Gość Puri 28.04.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) Panie Puri i Panie Swirku proszę o pomoc czytałem ,że Panowie zmienili na strop z płyt żerańskich jak to wyglądało z zmianami w projekcie? Witam. ja mam strop z płyt ytong --> http://www.ytong-silka.pl/pl/content/monta__strop_w_ytong_1432.php Trzeba zaliczke zaplacic i jest fabrykowany wedlug projektu danego domu. Z tego co wiem sa 2 fabryki, jedna w niemczech a druga na Słowacji. Moj przyjechal ze Słowacji. Koszt w 2012 na Z34 + garaz = 25.000zl (bez montazu). PS: Aby uniknac duzych grubosci stropu musialem wstawic szyne HEB. Pozdr. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 28.04.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dziękuję a czemu to takie drogie?Ztego co piszą ludzie na forum to kolo 4-5tys bez garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 29.04.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Panie Puri i Panie Swirku proszę o pomoc czytałem ,że Panowie zmienili na strop z płyt żerańskich jak to wyglądało z zmianami w projekcie? witam na początku dałem projekt swojemu kierownikowi i zrobił mi zmiany - a w tym zmienił strop na żerański i zaadoptował dom za 1600 zł jak ściany zaczynały rosnąć majster pomierzył dokładnie rozstaw ścian i zamówiłem strop - cena coś około 4500 zł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 29.04.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Czyli za adaptacje projektu płacił Pan też do biura a później 1600za zmiany i adaptacje tych zmian raz jeszcze?a czy usunięcie kominka z salonu też trzeba zgłaszać i płacić za to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 29.04.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Czyli za adaptacje projektu płacił Pan też do biura a później 1600za zmiany i adaptacje tych zmian raz jeszcze?a czy usunięcie kominka z salonu też trzeba zgłaszać i płacić za to? witam i nie Pan tylko ty Irek jeśli o mnie chodzi to kupiłem projekt - zgodę na zmiany w projekcie otrzymuje się gratis w biurze z500 - projekt dałem swojemu kierownikowi który ma uprawnienia do zmian w projekcie i jemu wymyślałem co bym chciał a czego nie ........ ( brak wykusza, okno w łazience, podniesienie do 1 m poddasze, wiatę, strop żerański, adaptację projektu, ogrodzenie, podstawę pod gaz butlowy, czy chce kominek czy nie ................) za to zapłaciłem 1600 zł mam znajomych którzy pozostawili kominek, zbudowali komin ale kominka nie i czekają aż im zabraknie kominka i tak 10 lat i nie brak im kominka - ale ile inwestorów tyle pomysłów i potrzeb .... mnie po przeszło 4 latach kominka nie brak .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 29.04.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Już rozumiem dziękuję za pomoc:) kominek odpada na pewno za dużo robactwa brudu i zachodu z tym wszystkim jak dlamnie Irku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 30.04.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Dziękuję a czemu to takie drogie?Ztego co piszą ludzie na forum to kolo 4-5tys bez garażu. Hmmm, a gdzie pisza??? Mysle ze 4-5tys to chyba z jakis plyt betonowych z rozbiórki. Przeciez sam transport chyba tyle kosztuje ze slowacji do polski za tego duzego tira ktory to przywiozl Tu sa przykladowe ceny --> http://taniemurowanie.pl/pl/ytong-strop-plyty-stropowe-i-dachowe.html Przykładowe ceny dla poszczególnych grubości stropu: gr. 15 cm: 141,18 zł netto/ 173,65 zł brutto/ m2 gr. 20 cm: 188,24 zł netto/ 231,54 zł brutto/ m2 gr. 24 cm: 225,89 zł netto/ 277,85 zł brutto/ m2 Z34 + Garaz = 85m2 x 277,85 zł = 23.617 zł Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Puri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 30.04.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Rozumiem po prostu myślałem ,że Pana strop i Irka to to samo ,ale już poczytałem i wiem o co chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 30.04.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Hej Kilka dni już się nie chwaliłam Mam już moją starą ścianę odgradzającą schody od salonu (tzw. telewizyjna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 02.05.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 (edytowane) Hej Kilka dni już się nie chwaliłam Mam już moją starą ścianę odgradzającą schody od salonu (tzw. telewizyjna) [ATTACH=CONFIG]257387[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]257388[/ATTACH] Chwal się ile wlezie po to jest to forum i zapewne pomoże każda nowa informacja nowym budowlańcom. Ja też wertowałem codziennie czy sa nowe fotki Wkrótce dorzucę też kilka zdjęć. Edytowane 2 Maja 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 03.05.2014 02:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Ja też wertowałem codziennie czy sa nowe fotki Ja sprawdzam kilka razy dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 03.05.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Ja sprawdzam kilka razy dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 05.05.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Ile kW w skrzynce wystarczy do zetek?myśle 10-12kw? normalne użytkowanie bez ciężkich sprzętów itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 05.05.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Irku jak Twój piec się sprawdza gdy braknie zasilania?można w nim dalej palić i ogrzewać domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 05.05.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Ile kW w skrzynce wystarczy do zetek?myśle 10-12kw? normalne użytkowanie bez ciężkich sprzętów itp.. Ja ma 14kW, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 05.05.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Świrku mam pytanie pilne wymagające szybkiej odpowiedzi Możesz mi podać wymiary schodów u Ciebie i dlaczego wyszłedł Ci spoczynek??? U mnie nijak ten spoczynek nie wychodzi ...mam mniejszą Zetkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 06.05.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Świrku mam pytanie pilne wymagające szybkiej odpowiedzi Możesz mi podać wymiary schodów u Ciebie i dlaczego wyszłedł Ci spoczynek??? U mnie nijak ten spoczynek nie wychodzi ...mam mniejszą Zetkę??? Może ja się wypowiem. Miałem ten sam problem, ale udało się wybrnąć z sytuacji. Jedyny problem to wystający jeden stopień przed słupem. Był pomysł, aby podzielić spoczynek na dwa stopnie, ale jak to wygląda ? Wspierałem się obliczeniami na tej stronie http://www.planuj.schody.pl/index.php?type=12_p_l przyszedł fachmen i wyszło jak wyszło -spoczynek musiał być Co do naszych wymiarów to nie pamiętam teraz, ale mamy chyba coś podobnego do oryginału z34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 06.05.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 A ja jestem na etapie fundamentów, laliście ławy a potem z bloczków czy ktoś może całość laną robił lub bloczki szałunkowe puste w środku ? Bo nie wiem na co się zdecydować ? Ktoś poradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 06.05.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Świrku mam pytanie pilne wymagające szybkiej odpowiedzi Możesz mi podać wymiary schodów u Ciebie i dlaczego wyszłedł Ci spoczynek??? U mnie nijak ten spoczynek nie wychodzi ...mam mniejszą Zetkę??? witam dół 270m 7 stopni w tym 90 cm spoczynek - góra 250m w tym 90 cm spoczynek - 7 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 06.05.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 A ja jestem na etapie fundamentów, laliście ławy a potem z bloczków czy ktoś może całość laną robił lub bloczki szałunkowe puste w środku ? Bo nie wiem na co się zdecydować ? Ktoś poradzi ? witam ławy lane + bloczki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts