Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kamaene, twoja dzialka to ta zaorana na pierwszym planie ze spadkiem terenu?? Jak duzy masz spadek???

Kurcze takie zmiany na parterze ze wogole bym nie powiedziala ze to z34:)

A gdzie chcesz miec piec???

Witam

Działka (tak to zaorane) ma spadek w kierunku Pd-Wsch, jest z 6m na 50 metrach długości, ale na górze jest prawie płasko (miejsce na naszego Z34)

Zmiany nam się wydaje niewielkie - kuchnia po drugiej stronie i usunęliśmy kilka zbędnych ścian żeby otworzyć przestrzeń. Jest kuchnia z dużą jadalnią (z niej wyjście na taras), salon (z ogromnym przeszkleniem na ten widoczek) i duża łazienka z pralnią i suszarnią, a pod schodami schowek na bombki , bo wg naszej lepszej połowy musi takowy w domu być :lol:

Takie zmiany możliwe są dlatego, że ogrzewać planujemy powietrzem z rekuperacji (plus nagrzewnica na kanale), a centralkę wentylacyjną umieścić w pomieszczeniu gospodarczym przy dobudowanej wiacie (nie ma tego na rzutach)

Oddychać czymś trzeba :D , a po co dwie instalacje (wentylacja i ogrzewanie), skoro można to zamknąć w jednej i zmniejszyć koszty.

http://images46.fotosik.pl/248/19de09576e720cdc.jpg

Fotka z soboty, ale obiektyw trochę zaparował 8)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam!

Czy ktoś buduje Z34 w woj. lubuskim? Czy byłaby możliwość obejrzenie takiego domku? Mamy problem i nie możemy się tak do końca zdecydować pomiędzy domkiem Z34 i domkiem Moje Miejsce (z projektów Muratora). Czy może ktoś nam coś doradzi? Pozdrawiam! :roll:

• 1 month później...

Ale tutaj cisza....

Po długich rozmowach, zdecydowaliśmy się na Z34 z dobudowanym garażem, będzie też ztyłu kotłownia, a w miejscu pierwotnej kotłowni będzie pralnia:) jest to chyba niezbędne pomieszczenie w domku bez piwnicy. No i generalnie bedziemy miec projekt indywidualny na bazie projektu Z34. Generalnie powierzchnia będzie taka sama, lecz układ w środku troszkę inny m.in. salon z 26 bedzie mial 27,4 kosztem malego pokoiku na dole

Witam serdecznie, miło mi dołączyć do budujących z34.

Oprócz działki i projektu nie mamy jeszcze nic, ale powoli bierzemy się do dzieła.

Musimy usunąć resztę drzew z działki, bo to akacje-szybko się rozprzestrzeniają :x

Nie zmenialiśmy z mężem nic w projekcie, ponieważ taki nam odpowiada. Bardzo byśmy chcieli w tym roku coś zacząć.

Miło popatrzeć na wasze domki, wyobrażam sobie wtedy mój......

nie będę dłużej zanudzać...

Witam raz jeszcze :D

Witam serdecznie, miło mi dołączyć do budujących z34.

Oprócz działki i projektu nie mamy jeszcze nic, ale powoli bierzemy się do dzieła.

Musimy usunąć resztę drzew z działki, bo to akacje-szybko się rozprzestrzeniają :x

Nie zmenialiśmy z mężem nic w projekcie, ponieważ taki nam odpowiada. Bardzo byśmy chcieli w tym roku coś zacząć.

Miło popatrzeć na wasze domki, wyobrażam sobie wtedy mój......

nie będę dłużej zanudzać...

Witam raz jeszcze :D

witam witam

co do zmian to warto poddasze podnieść o 1 suporeks :lol:

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam.. po zimie.

Budowa ruszyła, idziemy do przodu.

Na zdjęciu stan z dnia dzisiejszego - urobek z trzech dni murowania ekipy złożonej z czterech murarzy.

Budujemy z silikatów N24

http://images44.fotosik.pl/282/e0228e65a8dcc9d8med.jpg

Na zdjęciu widok na dodatkowe okno z salonu/jadalni od strony zachodniej.

• 4 weeks później...

Witam serdecznie:)

My nadal walczymy z tymi akacjami, odsyłają nas z urzędu do urzędu, wszędzie mają wielki bałagan a niektórzy ludzie są wręcz niekompetentni:(((

Czekamy na zapewnienie z elektrowni o przyłączu prądu i naniesiony na dzialke projekt żebyśmy mogli ubiegać się o pozwolenie na budowę.

Połowa dzialki jest wykarczowana, wiec budowac sie możemy, resztę wytniemy w innym czasie.

Jak już pisałam wcześniej w tym roku chcemy wylać fundamenty. Będziemy się budować sys. gospodarczym, wiec jakiekolwiek koszty budowy i wykończenia nas nie dotyczą.

Często oglądam wasze domki i nie mogę się już doczekać, kiedy ja wkleję tu pierwsze zdjęcie z budowy:)

Na razie mogę wrzucic jedynie zdjęcie dzialki,

znajduje się ona pomiędzy dwoma drogami,wjazd bedzie od strony mniej uczęszczanej przez samochody.

na pierwszym- polowa wykarczowana:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=10192&stc=1&d=1273430829

na drugim-drzewa do usunięcia:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=10193&stc=1&d=1273431275

nie jest jeszcze ogrodzona, wiec cieżko ją całą zobaczyć:)

P3230026.jpg

P3230027.jpg