Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Super Fotki !!! Wlasnie sie tez zastanawiam tan kafelkami na dole w salonie... Nie bardzo rozumiem 4 zdjecie... To jest to okno na taras a po lewej komin ? chyba uklad zmieniliscie :9 Pozdr. Irek (Puri)

płytki to 50x50, chcieliśmy 60x60 ale te nasze okazały sie o połowe tańsze. Zdjęcie nr 4 to okno tarasowe które zmniejszyliśmy o 1metr, przesuwane - super sie sprawdza, a po lewej to kominek tzn. miejsce na kominek i wnęka na rtv, postawiliśmy sciankę zamiast słupa za którą jest schowek pod schodami

Żałuję,że nie robiłem fotografii zawsze z tego samego miejsca codziennie ,gdzieś juz widziałem taka prezentację i wyglada to czadersko.

Fajnie patrzeć jak kolejna zetka się buduje.

Powodzenia

U mnie ogrodzenie przednie juz wybrane(montaż chyba na jesień),teraz przyszedł czas na porządki wokół domu

Edytowane przez Delphion1

Przyszedł czas wyboru materiałów.

-więźba jaka i ile płaciliscie za m3 ( co lepiej Sosna Świerk) ?

-dachówka chciałem ceramiczna w połysku ale dużo osób mówi ze może się łuszczyć itp żeby iść w betonową Brassa i już sam nie wiem :(

Cześć

mi za więźbę liczył chyba 700zł za m3

a za deski na strop/dach 560 za m3

w sumie całe drewno na dach z garażem z łatami i kontrłatami zaimpregnowane wyszło ok 5000 zł.

To narazie tylko wstepna kalkulacja w przyszłym tygodniu po uzgodnieniu z cieślami jadę zamówić i wtedy mogę dokładnie podać koszt.

P.S. nie mam pojęcia co to za drewno :) ale cieśle koleżanki byli nim zachwyceni :)

Pozdrawiam

Przyszedł czas wyboru materiałów.

-więźba jaka i ile płaciliscie za m3 ( co lepiej Sosna Świerk) ?

-dachówka chciałem ceramiczna w połysku ale dużo osób mówi ze może się łuszczyć itp żeby iść w betonową Brassa i już sam nie wiem :(

witam

za więźbę dałem 4700 sosna

bzdury Ci opowiadają z tym łuszczeniem :D mam ceramiczną robena gwarancję na 30 lat - nie widziałem jeszcze łuszczącej się ceramiki :D cementowa jest ciężka i po jakimś czasie zachodzi mchem :)

pozdrawiam

witam

za więźbę dałem 4700 sosna

bzdury Ci opowiadają z tym łuszczeniem :D mam ceramiczną robena gwarancję na 30 lat - nie widziałem jeszcze łuszczącej się ceramiki :D cementowa jest ciężka i po jakimś czasie zachodzi mchem :)

pozdrawiam

Potwierdzam , z tą różnicą iż cementowa minimalnie lżejsza od ceramiki.

Bierz ceramikę, doświadczenie od pokoleń a cementówka niby tez dobra , ale jak Cie stać to bierz to co lepsze :) (Twoje wnuki nie będą musiały jej zmieniać)

To łuszczenie to wymyślili chyba sami sprzedawcy :D

Gość and***j*

Witam.Pytanie do osób które zmieniały strop z terivy na lany żelbetowy albo z płyt kanałowych..czy zmienialiście to w projekcie i ile Was to kosztowało architekt mi zaśpiewał 1300zł to chyba dużo za dużo?

Pozdrawiam.