swirek100 11.03.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 @swirek100: pokoj na poddaszu u mnie to 7,38m - 0,36m (grubosc muru) = 7,02m [ATTACH=CONFIG]247260[/ATTACH] [/color] pięknie Ci te belki łukiem zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek2014 11.03.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 witam wszystkichjesteśmy zainteresowani budową z34. mieszkamy w woj. lubuskim (Sulęcin) czy ktoś rozpoczyna budowę? postawił z34 w okolicy? (całą zachodnia Polska) chcielibyśmy zobaczyć jak naprawdę domek się prezentuję w "realu". bierzemy pod uwagę możliwość wersji systemowej (drewnianej) -braliście taką pod uwagę? (stan deweloperski 200 tyś). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 12.03.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 (edytowane) Hejka, gdzie macie główne skrzynki elektryczne w domu? ja chcę w kotłowni zamontować, czy to dobre rozwiązanie? Mam jeszcze pytanie czy posiada ktoś z Was projekt instalacji elektrycznej? i czy możesz się nim podzielić Edytowane 12 Marca 2014 przez kloczkowski84 kolejne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 12.03.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Hejka, gdzie macie główne skrzynki elektryczne w domu? ja chcę w kotłowni zamontować, czy to dobre rozwiązanie? Mam jeszcze pytanie czy posiada ktoś z Was projekt instalacji elektrycznej? i czy możesz się nim podzielić witam skrzynka z bezpiecznikami u mnie jest w kotłowni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 13.03.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Kotłownia to chyba najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 15.03.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Hejka, gdzie macie główne skrzynki elektryczne w domu? ja chcę w kotłowni zamontować, czy to dobre rozwiązanie? Mam jeszcze pytanie czy posiada ktoś z Was projekt instalacji elektrycznej? i czy możesz się nim podzielić My mamy w garażu. Co do projektu elektryki. Czy potrzebny jest projekt? mówisz elektrykowi gdzie i co ma być i tyle. Z moich uwag: pamiętajcie o bednarce na etapie fundamentów, wyłączniki schodowe (dawać ile się da po co biegać). Lepiej siedem razy pomyśleć niż potem żałować, że się czegoś zapomniało np: dzwonek do drzwi wejściowych:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 16.03.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 (edytowane) Decyzja zapadła! Ostatecznie! Będziemy budowali Z34 Oczywiście nie obejdzie się bez modyfikacji i zdecydowanie przychylamy się do wersji titki Z tego miejsca chcielibyśmy (w sensie ja i moja przyszła żona ) serdecznie podziękować Krzyśkowi i Justynie za tak serdeczne przyjęcie i umożliwienie obejrzenia domu. Było to dla nas bardzo pouczające i przede wszystkim "budujące" doświadczenie gdyż nie ukrywam, że miałem pewne obawy co do wielkości domu, a w szczególności przestrzeni w salonie i pokojach na górze. Wszystkie jednak zostały rozwiane, a przy okazji dostaliśmy masę cennych informacji i rad oraz poznaliśmy naprawdę miłych i wartościowych ludzi Dom jest przepiękny, moja Ola zakochała się w tym projekcie, a ja utwierdziłem się w przekonaniu, że Z34 jest projektem ze wszech stron dla nas idealnym. Naprawdę wielkie DZIĘKUJEMY. Pozdrawiamy, Remek i Ola Edytowane 16 Marca 2014 przez Pigmey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 19.03.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Remek, Bardzo się cieszymy, że pomogliśmy w pewien sposób w podjęciu jakże ważnej życiowej decyzji.Było nam niezmiernie miło. W razie pytań służymy pomocą. Zawsze możecie podjechać. Pozdrawiamy. Edytowane 20 Marca 2014 przez titka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 21.03.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Mam pytanie czy wasze ekipy miały własne garaże tymczasowe na okres budowy na sprzęt budowlany i materiały drobne? Moi nie maja i wymagaja garażu np blaszanego troszkę do bani bo po budowie pozostaje blaszany garaż Działka niestety nieogrodzona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.03.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 moja nie miała - ja pożyczyłem od znajomych starą chłodnię z żuka http://img10.tablica.pl/images_tablicapl/112705613_4_644x461_zuk-kontener-sprzedam-zamienie-za-vw-lt-28-24-gaz-benzyna-slask-motoryzacja_rev001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 23.03.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Ja też kupiłem blaszak ale się nie zmarnował Ponadto jest sporo osób sprzedających blaszaki po budowach za pół ceny.Porozglądaj sie po okolicy i popytaj osób które pokończyły lub sa przy końcu budowy i zapytaj a na pewno ktoś będzie się chciał pozbyc blaszaka Wiosna i trzeba znowu dupsko ruszyć do dalszych prac.Przynajmniej przy domu nie ma nudy i zawsze jest coś do roboty.Wczoraj wykopałem kabel z tymczasowego zasilania i przekopałem w inne miejsce z wykorzystaniem do zasilania bramy wjazdowej a potem pociągnę z niego oświetlenie wjazdu i zasilanie do garażu.Garaż na ocieplenie czeka i słupki ogrodzeniowe na siatkę itd.Nudzić się nie będziemy w tym roku. Mały ogródek na warzywka zasadzony Ciągle czekamy na kanalizację którą UM obiecuje nam zrobić :mad:I dopiero później przednie ogrodzenie. Jeśli to juz koniec sezonu grzewczego to podsumowując koszt ogrzewania i ciepłej wody naszej Z- 34 zamknął się kwotą 950 zł.Paląc tylko grubym miałem i tylko raz rozpalając. Awarie 2 polegające na dokręceniu 2 nakrętek jedna przy wodomierzu druga przy rozdzielaczu. Edytowane 23 Marca 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 23.03.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Remek, Bardzo się cieszymy, że pomogliśmy w pewien sposób w podjęciu jakże ważnej życiowej decyzji. Było nam niezmiernie miło. W razie pytań służymy pomocą. Zawsze możecie podjechać. Pozdrawiamy. Fajnie domek pomyślany i jak widać potraficie przekonać niezdecydowanych Nic dodać. Czekamy na fotki kolejnych domków. Edytowane 23 Marca 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 23.03.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 22 marzec Budowa rozpoczeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 23.03.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Jeśli to juz koniec sezonu grzewczego to podsumowując koszt ogrzewania i ciepłej wody naszej Z- 34 zamknął się kwotą 950 zł.Paląc tylko grubym miałem i tylko raz rozpalając. Miło czytać takie informacje, pomimo, że ta zima była łagodna to i tak niezły wynik Niskie rachunki i wygoda prawie jak przy gazie swirek100 podawał kwotę 700 zł przy codziennym rozpalaniu pieca, koszt wart poświęcenia jak czas na to pozwala. A jak u reszty wygląda koszt okresu grzewczego? Romka_ Gratuluje pierwszego betonu i powodzenia Wiosna nam sprzyja w tym roku Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2014 przez M^2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 27.03.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 jakoś ucichło na forum... czyżby wszyscy zakasali rękawy i ruszyli już po zimie na budowy Zróbmy foto-akcję !!! "Wiosna 2014 z Z34" Niech kazdy zrobi aktualna fotke swojego Z34 i wstawi na forum. Mysle ze kazdy z nas jest ciekawy jak wygladaja aktualnie Z-tki innych. Ja na poczatku kwietnia bede na budowie to wstawie moje fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 27.03.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Puri no ja zrobię, ale niech się coś zmieni, ...samych ław to chyba nikt nie chce oglądać. Pozdrawiam na wiosnę jakoś ucichło na forum... czyżby wszyscy zakasali rękawy i ruszyli już po zimie na budowy Zróbmy foto-akcję !!! "Wiosna 2014 z Z34" Niech kazdy zrobi aktualna fotke swojego Z34 i wstawi na forum. Mysle ze kazdy z nas jest ciekawy jak wygladaja aktualnie Z-tki innych. Ja na poczatku kwietnia bede na budowie to wstawie moje fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 28.03.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Udało się ogarnąć centralny odkurzacz. Sporo nerwów, ale da się to samemu zrobić (najważniejszy dobry plan) a teraz robią się tynki- cementowo wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 28.03.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Gratuluję dobrej roboty ...tynki też sami robicie???? Udało się ogarnąć centralny odkurzacz. Sporo nerwów, ale da się to samemu zrobić (najważniejszy dobry plan) [ATTACH=CONFIG]251603[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]251605[/ATTACH] a teraz robią się tynki- cementowo wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 29.03.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Udało się ogarnąć centralny odkurzacz. Sporo nerwów, ale da się to samemu zrobić (najważniejszy dobry plan) [ATTACH=CONFIG]251603[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]251605[/ATTACH] Jeden punkt przy schodach, jeden na piętrze (korytarz?), szufelka w kuchni - a czwarty punkt gdzieś w wiatrołapie? Bo widać rurę biegnącą przez łazienkę właśnie w tamtą stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 29.03.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Cześć U mnie dzis zrobili tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts