Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

mam pytanie do budujących Z34.

Jak wygląda sam projekt domu (mam na myśli jego stronę merytoryczną - opracowanie)?

Osoby budujące podobny dom - Z12 (waham się między tymi dwoma ze względu na podobne koszta), narzekają, że projekt wygląda jak stworzony przez kiepskiego studenta, jest w nim pełno błędów i niedociągnięć powodujących np. opóźnienia przy staraniu się o pozwolenie na budowę.

Jak wygląda sprawa z Z34?

...ja nie miałam żadnych problemów z zezwoleniem na budowę :)

Witam,

Jak wygląda sam projekt domu (mam na myśli jego stronę merytoryczną - opracowanie)?

Osoby budujące podobny dom - Z12 (waham się między tymi dwoma ze względu na podobne koszta), narzekają, że projekt wygląda jak stworzony przez kiepskiego studenta, jest w nim pełno błędów i niedociągnięć powodujących np. opóźnienia przy staraniu się o pozwolenie na budowę.

Gość Puri
Witam,

U mnie bledy byly, tak samo wyglada z zakupionym kosztorysem z Z500. Moj projekt + kosztorys ma ale juz z 3-4 lata wiec moze w aktualnej wersji sa poprawione. Ale nie miałam żadnych problemów z zezwoleniem na budowę!

Pozdrawiam.

Z12 różni się chyba tylko tym, że poddasze nie ma ścianek i instalacji.

Nie tylko bo wymiary budynku także są inne (większe), a co za tym idzie powierzchnia domu też jest znacząco różna - Z34 ma powierzchnię parteru mniej więcej 59m2 podczas gdy w Z12 jest to ca. 70m2. Jak by nie patrzeć to jest to prawie 20% więcej więc moim zdaniem cena domu Z12 po zagospodarowaniu pietra będzie wyższa niż Z34 - i to dużo.

Witam wszystkich,

Mam na imię Marek i.... dołączam do Waszej grupy;) Co prawda dopiero zamawiam projekt i uzgadniam adaptację - ale mam kilka pytań...

Zmiany jakie chcę wprowadzić:

Doklejenie garażu z dachem jednospadowym

Poszerzenie budynku o 1m. (od strony salonu).

Likwidacja podcienia przy wejściu

Likwidacja kominka..

Chciałbym dowiedzieć się, jakie są koszty doklejenia garażu 1 st. nieocieplonego, bez przejścia do domu?

Kolejne pytanie dotyczy wielkości łazienki na poddaszu.. Przeszukałem wszystkie zdjęcia i niestety nie znalazłem żadnego, które pokazało by całą łazienkę. Czy macie może coś takiego?

Witam wszystkich,

Mam na imię Marek i.... dołączam do Waszej grupy;) Co prawda dopiero zamawiam projekt i uzgadniam adaptację - ale mam kilka pytań...

Zmiany jakie chcę wprowadzić:

Doklejenie garażu z dachem jednospadowym

Poszerzenie budynku o 1m. (od strony salonu).

Likwidacja podcienia przy wejściu

Likwidacja kominka..

Chciałbym dowiedzieć się, jakie są koszty doklejenia garażu 1 st. nieocieplonego, bez przejścia do domu?

Kolejne pytanie dotyczy wielkości łazienki na poddaszu.. Przeszukałem wszystkie zdjęcia i niestety nie znalazłem żadnego, które pokazało by całą łazienkę. Czy macie może coś takiego?

W kosztach garażu nie pomogę ale najtaniej to zrobić blaszany i obrobic a wyglądem nie będzie się różnił od murowanego:-)

Łazienka u góry jest naprawdę spora i są możliwości zwiększenia lub zmniejszenia bez specjalnych nakładów.Kwestia pomysłu i potrzeb.

Ale czy jest coś takiego jak garaż blaszany doklejony do budynku? Z dachem jednospadowym?

Nie dam sobie głowy uciąć (bo mi się może jeszcze przydać) ale już chyba widziałem garaż blaszany ze spadem w bok - idealny do dostawienia do budynku... Ale nawet jeśli tylko mi się wydawało to raczej każdy producent zrobi Ci takie coś na specjalne zamówienie. W ostateczności samemu można zwykłego "blaszaka" przerobić :)