epterode 19.02.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 kolejne pytanie jak rozwiazaliście problem szerokiego okna na tarasie gdy macie nad nim rolete ? żeby było stabilne RKS INTERGO wycowane nadproże i pozostałe okna . Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 19.02.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Hejka, jakie polecacie okna? ja jestem najbliżej wyboru Veka Alphaline - Ergono, są to 3 szybowe okna. Czy ma ktoś z Was coś takiego (proszę o opinie), może coś polecicie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 20.02.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Hejka, jakie polecacie okna? ja jestem najbliżej wyboru Veka Alphaline - Ergono, są to 3 szybowe okna. Czy ma ktoś z Was coś takiego (proszę o opinie), może coś polecicie? Pozdrawiam My mamy te okna i jestesmy zadowoleni... https://www.dropbox.com/sh/xoftvhdt55o1ycr/9PhDC0eAVK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 20.02.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 kolejne pytanie jak rozwiazaliście problem szerokiego okna na tarasie gdy macie nad nim rolete ? żeby było stabilne RKS INTERGO wycowane nadproże i pozostałe okna . Dzieki Musieli zamatowac dodatkowe blaszane wzmocnienia od srodka i z zewnatrz rolety poniewaz okno jest u gory mocowane do rolety a roleta do sciany. Okno srodkowe jest przesuwane i podczas ruchu wszystko sie ruszalo bez wzmocnienia.... ale teraz jest OK PS: Okna sa 3-szybowe wiec waga takiego elementu jest naprawde ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 20.02.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 titka, na kiedy planujecie tynki wewnętrzne i czy macie może policzony ich metraż? Czy jest jakiś konkretny powód, dla którego użyliście tych plastikowych prostych rurek zamiast powszechnie używanych PEX'ów? @ Pigmey: Tu na forum jest wyszukiwarka "Przeszukaj temat" i jak tam wpiszesz slowo TYNKI to dostaniesz wszystkie odpowiedzi ktore JUZ BYLY omawiane na ten temat.... polecam. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147074-projekt-Z34-pracownia-STUDIO-Z500&p=6135342&highlight=tynki#post6135342 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 20.02.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 @up: Ok, dzięki wielkie... Tyle, że mnie interesuje powierzchnia jaka jest szacowana w tej konkretnej modyfikacji projektu, której dokonała titka. Ale z drugiej strony, jeśli przyjmę 450m2, które u Ciebie Puri wyszły to będzie to raczej bezpieczna liczba gdyż Ty masz większy garaż - czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 20.02.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 titka, na kiedy planujecie tynki wewnętrzne i czy macie może policzony ich metraż? Czy jest jakiś konkretny powód, dla którego użyliście tych plastikowych prostych rurek zamiast powszechnie używanych PEX'ów? Tynki - połowa marca, może się załapiecie Co do metrażu to mamy 340 m2 - bez kotłowni, łazienki górnej i garderób oraz ściany w holu od komina (będzie g/k) Parę dni przerwy, ogrzewanie i wylewki. Wodę mamy w zwykłych plastikach a centralne w alupexach tak to sobie wymyśliliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kris_1985 21.02.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 witam mam pytanie odnośnie przyłacza wody jak to u Was wyglądało cenowo i odległościowo?gdzie macie licznik?ja mam rurociąg z wodą przy samej działce, do domu w linii prostej będzie 6m czy muszę budowąć studzienkę wodomierzową?moim zdaniem to zbędny koszt i chciał bym go umieścić w kotłowni ps. jakie macie tarasy za waszymi zetkami?myślałem o lanym klasycznym ale ponoć to straszne mostki termiczne i lepiej i taniej wykonać ziemny? pytam bo mój kandydat na wykonawce namieszał mi w głowie z tymi dwiema sprawami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 21.02.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Hejka, na co macie ogrzewanie, jaki rodzaj pieca?co polecacie? ile Was wyniósł np. miesiąc grzewczy? czekam na informacje bo stoimy przed tym dylematem i nie bardzo wiemy co wybrać. Pozdrawiam i czekam na info. PS. Okna już zamówione takie jak wcześniej pisałem czyli podobne jak ma Puri chyba podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kris_1985 21.02.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Hejka, na co macie ogrzewanie, jaki rodzaj pieca?co polecacie? ile Was wyniósł np. miesiąc grzewczy? czekam na informacje bo stoimy przed tym dylematem i nie bardzo wiemy co wybrać. Pozdrawiam i czekam na info. PS. Okna już zamówione takie jak wcześniej pisałem czyli podobne jak ma Puri chyba podobne pochwalili byście się postępami na zdjęciach:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 21.02.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 no musimy wrzucić, ale nie ma za bardzo kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kris_1985 21.02.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 no musimy wrzucić, ale nie ma za bardzo kiedy to czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 22.02.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Hejka, na co macie ogrzewanie, jaki rodzaj pieca?co polecacie? ile Was wyniósł np. miesiąc grzewczy? czekam na informacje bo stoimy przed tym dylematem i nie bardzo wiemy co wybrać. Pozdrawiam i czekam na info. PS. Okna już zamówione takie jak wcześniej pisałem czyli podobne jak ma Puri chyba podobne Tutaj warto przemyśleć decyzję i nie działać pochopnie.Internet to potęga która trzeba wykorzystywać .Polecam tematy na forum muratora w dziale ogrzewanie. http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?68-Ogrzewanie Edytowane 22 Lutego 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.02.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Hejka, na co macie ogrzewanie, jaki rodzaj pieca?co polecacie? ile Was wyniósł np. miesiąc grzewczy? czekam na informacje bo stoimy przed tym dylematem i nie bardzo wiemy co wybrać. Pozdrawiam i czekam na info. witam mam piec na miał i resztę, piec eNki 1.8kw , wszędzie podłogówka + 6 grzejników palę drewnem i jak są mrozy to węglem - koszt roczny 700 zł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 23.02.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) W dobrze ocieplonym domku max potrzebne 5kw w największe mrozy i tutaj jest pytanie: potrzebny piec na węgiel czy lepiej iść w inne źródła energii?A przy zastosowaniu Podlogowki mamy szeroki wybór możliwości i wygody późniejszej eksploatacji.Nie bójcie się montować podlogowki bo to inwestycja w przyszlosc która pozwoli później wybierać.Polecam pogrzebać w tematach na forum nim się decyzję podejmie .U mnie max tej zimy potrzeba było 4kw a nikt takich pieców nie robi!Link do pieca -https://esterownik.pl/sterownik/2498 Murator prowadzi bezpłatną akcję skorzystajciehttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?221974-AKCJA-MURATORA-Sprawd%C5%BA-bezp%C5%82atnie-stan-techniczny-instalacji-grzewczej-w-domu Edytowane 23 Lutego 2014 przez Delphion1 link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 23.02.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witam ponownie wszystkich forumowiczów, Chciałem na wstępie podziękować swirkowi100 za założenie tego tematu, Delphion1 za możliwość obejrzenia domku na żywo oraz wszystkim udzielającym się na tym wątku. Wszystkie te cenne informacje przekonały nas do tego projektu Dokonaliśmy jak chyba każdy kilku zmian i aktualnie jesteśmy na etapie skończonych fundamentów tzn nareszcie wyszliśmy z ziemi (gliny ). Teraz czekamy na wiosnę a w międzyczasie analizujemy w głowie kolejne etapy budowy i związku z tym chciałem Was zapytać czy ktoś robił wentylacje mechaniczną? Planuje takową zrobić tylko nie wiem do końca gdzie ją wcisnąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 24.02.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 @up: Ok, dzięki wielkie... Tyle, że mnie interesuje powierzchnia jaka jest szacowana w tej konkretnej modyfikacji projektu, której dokonała titka. Ale z drugiej strony, jeśli przyjmę 450m2, które u Ciebie Puri wyszły to będzie to raczej bezpieczna liczba gdyż Ty masz większy garaż - czyż nie? Z tego co pamietam to te 450 skladaja sie z: EG: wszystkie sciany na dole + schody (boki spod itd) - bez trzech sufitow (przedpokoj, lazienka i pom. gospodarcze) poniewaz te beda podwieszane Pietro: wszystkie sciany (sciany kolankowe na 1,2m) bez sofiwtow poniewaz te beda podwieszane Garaz: sciany i sufit PS: okna/otwory do 3 m2 nie odlicza się jeśli sie je obrabia. Pomiar byl robiony laserowo i wyszlo dokladnie 422m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 24.02.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 .Nie bójcie się montować podlogowki bo to inwestycja w przyszlosc która pozwoli później wybierać. witam osoba która wymyśliła podłogówkę powinna dostań nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 25.02.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Zdjęcia zmodyfikowanej Z34 Przegląd zdjęć od samego początku do teraz, domek został lekko poszerzony i wydłużony. Jak tylko będę miał zdjęcia środka to wrzucę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 25.02.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts