Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

po podniesieniu o 1 suporeks mamy 1 metr a co za tym idzie znacznie więcej miejsca np można ustawić pod ścianą łóżko

co do zmian to mój kierownik podczas zmian w projekcie je naniósł.

tak na szybko

http://images35.fotosik.pl/148/3eb505c0140b85d2.jpg

http://images35.fotosik.pl/148/a38d44bc004172ee.jpg

:)

• 1 month później...

Witam wszystkich serdecznie ;-)

Jeszcze miesiąc może dwa i będziemy się wprowadzać do Z-34 ;-) Zdjęcia domu zamieściłam już na forum "...z500" wersja z garażem to MOJA ;-)

Potrzebował ktoś pomocy w doradztwie czy dom ten z garażem nie będzie wyglądał jak "lokomotywa" - moja opinia : jestem szalenie zadowolona z tej wersji !

Mam dużą sypialnie, garderobę ... Ściankę kolankową podnieśliśmy do 1,35 cm . Pomieszczenie nad garażem jest sypialnią , wychodzą z niej będzie garderoba a po przeciwnej stronie będzie siłownia męża ;-) Syn rónież będzie miał duży pokój wraz z garderobą (nas salonem).

Na dole również zmieniliśmy parę rzeczy przede wszystkim to że zamiast okna w małym pokoju jest duży balkon 2,00x2,10 ;-) Łazienka również jest większa .

Postaram się w najbliższym czasie wrzucić fotki ...

Pozdrawiam ....

Witam wszystkich serdecznie ;-)

Jeszcze miesiąc może dwa i będziemy się wprowadzać do Z-34 ;-) Zdjęcia domu zamieściłam już na forum "...z500" wersja z garażem to MOJA ;-)

Potrzebował ktoś pomocy w doradztwie czy dom ten z garażem nie będzie wyglądał jak "lokomotywa" - moja opinia : jestem szalenie zadowolona z tej wersji !

Mam dużą sypialnie, garderobę ... Ściankę kolankową podnieśliśmy do 1,35 cm . Pomieszczenie nad garażem jest sypialnią , wychodzą z niej będzie garderoba a po przeciwnej stronie będzie siłownia męża ;-) Syn rónież będzie miał duży pokój wraz z garderobą (nas salonem).

Na dole również zmieniliśmy parę rzeczy przede wszystkim to że zamiast okna w małym pokoju jest duży balkon 2,00x2,10 ;-) Łazienka również jest większa .

Postaram się w najbliższym czasie wrzucić fotki ...

Pozdrawiam ....

Witaj Pati_girl6!

Jak się nie mylę jestes ze Ślaska ,z jakiego miasta? Chętnie obejrzę na żywo Twoj dom ,chce budować z34 ale bez garażu .Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Hej!

po wielu poszukiwaniach postanowiliśmy z mężem,że będziemy budować Z34!

wprowadzimy nieco zmian,zastanawiamy się też jeszcze nad garażem,mamy nadzieję zajrzeć do Pati i na własne oczy zobaczyć domek:)

trochę nieudolny mój rysunek:) ale co tam,czekam na sugestie i rady:cool:

http://images38.fotosik.pl/315/6bfd802eab9cf3ac.jpg

• 2 weeks później...

trochę nieudolny mój rysunek:) ale co tam,czekam na sugestie i rady:cool:

witam

moja propozycja

http://images38.fotosik.pl/319/9056c0fc92040de3med.jpg

- nie możesz zmniejszyć ganku kosztem łazienki bo jest to ściana nośna

- zmieniłem położenie kanapy i telewizora, teraz z kanapy widać palący się kominek

• 3 weeks później...
Witam. właśnie jestem na etapie wyboru projektu. z34 bardzo mi sie podoba, jednak chcialabym zobaczyc jak wyglada on w rzeczywistosci. czy ktos jest z okolic warszawy i byłby chetny pokazać nam swój domek? bede bardzo wdzieczna. prosze o kontakt mailowy. [email protected]

WITAM.Przymieżam się do zakupy tego projektu i budowy,troszkę bym pozmieniał w nim podniusł ściankę kolankową,zlikwidował ten słup w salonie jeśli się da...

Najchętniej to bym obejżał w rzeczywistości ten dom nie wiem czy salon nie jest za mały

Witamy, również się przymierzamy z żoną do kupna tego projektu, mamy działkę z wjazdem od południa, więc raczej będzie to odbicie lustrzane i dodatkowe okno w salonie od zachodu. Napewno ścianka kolankowa zostanie podniesiona, zlikwidowana podcień na rzecz daszku, wejście do kotłowni z ganku. Układu poddasza raczej nie bedziemy zmieniać, myślimy żeby z jednej sypialni bylo wyjście na mały balkonik. Ponadto wiata z drugiej strony budynku od strony wschodniej. Nie wiemy jeszcze co z kominkiem. Jeśli któryś z milych mieszkańców z34 chciałby podzielic się swoimi wrazeniami z budowy domku i oprowadzić nas po swojej pięknej posiadlości to bylibyśmy bardzo wdzięczni, mieszkamy w kujawsko-pomorskim.:wiggle:

• 2 weeks później...
Witamy, również się przymierzamy z żoną do kupna tego projektu, mamy działkę z wjazdem od południa, więc raczej będzie to odbicie lustrzane i dodatkowe okno w salonie od zachodu. Napewno ścianka kolankowa zostanie podniesiona, zlikwidowana podcień na rzecz daszku, wejście do kotłowni z ganku. Układu poddasza raczej nie bedziemy zmieniać, myślimy żeby z jednej sypialni bylo wyjście na mały balkonik. Ponadto wiata z drugiej strony budynku od strony wschodniej. Nie wiemy jeszcze co z kominkiem. Jeśli któryś z milych mieszkańców z34 chciałby podzielic się swoimi wrazeniami z budowy domku i oprowadzić nas po swojej pięknej posiadlości to bylibyśmy bardzo wdzięczni, mieszkamy w kujawsko-pomorskim.:wiggle:

Witam

podobne zmiany wprowadziłem:

- likwidacja podcienia na rzecz daszku

- podniesienie ścianek kolankowych do 1m

- wejście do kotłowni z ganku

- ściąłem ścianę w dolnej łazience

- doprojektowałem wiatę od strony salonu

- i okienko w dolnej łazience (naprawdę warto)

- polikwidowałem garderoby na poddaszu

- wygospodarowałem schowek na poddaszu

- zrezygnowałem z kominka a w zamian tego dałem wszędzie podłogówke i jest to świetne rozwiązanie

* co do balkonu to bym sobie darował zbędny bajer mając taras i działeczkę nie wychodzi się na balkon :)

pozdrawiam

Edytowane przez swirek100

Witam!

My z mężem jesteśmy na etapie zakupu działki i również zdecydowalismy sie na z34.

Mam pytanie, czy ktoś z budujących zrezygnował z okien dachowych (mam taki zamiar) i czy nie jest zbyt ciemno?

pzdr

tylko po co rezygnować z tych okien ?

- ja zamontowałem tyle co było w projekcie i teraz dodał bym jeszcze po jednym w pokojach na poddaszu po przeciwnych stronach tych z projektu.