisiaj zapytać o dachówki jakie zastosowaliście, a tu mi sie trafia fajna przeróbka parteru.

Też mamy w projekcie garaż i właśnie rozkminiam jak go połączyć z domem. Pomysł i rozwiązanie fajne i na dodatek pralnia się znalazła. Zapytam tylko czy to standardowy wymiar domu czy powiększaliście ??? A ogólnie do wszystkich zapytam o rodzaj dachówki kto jaką i czy zadowolony jest?

Pozdrawiamy

Wojtek i Iza

i jeszcze mała wycieczka po naszym przeprojektowanym z34 - może komuś się spodoba nasza wersja :-)

Pozdrawiam

Krzycho

P.S

Byle do wiosny:cool:

Gość kris_1985
moze mi ktos podesłać czego i ile potrzebuje do zrobienia stanu zero?chodzi mi o kompletny ten stan już z ociepleniem i instalacjami ktore trzeba zrobic w posadzce..chętnie też zobacze jak u Was kształtowały się ceny za ten stan,kombinuje żeby w tym roku chociaż tyle zrobić :)

Witam po przerwie. To mi się dzisiaj trafiło. Miałem dzisiaj zapytać o dachówki jakie zastosowaliście, a tu mi sie trafia fajna przeróbka parteru.

Też mamy w projekcie garaż i właśnie rozkminiam jak go połączyć z domem. Pomysł i rozwiązanie fajne i na dodatek pralnia się znalazła. Zapytam tylko czy to standardowy wymiar domu czy powiększaliście ??? A ogólnie do wszystkich zapytam o rodzaj dachówki kto jaką i czy zadowolony jest?

Pozdrawiamy

Wojtek i Iza

Powiększaliśmy o jednego pustaka w obydwie strony.

Udało się wcisnąć pralnię i spiżarkę :-)

Witam wszystkich serdecznie,

Od kilku tygodni śledzę ten temat i oczywiście przebrnąłem przez wszystkie posty.

Projekt w zasadzie już został wybrany i raczej na pewno będzie to Z34 - tym bardziej, że bardzo fajnie podpasuje pod nowy program dopłat MDM :)

W związku z tym mam pytanie do titka: jaka jest powierzchnia użytkowa domu po zmianach, które nanieśliście? Nie będę ukrywał, że takie przeprojektowanie tego domu to wg mnie istny strzał w dziesiątkę...

Pozdrawiamy

Wojtek i Iza

U nas widzieliście Robben Monza Antracyt matowa. Dachówkę warto kupić zimą gdyż ceny są najniższe, skład bez problemu je magazynuje nieodpłatnie do lata, kiedy będą potrzebne

Witam wszystkich serdecznie,

Od kilku tygodni śledzę ten temat i oczywiście przebrnąłem przez wszystkie posty.

Projekt w zasadzie już został wybrany i raczej na pewno będzie to Z34 - tym bardziej, że bardzo fajnie podpasuje pod nowy program dopłat MDM :)

W związku z tym mam pytanie do titka: jaka jest powierzchnia użytkowa domu po zmianach, które nanieśliście? Nie będę ukrywał, że takie przeprojektowanie tego domu to wg mnie istny strzał w dziesiątkę...

Powierzchnia użytkowa to 110 m2

Pozdrawiam

Powierzchnia użytkowa to 110 m2

Kurczę to w taki razie u mnie były by dwie możliwości:

1) rezygnacja z poszerzenia domu

2) przerobienie jednego pokoju na górze (albo gabinetu na dole) na suszarnię :p

gdyż MDM obejmuje tylko domy o powierzchni użytkowej do 100m2... No nic - będziemy myśleć.

A tak swoją drogą to fajnie tak się pisze "u mnie" nawet jeśli się jeszcze projektu nie kupiło :p Choć z drugiej strony to - jak już pisałem wcześniej - jestem prawie na 100% pewny, że to będzie Z34 ;)