Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Puri
Panie Puri i Panie Swirku proszę o pomoc czytałem ,że Panowie zmienili na strop z płyt żerańskich jak to wyglądało z zmianami w projekcie?

Witam. ja mam strop z płyt ytong --> http://www.ytong-silka.pl/pl/content/monta__strop_w_ytong_1432.php

Trzeba zaliczke zaplacic i jest fabrykowany wedlug projektu danego domu. Z tego co wiem sa 2 fabryki, jedna w niemczech a druga na Słowacji. Moj przyjechal ze Słowacji. Koszt w 2012 na Z34 + garaz = 25.000zl (bez montazu).

PS: Aby uniknac duzych grubosci stropu musialem wstawic szyne HEB.

Pozdr.

Edytowane przez Puri

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panie Puri i Panie Swirku proszę o pomoc czytałem ,że Panowie zmienili na strop z płyt żerańskich jak to wyglądało z zmianami w projekcie?

witam

na początku dałem projekt swojemu kierownikowi i zrobił mi zmiany - a w tym zmienił strop na żerański i zaadoptował dom za 1600 zł

jak ściany zaczynały rosnąć majster pomierzył dokładnie rozstaw ścian i zamówiłem strop - cena coś około 4500 zł

pozdrawiam

Czyli za adaptacje projektu płacił Pan też do biura a później 1600za zmiany i adaptacje tych zmian raz jeszcze?a czy usunięcie kominka z salonu też trzeba zgłaszać i płacić za to?

witam i nie Pan tylko ty Irek :D

jeśli o mnie chodzi to kupiłem projekt - zgodę na zmiany w projekcie otrzymuje się gratis w biurze z500

- projekt dałem swojemu kierownikowi który ma uprawnienia do zmian w projekcie i jemu wymyślałem co bym chciał a czego nie ........ ( brak wykusza, okno w łazience, podniesienie do 1 m poddasze, wiatę, strop żerański, adaptację projektu, ogrodzenie, podstawę pod gaz butlowy, czy chce kominek czy nie ................) za to zapłaciłem 1600 zł

mam znajomych którzy pozostawili kominek, zbudowali komin ale kominka nie i czekają aż im zabraknie kominka :D i tak 10 lat i nie brak im kominka - ale ile inwestorów tyle pomysłów i potrzeb .... :) mnie po przeszło 4 latach kominka nie brak ....

pozdrawiam

Gość Puri
Dziękuję a czemu to takie drogie?Ztego co piszą ludzie na forum to kolo 4-5tys bez garażu.

Hmmm, a gdzie pisza???

Mysle ze 4-5tys to chyba z jakis plyt betonowych z rozbiórki. Przeciez sam transport chyba tyle kosztuje ze slowacji do polski za tego duzego tira ktory to przywiozl :)

Tu sa przykladowe ceny --> http://taniemurowanie.pl/pl/ytong-strop-plyty-stropowe-i-dachowe.html

Przykładowe ceny dla poszczególnych grubości stropu:

gr. 15 cm: 141,18 zł netto/ 173,65 zł brutto/ m2

gr. 20 cm: 188,24 zł netto/ 231,54 zł brutto/ m2

gr. 24 cm: 225,89 zł netto/ 277,85 zł brutto/ m2

Z34 + Garaz = 85m2 x 277,85 zł = 23.617 zł

Edytowane przez Puri

Hej

Kilka dni już się nie chwaliłam :)

Mam już moją starą ścianę odgradzającą schody od salonu :D (tzw. telewizyjna)

[ATTACH=CONFIG]257387[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]257388[/ATTACH]

Chwal się ile wlezie po to jest to forum i zapewne pomoże każda nowa informacja nowym budowlańcom.

Ja też wertowałem codziennie czy sa nowe fotki :)

Wkrótce dorzucę też kilka zdjęć.

Edytowane przez Delphion1

Świrku mam pytanie pilne wymagające szybkiej odpowiedzi :)

Możesz mi podać wymiary schodów u Ciebie i dlaczego wyszłedł Ci spoczynek???

U mnie nijak ten spoczynek nie wychodzi :)

...mam mniejszą Zetkę???

Może ja się wypowiem.

Miałem ten sam problem, ale udało się wybrnąć z sytuacji.

Jedyny problem to wystający jeden stopień przed słupem.

Był pomysł, aby podzielić spoczynek na dwa stopnie, ale jak to wygląda ?

Wspierałem się obliczeniami na tej stronie http://www.planuj.schody.pl/index.php?type=12_p_l

przyszedł fachmen i wyszło jak wyszło -spoczynek musiał być :-)

Co do naszych wymiarów to nie pamiętam teraz, ale mamy chyba coś podobnego do oryginału z34

Świrku mam pytanie pilne wymagające szybkiej odpowiedzi :)

Możesz mi podać wymiary schodów u Ciebie i dlaczego wyszłedł Ci spoczynek???

U mnie nijak ten spoczynek nie wychodzi :)

...mam mniejszą Zetkę???

witam

dół 270m 7 stopni w tym 90 cm spoczynek - góra 250m w tym 90 cm spoczynek - 7 stopni