titka 29.03.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Dzięki Tynki robi ekipa. Gratuluję dobrej roboty ...tynki też sami robicie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 29.03.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Super. Pogoda nam sprzyja, więc niech się mury pną do góry Cześć U mnie dzis zrobili tyle [ATTACH=CONFIG]251795[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]251796[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 29.03.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Dokładnie tak, wszystko się zgadza. A w wiatrołapie - szufelka Jeden punkt przy schodach, jeden na piętrze (korytarz?), szufelka w kuchni - a czwarty punkt gdzieś w wiatrołapie? Bo widać rurę biegnącą przez łazienkę właśnie w tamtą stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 30.03.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Postaram sie cos pstryknac I wstawic.Aktualnie ocieplam garaz , robie ogrodzenie I wiele innych rzeczy:)Powodzonka dla budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 30.03.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Powiedzcie jakie umowy z ekipą budowlaną podpisywaliście ? rozbudowane czy tylko 1 str kiedy za ile i załącznik prac? Może macie jakiś wzór- gotowiec Edytowane 30 Marca 2014 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 30.03.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Dokładnie tak, wszystko się zgadza. A w wiatrołapie - szufelka Pytanie - a jak będziecie odkurzać samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 31.03.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 A w garażu Jednostka ma gniazdo. Pytanie - a jak będziecie odkurzać samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 31.03.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 A w garażu Jednostka ma gniazdo. Taaakie buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 31.03.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Postaram sie cos pstryknac I wstawic. Aktualnie ocieplam garaz , robie ogrodzenie I wiele innych rzeczy:) Powodzonka dla budujacych Z tego co pamiętam to masz blaszaka. Też mam zamiar ocieplić. Muszę podpatrzyć technologię tego dzieła. Z niecierpliwością czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 31.03.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Z tego co pamiętam to masz blaszaka. Też mam zamiar ocieplić. Muszę podpatrzyć technologię tego dzieła. Z niecierpliwością czekam na fotki Dobrze pamiętasz:-)Pochwałę się jak skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msikora2 01.04.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam, mam pytanie do budujących Z34. Jak wygląda sam projekt domu (mam na myśli jego stronę merytoryczną - opracowanie)?Osoby budujące podobny dom - Z12 (waham się między tymi dwoma ze względu na podobne koszta), narzekają, że projekt wygląda jak stworzony przez kiepskiego studenta, jest w nim pełno błędów i niedociągnięć powodujących np. opóźnienia przy staraniu się o pozwolenie na budowę. Jak wygląda sprawa z Z34? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 02.04.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 ...ja nie miałam żadnych problemów z zezwoleniem na budowę Witam, mam pytanie do budujących Z34. Jak wygląda sam projekt domu (mam na myśli jego stronę merytoryczną - opracowanie)? Osoby budujące podobny dom - Z12 (waham się między tymi dwoma ze względu na podobne koszta), narzekają, że projekt wygląda jak stworzony przez kiepskiego studenta, jest w nim pełno błędów i niedociągnięć powodujących np. opóźnienia przy staraniu się o pozwolenie na budowę. Jak wygląda sprawa z Z34? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 02.04.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam, waham się między tymi dwoma ze względu na podobne koszta Wg mnie koszta są podobne tylko teoretycznie - trzeba zwrócić uwagę na to, że w Z34 poddasze jest użytkowe podczas gdy w Z12 tylko z możliwością adaptacji (czyli zwykły strych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msikora2 02.04.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Wg mnie koszta są podobne tylko teoretycznie Z12 różni się chyba tylko tym, że poddasze nie ma ścianek i instalacji. To jak jest z tą "jakością" projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 02.04.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam, mam pytanie do budujących Z34. Jak wygląda sam projekt domu (mam na myśli jego stronę merytoryczną - opracowanie)? Osoby budujące podobny dom - Z12 (waham się między tymi dwoma ze względu na podobne koszta), narzekają, że projekt wygląda jak stworzony przez kiepskiego studenta, jest w nim pełno błędów i niedociągnięć powodujących np. opóźnienia przy staraniu się o pozwolenie na budowę. Jak wygląda sprawa z Z34? U mnie bledy byly, tak samo wyglada z zakupionym kosztorysem z Z500. Moj projekt + kosztorys ma ale juz z 3-4 lata wiec moze w aktualnej wersji sa poprawione. Ale nie miałam żadnych problemów z zezwoleniem na budowę! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 02.04.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Z12 różni się chyba tylko tym, że poddasze nie ma ścianek i instalacji. Nie tylko bo wymiary budynku także są inne (większe), a co za tym idzie powierzchnia domu też jest znacząco różna - Z34 ma powierzchnię parteru mniej więcej 59m2 podczas gdy w Z12 jest to ca. 70m2. Jak by nie patrzeć to jest to prawie 20% więcej więc moim zdaniem cena domu Z12 po zagospodarowaniu pietra będzie wyższa niż Z34 - i to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 04.04.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam wszystkich,Mam na imię Marek i.... dołączam do Waszej grupy;) Co prawda dopiero zamawiam projekt i uzgadniam adaptację - ale mam kilka pytań...Zmiany jakie chcę wprowadzić:Doklejenie garażu z dachem jednospadowymPoszerzenie budynku o 1m. (od strony salonu).Likwidacja podcienia przy wejściuLikwidacja kominka.. Chciałbym dowiedzieć się, jakie są koszty doklejenia garażu 1 st. nieocieplonego, bez przejścia do domu?Kolejne pytanie dotyczy wielkości łazienki na poddaszu.. Przeszukałem wszystkie zdjęcia i niestety nie znalazłem żadnego, które pokazało by całą łazienkę. Czy macie może coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 04.04.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam wszystkich, Mam na imię Marek i.... dołączam do Waszej grupy;) Co prawda dopiero zamawiam projekt i uzgadniam adaptację - ale mam kilka pytań... Zmiany jakie chcę wprowadzić: Doklejenie garażu z dachem jednospadowym Poszerzenie budynku o 1m. (od strony salonu). Likwidacja podcienia przy wejściu Likwidacja kominka.. Chciałbym dowiedzieć się, jakie są koszty doklejenia garażu 1 st. nieocieplonego, bez przejścia do domu? Kolejne pytanie dotyczy wielkości łazienki na poddaszu.. Przeszukałem wszystkie zdjęcia i niestety nie znalazłem żadnego, które pokazało by całą łazienkę. Czy macie może coś takiego? W kosztach garażu nie pomogę ale najtaniej to zrobić blaszany i obrobic a wyglądem nie będzie się różnił od murowanego:-) Łazienka u góry jest naprawdę spora i są możliwości zwiększenia lub zmniejszenia bez specjalnych nakładów.Kwestia pomysłu i potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 04.04.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Od zawsze mam w myślach taki garaż blaszany. Ale czy jest coś takiego jak garaż blaszany doklejony do budynku? Z dachem jednospadowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 04.04.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Ale czy jest coś takiego jak garaż blaszany doklejony do budynku? Z dachem jednospadowym? Nie dam sobie głowy uciąć (bo mi się może jeszcze przydać) ale już chyba widziałem garaż blaszany ze spadem w bok - idealny do dostawienia do budynku... Ale nawet jeśli tylko mi się wydawało to raczej każdy producent zrobi Ci takie coś na specjalne zamówienie. W ostateczności samemu można zwykłego "blaszaka" przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts