swirek100 06.05.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Irku jak Twój piec się sprawdza gdy braknie zasilania?można w nim dalej palić i ogrzewać domek? witam jeśli chodzi o tego Irka - bo jest dwóch - to jak już pisałem w mrozy palę max 4 - 5 godzin i raz się zdarzyło że nie było prądu - więc w piecu wygasło - nie montuję zasilania bo zazwyczaj jest prąd, mam podłogówkę i przy codziennym paleniu jak jeden dzień nawet nie będzie prądu to w domu spadnie o max 2* jak miał bym tylko grzejniki to awaryjne zasilanie było by podstawą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 06.05.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ile kW w skrzynce wystarczy do zetek?myśle 10-12kw? normalne użytkowanie bez ciężkich sprzętów itp.. mi energetyka "po znajomości" wcisnęła 18 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 06.05.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Irku świrku;P aha czyli jakby prąd odcieli na tydzień to palić wtedy w piecu nie można?;P myśle o kominku jako awaryjne ogrzewanie ztąd też moje pytanie;)18kW ale naciągacze..a projekt zetki co mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 06.05.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Irku świrku;P aha czyli jakby prąd odcieli na tydzień to palić wtedy w piecu nie można?;P myśle o kominku jako awaryjne ogrzewanie ztąd też moje pytanie;) 18kW ale naciągacze..a projekt zetki co mówi? palić w piecu na uchylonych drzwiczkach można ale potrzebna pompa by goniła wodę a do tego najlepiej zastosować jakiś ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 07.05.2014 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 witam dół 270m 7 stopni w tym 90 cm spoczynek - góra 250m w tym 90 cm spoczynek - 7 stopni Wczoraj z miarką i kalkulatorem dokładnie tak samo nam wyszło (wysokość stopnia 17 cm) ...a jednak nie ma mnijeszego domku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 07.05.2014 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 A ja jestem na etapie fundamentów, laliście ławy a potem z bloczków czy ktoś może całość laną robił lub bloczki szałunkowe puste w środku ? Bo nie wiem na co się zdecydować ? Ktoś poradzi ? Ja też ławy lane + bloczki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 07.05.2014 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Może ja się wypowiem. Miałem ten sam problem, ale udało się wybrnąć z sytuacji. Jedyny problem to wystający jeden stopień przed słupem. Był pomysł, aby podzielić spoczynek na dwa stopnie, ale jak to wygląda ? Wspierałem się obliczeniami na tej stronie http://www.planuj.schody.pl/index.php?type=12_p_l przyszedł fachmen i wyszło jak wyszło -spoczynek musiał być Co do naszych wymiarów to nie pamiętam teraz, ale mamy chyba coś podobnego do oryginału z34 Dzięki Titka ... ten kalkulator to wyższa szkoła jazdy hehehe Ja go nie ogarnęłam, ale oczywiście dzięki za chęć pomocy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 07.05.2014 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Wczoraj z miarką i kalkulatorem dokładnie tak samo nam wyszło (wysokość stopnia 17 cm) ...a jednak nie ma mnijeszego domku Pozdrawiam nasze bliźniaki z34 mają tylko innych rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 07.05.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 A jak u innych zetkowiczów?jaką moc przyłączeniową braliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M21719512187 07.05.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Napisał andrzejMaj Ile kW w skrzynce wystarczy do zetek?myśle 10-12kw? normalne użytkowanie bez ciężkich sprzętów itp. A jak u innych zetkowiczów?jaką moc przyłączeniową braliście? Ja daje 14kW mam nadzieje, że będzie w sam raz. Napisał epterode A ja jestem na etapie fundamentów, laliście ławy a potem z bloczków czy ktoś może całość laną robił lub bloczki szałunkowe puste w środku ? Bo nie wiem na co się zdecydować ? Ktoś poradzi ? Robiłem ściany fundamentowe lane (monolityczne) tzn najpierw ława ze zbrojeniem, a potem ściana fundamentowa również ze zbrojenie w górnej części (wieniec). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 08.05.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 14 kW wydaje się w sam raz. Dla mniej wybrednych nawet 9 kW wystarczy. Wszystko zależy od tego co chcecie podłączać. Jak ktoś chce mieć tartak za domem to nawet 18 kW będzie mało. My mamy w spadku 9 kW, zobaczymy jak będzie. Zawsze można dobrać mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 08.05.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Wylewek jeszcze nie ma a już pierwsze płytki poszły i nasz rbr ekouniwersal 11 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 08.05.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 normalne użytkowanie bez spawarek,sprężarek itp..wezmęchyba 12kw i zobaczymy najwyzej dobiore;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 08.05.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Trochę dziwne podejście moim zdaniem gdyż jest to opłata jednorazowa i w zasadzie znikoma przy koszcie całej inwestycji... Lepiej mieć od razu trochę więcej i mocniejsze zabezpieczenie niż później martwić się, że korki wybija - nigdy nic nie wiadomo... Ale jak już wspomniałem na początku - to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 08.05.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Zabezpieczenie 20A wszyscy mówią ,zę wystarczy.A przy większej mocy nie jest tak ,zę później za zużyty prąd jest większa stawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 09.05.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Z tego co mi wiadomo to przy 12 KW dają zabezpieczenie 16A ale tutaj na 100% nie jestem pewien i być może zależy to także od ZE... Co do większych opłat to nigdy o tym nie słyszałem, a 3 dni temu architekt mi powiedział, że właśnie nic to później nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 09.05.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Z tego co mi wiadomo to przy 12 KW dają zabezpieczenie 16A ale tutaj na 100% nie jestem pewien i być może zależy to także od ZE... Co do większych opłat to nigdy o tym nie słyszałem, a 3 dni temu architekt mi powiedział, że właśnie nic to później nie kosztuje Najniższym zasilaniem trójfazowym jest 9 kW zabezpieczenie 3x16A, przy 12 kW zabezpieczenie 3x20A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość and***j* 09.05.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Najniższym zasilaniem trójfazowym jest 9 kW zabezpieczenie 3x16A, przy 12 kW zabezpieczenie 3x20A. masz rację titka dowiadywałem się dziś:)A użytkowanie po budowie np.20kw będzie droższę niżnp10 kw o ile nie wiem ale tak mi Pani powiedziała w enea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 09.05.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 witam teraz w mojej zetce przyszedł czas na montaż kamer z nagrywaniem w nocy z przed ogrodzenia ukradli mi 6 miesięcznego citroena ,,,,, co za ludzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 09.05.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 O ja pie***lę...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts