Romka_ 18.04.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 A czy można zapytać ile wyniósł Cię etap, który zaprezentowałaś na zdjęciach? Robocizna: 6000 Total: 17000 już z zalanym chudziakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 18.04.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 No to stan zero zakończony Po Świętach w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michałwlkp 18.04.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Z okazji świąt w prezencie dla wszystkich zainteresowanych nowe fotki. Prace idą wolno bo sami robimy ale troszke kaski w kieszeni zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 19.04.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Brak czasu na forum. kilka fotek z naszej zetki:) Koszt podłogówki z robocizną i całym osprzętem 20 tyś.posadzka 140 m z garażem 3,6 tyś.Kaloryfery tylko w garażu i łazienkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 19.04.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Cześć Ja zrobiłam kosztorys na 200 tyś., ale niestety bank na to nie poszedł. Stwierdził, że mi zabraknie. Mam doprojektowany garaż prawie 30m2. Ostatecznie musiałam poprawić na 246 tyś. Najmniejsze wymagania przynajmniej w grudniu 2013 roku miał bank PKO BP. ...oczywiście dla moich możliwości My mieliśmy podobny problem zrobiliśmy stan zero i chcieliśmy 180 tyś.Banki chciały dać 250 ale wybrnęliśmy, zrobiliśmy operat szacunkowy nieruchomości koszt 800 zł + dobry doradca . Dostaliśmy tyle co chcieliśmy .Dom + garaż 26 m2:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaSzymon 20.04.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnychskładamy wiosenne życzenia, aby w czas Święta Paschy w Waszych sercach, rodzinach i domach zagościła radość, spokóji wielka nadzieja odradzającego się życia. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 20.04.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Zdrowych i Wesołych Świąt wszystkim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 20.04.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Mokrego jajka i smacznego dyngusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 22.04.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Z okazji świąt w prezencie dla wszystkich zainteresowanych nowe fotki. Prace idą wolno bo sami robimy ale troszke kaski w kieszeni zostaje [ATTACH=CONFIG]255599[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255600[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255601[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255602[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255603[/ATTACH] Super Fotki !!! Wlasnie sie tez zastanawiam tan kafelkami na dole w salonie... Nie bardzo rozumiem 4 zdjecie... To jest to okno na taras a po lewej komin ? chyba uklad zmieniliscie :9 Pozdr. Irek (Puri) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 22.04.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Hej wszystkim! Zostaliśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu Jutro lecę załatwiać adaptację.. Czy ktoś z Was myślał o lukarnie w łazience? Zastanawiam się czy to duży koszt i czy naprawdę powiększy to łazienkę na górze? Zastanawiam się jak to wygląda w tym pomieszczeniu, chcielibyśmy, żeby było tam miejsce na kabinę prysznicową + wannę... Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Pozdrawiam, Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 22.04.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Z okazji świąt w prezencie dla wszystkich zainteresowanych nowe fotki. Prace idą wolno bo sami robimy ale troszke kaski w kieszeni zostaje [ATTACH=CONFIG]255599[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255600[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255601[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255602[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255603[/ATTACH] Gratulacje U Was już koniec widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 22.04.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Hej wszystkim! Zostaliśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu Jutro lecę załatwiać adaptację.. Czy ktoś z Was myślał o lukarnie w łazience? Zastanawiam się czy to duży koszt i czy naprawdę powiększy to łazienkę na górze? Zastanawiam się jak to wygląda w tym pomieszczeniu, chcielibyśmy, żeby było tam miejsce na kabinę prysznicową + wannę... Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Pozdrawiam, Marek. Hmmm ja myślę: wanna, czy prysznic, a Wy wszystko chcecie Moje zmiany objęły dół: - wejście z "sieni" do kotłowni, - wyelininowałam prysznic na konto powiększenia kotłowni - wyjście z kotłowni do garażu. Na górze - mam plan zmałpować od Świrka ten schowek - co do łazienki zamieniłam strony (po prawej będzie umywalka i kibelek, a po lewej wanna lub prysznic) P.S. chyba nie odpowiedziałam na Wasze pytanie hehe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 22.04.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 My mieliśmy podobny problem zrobiliśmy stan zero i chcieliśmy 180 tyś.Banki chciały dać 250 ale wybrnęliśmy, zrobiliśmy operat szacunkowy nieruchomości koszt 800 zł + dobry doradca . Dostaliśmy tyle co chcieliśmy .Dom + garaż 26 m2:D Tak sobie teraz myślę, że to dobrze, ze dali więcej W ostatecznosci mogę nie brać wszystkiego, a może jednak się przydać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 22.04.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Ok, więc tak jak wcześniej wpominałem - idę jutro załatwiać adaptację. Zmiany jakie sobie zapisałem to: - Poszerzenie domu o 1 metr od strony salonu i kuchni - Doklejenie garażu z dachem jednospadowym od strony kotłowni i wc - Likwidacja ścianek w korytarzyku wc, kotłownia, pokój (wejście do "korytarza") - Likwidacja podcienia przy wejściu - Likwidacja kominka (dla nas to zbędny gadżet) - Wejście do kotłowni z przedpokoju, bądź sieni - jak kto woli - Dodatkowe okno przy stole w jadalni Na górze: - Schowek w luce przy schodach - W większym pokoju 2 okna w ścianie (w przyszłości możliwe podzielenie pokoju na 2 mniejsze) - Ścianka kolankowa na 1m. Coś jeszcze proponujecie ? Pozdrawiam, Marek PS. Dodatkowo do zastanowienia wysokość sufitu na parterze. Jaką wysokość macie w tej chwili? Planuję podwieszany sufit i nie wiem jak to będzie wyglądać w domu.. W standardowym mieszkaniu to 2,60 m. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez Maroko1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 22.04.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Hej wszystkim! Zostaliśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu Jutro lecę załatwiać adaptację.. Czy ktoś z Was myślał o lukarnie w łazience? Zastanawiam się czy to duży koszt i czy naprawdę powiększy to łazienkę na górze? Zastanawiam się jak to wygląda w tym pomieszczeniu, chcielibyśmy, żeby było tam miejsce na kabinę prysznicową + wannę... Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Pozdrawiam, Marek. Poprzestawialiśmy trochę ścianki i udało się wsadzić :wannę, prysznic 90-kę, umywalkę, wc i bidet. EDIT: Tak sobie myślę, ile kosztował was projekt ? a ile adaptacja z przeróbkami ? Może lepiej lokalny projektant załatwił by to wszystko w jednym i tak jak sobie wymyślicie. Może taniej by to było. Bo u nas było. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez titka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maroko1991 22.04.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Poprzestawialiśmy trochę ścianki i udało się wsadzić :wannę, prysznic 90-kę, umywalkę, wc i bidet. Mogę prosić o rzut bądź coś w tym stylu? Na czym polegało przestawienie ścianek dokładniej która i jak I dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 22.04.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Mogę prosić o rzut bądź coś w tym stylu? Na czym polegało przestawienie ścianek dokładniej która i jak I dziękuję za odpowiedź! W stopce Puriego jest nasz dropbox Chatka powiększona o jednego pustaka w jedną i drugą stronę. Ściany działowe robisz jak chcesz, fachowiec zawsze pyta - czy w/g projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 22.04.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Tak sobie myślę, ile kosztował was projekt ? a ile adaptacja z przeróbkami ? Może lepiej lokalny projektant załatwił by to wszystko w jednym i tak jak sobie wymyślicie. Może taniej by to było. Bo u nas było. Można prosić o sprecyzowanie? Robiliście projekt indywidualny na bazie Z34 czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.04.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) t Na górze - mam plan zmałpować od Świrka ten schowek Pozdrawiam witam zmałpowanie udostępniam gratis ... i po 4 latach stwierdzam że się przydaje przy tak małym domku Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 22.04.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Można prosić o sprecyzowanie? Robiliście projekt indywidualny na bazie Z34 czy jak? Dokładnie tak. Projekt indywidualny na bazie Z34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts