Pigmey 19.05.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Jestes pewny ze 467 jes wieksza niz 468 ?! na mapie nie wyglada to tak.... Pozdr. Takie wymiary są podane na dodatkowej mapce (machnąłem się odrobinę przy tej mniejszej bo z pamięci pisałem): Generalnie Twoje przemyślenia Irku są zbieżne z naszymi - im mniej sąsiadów tym lepiej Jedyne co nas trochę niepokoi to bliskość drogi krajowej ale to jeszcze jest do przeżycia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 19.05.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Hmmm to jest takie samo pytanie: Na jaki kolor mam pomalowac sciany? Ja bym wybral 468 - wiekszy koszt płotów ale ja wole pograniczyc z ulica niz upierdliwym sasiadem, po za tym wiecej mozliwosci na wjazd na posesie itd. 467 - wybral bym tylko jezeli przygraniczna dzialka to byla by rodzina lub dobry kumpel do ktorego bym przechodzil z posesji na poseje po za tym nie widze zadnego "+" dlaczego mial bym wziasc ta dzialke tak wcisnieta miedzy inne z tylko jedna strona do ulicy.... Jestes pewny ze 467 jes wieksza niz 468 ?! na mapie nie wyglada to tak.... Pozdr. Jestem tego samego zdania co Irek. Co do drogi krajowej to i tak tam jest- w sumie blisko. 20 metrów w tę czy tamtą stronę coś zmieni ? Powodzenia Krzych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmagda1 19.05.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 My budujemy w technologii szkieletowej, Irek dobrze podpowiada ze na Śląsku. Teraz jesteśmy na etapie wykończenia, więc ostateczne koszty nie są nam jeszcze znane. Ale za postawienie domu w stanie surowym zamkniętym, bez wykończenia w środku (dom postawiony z zewnątrz na gotowo wewnątrz sami wykańczamy) daliśmy ok 140tyś (z płytą fundamentową, dachem, oknami, drzwiami zewnętrznymi, kominami i oczywiście całą konstrukcja). Oczywiście wszystko zależy zakresu robót zleconych i ile sam robisz. Jeżeli będziesz miał pytania wyślij na maila. Wracając do Z34, planujemy wybudować go w wersji drewnianej - szkieletowej - na ten moment jesteśmy jeszcze na etapie kompletowania dokumentacji, badań geotechnicznych itp. Przejrzałem wątek, jednak na ten temat jest bardzo niewiele informacji - raptem kilka zdjęć - czy ktoś z użytkowników wybudował taki dom w tej technologii - ile wyniosły koszty (całość - od zera do wprowadzenia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 19.05.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Wylewki zrobione więc nic się w środku nie da zrobić i pomyślałem, że zaczniemy działać przy tarasie. Pogoda się robi:lol2: Dosyć długo się zastanawiam jak połączyć taras ziemny z domem, aby woda nie podchodziła do domu. Przyznam się, nie mam pomysłu. Może ktoś podpowie Tak to u mnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barszcz Biały 19.05.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 My budujemy w technologii szkieletowej, Irek dobrze podpowiada ze na Śląsku. Teraz jesteśmy na etapie wykończenia, więc ostateczne koszty nie są nam jeszcze znane. Ale za postawienie domu w stanie surowym zamkniętym, bez wykończenia w środku (dom postawiony z zewnątrz na gotowo wewnątrz sami wykańczamy) daliśmy ok 140tyś (z płytą fundamentową, dachem, oknami, drzwiami zewnętrznymi, kominami i oczywiście całą konstrukcja). Oczywiście wszystko zależy zakresu robót zleconych i ile sam robisz. Jeżeli będziesz miał pytania wyślij na maila. Dziękuję za informację, Z naszej strony - niestety wskutek pracy na etacie raczej całość poza drobnymi wykończeniami (malowania, kafle itp) będzie zlecona - więc stan najmniej deweloperski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dacek 19.05.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Takie wymiary są podane na dodatkowej mapce (machnąłem się odrobinę przy tej mniejszej bo z pamięci pisałem): [ATTACH=CONFIG]261026[/ATTACH] Generalnie Twoje przemyślenia Irku są zbieżne z naszymi - im mniej sąsiadów tym lepiej Jedyne co nas trochę niepokoi to bliskość drogi krajowej ale to jeszcze jest do przeżycia... Zastanawia mnie ten rów z wodą po północnej stronie drogi dojazdowej oraz klasa gruntu ŁIII - Łąka (podmokła???) występująca na części działki. W takim przypadku bezwzględnie konieczne jest sporządzenie badania geotechnicznego gruntu. Gdybym miał wybór budowałbym się na terenie oznaczonym jako RIVa na działce 468. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 20.05.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Zastanawia mnie ten rów z wodą po północnej stronie drogi dojazdowej oraz klasa gruntu ŁIII - Łąka (podmokła???) występująca na części działki. W takim przypadku bezwzględnie konieczne jest sporządzenie badania geotechnicznego gruntu. Gdybym miał wybór budowałbym się na terenie oznaczonym jako RIVa na działce 468. Gratuluję umiejętności czytania map Rów jest suchy, a po ostatnich kilkudniowych ulewach było w nim może 20-30cm wody. Na samej działce było względnie sucho (kałuże oczywiście się potworzyły ale przy tych opadach jakie ostatnio nas nawiedziły to i tak nie było źle), a wczoraj było już kompletnie sucho + troszkę wody w rowie (w pobliżu drogi - przy działce 468 był już suchutki). Badania geotechniczne nie były jeszcze robione ale w całej wiosce woda znajduje się na głębokości 7-8m, ponadto nie jest to najniższe miejsce na tym terenie i nigdy woda tam nie stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek_glowacki 20.05.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Witam jestem tutaj nowy i jestem bardzo zainteresowany projektem z 34 chciałbym usłyszec opinie osob mieszkajacych juz w takich domkach a moze nawet moze znalazła by sie jakas osoba z okolic Koszalina u ktorej mogłbym zobaczyc jak taki projekt wyglada w rzeczywistośći z Góry dziekuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 21.05.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Witam jestem tutaj nowy i jestem bardzo zainteresowany projektem z 34 chciałbym usłyszec opinie osob mieszkajacych juz w takich domkach a moze nawet moze znalazła by sie jakas osoba z okolic Koszalina u ktorej mogłbym zobaczyc jak taki projekt wyglada w rzeczywistośći z Góry dziekuję i pozdrawiam witaj nowy mieszka się świetnie i tanio prawie 4 latka temu było zwiedzać mój z34 sympatyczne małżeństwo z Koszalina ... może się odezwą pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 21.05.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 ...i poddasze się buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek_glowacki 21.05.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 DZiekuje za szybka odpowiedz. Mam nadzieje, ze ktos sie odezwie z kto poswieci chociaz chwile na krotka wycieczke po swoim z34 bede czekac z niecierpliwoscia na taka mozliwosc. Pytanie jeszcze jedno czy Swirku100 projekt Twoj jest zgodny z oryginalem czy zastosowales jakies zmiany w projekcie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 22.05.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Maćku proponuję zapoznać się z całym wątkiem od początku - jest to prawdziwe kompendium wiedzy o projekcie Z34 i modyfikacjach, które wprowadzali ludzie budujący wg tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 22.05.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) Maćku proponuję zapoznać się z całym wątkiem od początku - jest to prawdziwe kompendium wiedzy o projekcie Z34 i modyfikacjach, które wprowadzali ludzie budujący wg tego projektu Dokładnie,czytanie nie boli. Zwłaszcza,że stron nie ma aż tak dużo a wiele pytań juz padło i wszystkie miały odpowiedź. Poszperaj a na pewno wszystko już było kilkanaście razy wałkowane. A jak się mieszka hmm...no wiadomo jak Edytowane 22 Maja 2014 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 22.05.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 [ATTACH=CONFIG]261439[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]261440[/ATTACH] ...i poddasze się buduje Super to wygląda... Czy można wiedzieć ile wyniósł Was obecny stan? My aktualnie czekamy na info z urzędu czy nasz planowany domek może stanąć na upatrzonej działce. Chodzi o to, że w WZ-tce jest zapis o nachyleniu dachu 30-45st. podczas gdy my chcemy przykleić do domku garaż z dachem o dużo mniejszym nachyleniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romka_ 22.05.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Super to wygląda... Czy można wiedzieć ile wyniósł Was obecny stan? My aktualnie czekamy na info z urzędu czy nasz planowany domek może stanąć na upatrzonej działce. Chodzi o to, że w WZ-tce jest zapis o nachyleniu dachu 30-45st. podczas gdy my chcemy przykleić do domku garaż z dachem o dużo mniejszym nachyleniu... Witam Obecny stan to jakieś 55 tyś. Co do dachu na garażu to u mnie jest też dość płaski. Na zdjęciach brak garażu, bo o jest z tej drugiej strony W przyszłym tygodniu mają brać się za dach to wstawię fotki garażu z ów dachem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.05.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Pytanie jeszcze jedno czy Swirku100 projekt Twoj jest zgodny z oryginalem czy zastosowales jakies zmiany w projekcie? Pozdrawiam witam co do zmian - likwidacja podcienia - poniesienie poddasza do 1 m - schody drewniane - doprojektowano wiatę - okno w dolnej łazience - brak kominka i garderób na poddaszu - schowek na bombki na poddaszu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.05.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Maćku proponuję zapoznać się z całym wątkiem od początku - jest to prawdziwe kompendium wiedzy o projekcie Z34 i modyfikacjach, które wprowadzali ludzie budujący wg tego projektu witam przed budową byłem zielony - czytałem, analizowałem i w końcu miałem oczopląs powiązany w kociokwikiem takie słowa doprowadzały mnie do czerwoności pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.05.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 A jak się mieszka hmm...no wiadomo jak no jak ? ? ? ? ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 23.05.2014 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Witam Obecny stan to jakieś 55 tyś. Co do dachu na garażu to u mnie jest też dość płaski. Na zdjęciach brak garażu, bo o jest z tej drugiej strony W przyszłym tygodniu mają brać się za dach to wstawię fotki garażu z ów dachem. Pozdrawiam Dzięki wielkie za informacje. Jeszcze tylko zapytam - to jest Ytong czy Silka bo przyznam szczerze nie potrafię tego rozróżnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 23.05.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Hej, czy moze sie ktos wypowiedziec na temat kosztow zrobienia elewacji w Z34? (styropian 10cm + tynk) Cena za calosc? za m2? brutto czy netto? na jakich materiualach (producent)? w ktorym roku? Z gory dziekuje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts